Scudo Sports

Tiagra vites ayarları.... (Yardım)

cihangir

Aktif Üye
Tepki
156
İsim
Cihangir
Bisiklet
Scott
Arkadaşlar merhaba. Salcano xrs 030 tiagra yol bisikletim var. Yaklaşık 3 ay önce alındı. Geçen gün kullanırken sol vites kolu işlememeye başladı. yaklaşık 2 saat sonra da sağ kola sıçradı. Şu anda vites değişmiyor. değiştirmeye kalkınca tak diye bir ses geliyor kollardan. ayarı kaydı sanırım. vites ayarından pek anlamadığım için açtım konuyu. nasıl yapacağım konusunda yardım istiyorum sizden. bilen bir arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Scudo
ben de yaşamıştım aynı sorunu. fren-vites kolunun içindeki telin başı, boşa çıkıp başka bir noktaya takılı kalmıştı.
sonra kurcalaya kurcalaya yapmıştım. orada minik bir yıldız cıvata göreceksin, sök onu, mekanizma karşında zaten. telin başını takılı olduğu yere oturtmaya çalış. merak etme kolay kolay bozamazsın.

• Beğen
Tepkiler: cihangir
@Kuzey Ege hızlı cevabın için teşekkür ederim. :) Ancak tam olarak neresini kastettiğini anlayamadım.

image.jpg
Fren kolunu sıktığınızda en üstte içerde yuvarlak şekilde tel başını göreceksiniz (sadece en düşük vitesteyken görünür, yani küçük siyah kol ile sonuna kadar küçültün vitesi) o tel başı düzgün oturmamışsa sorun bundan kaynaklı olabilir.

• Beğen
@cihangir
@cemkahveci arkadasimin belirttigi yer evet.

• Beğen
Yardımlarınız için çok teşekkürler. Sorun vites telinin çok gergin olmasından kaynaklıymış. az bişey gevşettim ikisini de. şimdi yağ gibi oldu. :harika:

Konu kapatılabilir.

Geri