Scudo Sports

Tern Verge x18

Ahmetgitar

Forum Bağımlısı
Tepki
5.388
İsim
Ahmet
Acaba kullanan var mı bu güzel bisikleti?
Katlanır bisiklete binmekten (Dahon D8) çokça keyif alan bir yol bisikletçisi olarak drop barlı, aero jantlı, bu hafif katlanır bisikleti fotoğrafta da olsa görür görmez vuruldum. Yorum yapmak, bilgi paylaşmak, varsa sürüş deneyimini anlatmak isteyen, buyursun.
images.jpg
Şurada site bağlantısı da var:

(link)

Scudo
- Olsa da binsek :)

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
Ben de bir süredir bakıp duruyorum, merakla bekliyorum yorumları...:)

verge x20 olanını kullanıyorum, diğer katlanır bisikletlere kıyasla ciddi hızlı, hafif ve sert sürüşte dahi en ufak bir esneme dahi hissetmedim..

Olumsuz yanı ise 120psi durano lastikleri ile çok sert bir sürüşü var, günlük kullanım için kojak ile değiştireceğim.

• Beğen
@0zan bey merhaba.
Ben de x10, x18 ve x20 'lere göz atıyorum.
Bende Dahon D8 var. Doğrusu yol ve cyclocross da var ama ulaşımda katlanır bisikletin verdiği keyfi hiç biri vermiyor. O sebeple yol bisikletimi daha da ileri taşımak yerine acaba yönümü sadece katlanır bisikletlere mi çevirsem diye düşünüyorum.
Sanırım bu modeller Tern'in en iyileri ama pek satan da yok gibi.

Bu (link) yıllardır takip ederim. Fantastik işlere kalkışmıştır. Ööyle hayranlıkla seyrediyoruz.

Bu konuda Level atlamış bir başka arkadaş ise (link)'dır.

• Beğen
P20 olanını aldım bu yaz, son derece memnunum... Her yola geliyor mübarek...

katlanmayan bisikletin gündelik yaşamımda hiç bir kullanım alanı yok, benim için normal bisiklet ev telefonu ise katlanır bisiklet cep telefonudur,

Bazen işimde katlanır bisikletimi kullanıyorum; misal geçen Sarıyer vergi dairesine gitmem gerekiyordu, 55km sürüş ile birlikte vapur motor minibüs 3 tane ulaşım aracı değiştirdim. Turlarım genellikle bu şekilde enteresan rotalara sahip oluyor;

(link)

Şehir dışında işim olduğunda yanıma alıyorum; misal Manisa'da işim oluyor sabah 10 gibi iş bitiyor, oradan otobüsle İzmir'e geçip daha önceden belirlediğim yerleri geziyorum daha sonra yine otobüsle Ayvalık tarafına geçip gece 24:00 İstanbul otobüsü kalkana kadar köşe bucak geziyorum,

Kadıköy'e işe gittiğimde günün sonunda yorgun olduğum zaman metroyla dönüyorum, v.b. Sonuç olarak ben yönümü tamamen katlanır bisiklete çevirmiş durumdayım :)

Tern verge x.. serisini şiddetle tavsiye ediyorum, verge x20; katlanır bisikletlerde görülen hiç bir yan etkiye sahip değil, aşırı hızlı hafif dengeli özellikle de yokuş performansı beni hayrete düşürüyor.

1 saat kadar önce Tern verge x20 ile Dahon ios d9 u 1.8km lik bir parkurda teste tabi tuttum. Tern ikinci sefer çıkmasına rağmen daha iyi süre yaptı. Test; 40km lik performanslı sürüşten sonra ciddi yorgun halimle gerçekleşmiştir.

(link)

(link)

@Ahmetgitar

@0zan çok güzel tanımlamışsınız katlanır bisikleti.
Bende Dahon D8 var ve ondan aldığım sürüş keyfini ne yol ne de cyclo-cross'tan alabiliyorum.
Bu da bana gelecek yatırımlarımı katlanır üzerinde yapma isteği doğurdu.
X20 ise sizin yorumunuz sonrası ilgi alanıma girmiş oldu.

• Beğen
Tepkiler: Fiz334
Ahmet Bey,,

Ben de katlanır bisiklet alım arifesindeyim. Uzun süre kullandığınız Dahon Vitesse D8 üzerinde durduktan sonra Dahon MU SL e yöneldim..

Gene de D8 Kullanan birisi olarak son yorumlarınızı alabilirsem sevinirim...

Tern Verge X20 serisini Türkiye'den bulma imkanı ile ilgili bilgilerinizi de paylaşabilir misiniz.?

Geri