Scudo Sports

Tern D7i katlanır bisikletim çalındı

Tepki
6
İsim
Seckin
Başlangıç
1989—90
Bisiklet
Tern
18.08.2020 tarihinde feneryolu kadikoy istanbul da oturduğum apartmanın içinden Tern D7i katlanır bisikletim çalınmıştır. Seri numarası adıma kayıtlıdır. ilan sitelerinde ya da herhangi bir yerde görürseniz benimle iletişime geçerseniz çok sevinirim.

IMG-4266.jpg

IMG-4263.jpg

Scudo
Geçmiş olsun üstad, bulunur inşallah çabucak

• Beğen
Tepkiler: seckinturkcan
Çekmeköy de çalınan Trek öncelikle çok geçmiş olsun diyeceksiniz ki hırsızın hiç mi suçu yok haklısınız ama hep tanıdık senaryolar. Katlanırı keşke katlayıp eve alsaydınız. 1 adet bisikletim apartmanın içinden çalındı hala unutamam kendisini ona benzeyen bisiklet görünce içim cızzz eder.

Çok geçmiş olsun, umarım bulunur. Seri numarasının kayıtlı olduğunu söylemeniz dikkatimi çekti. Türkiye'de böyle bir database yok sanıyordum. Nereye/nasıl kaydedilir? Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: imamyakali
Bende de beyaz rengi vardı, severek kullanırdım. Çok geçmiş olsun hocam, umarım hemen bulunur eline geçer..

• Beğen
Geçmiş olsun 😥

• Beğen
Çok geçmiş olsun, çalınan her bisikletin arkasından aynı dilekte bulunmak ve ah vah etmekten başka bir şey yapamıyoruz, bu arada dikkatinizi çekerim bizim bakkalın çırağının bisikleti hep ortada duruyor ama çalınmıyor, neden? Bence çalınan pahalı bisikletleri bir şekilde değerlendirenler var. Her yerde satılık ikinci el bisiklet var, ama çoğunda belge varmı yok mu belli değil. İkinci el satışlara aracılık eden Web sitelerinin ilan yayımlamak dışında bir mesuliyetleri yok. Özetle konu " saldım çayıra mevlam kayıra " şu andaki durum, bisikletin bulunması tamamen şansa kalmış, hep berabere düşünüp çare bulmamız gerektiğini düşünmekteyim, birlikte düşünürsek belki bir yol bulunabilir. Öneriler bir başlık altında toplanırsa iyi olur, moderatörlerimiz bu konuya öncülük edeceklerdir.

@Selene Ben hep diyorum bu bisiklet satış işi araba gibi noter ortamı dışında satışı yasak olmalı ve ruhsata benzer bir evragıda olmalı alınan bisikletler öyle basit bisikletler değil çalan kişiler ne olduğunu bilip ona göre çalıyor Bu yüzden seri numaraları e devlet veri tabanina kayıtlı ve el değiştirdiğinde kimde olduğu görünecek bir sistem şart

Çok geçmiş olsun, ben de Feneryolunda yaşıyorum, mahallede bisiklet hırsızlığında
artış olduğunu gözlüyorum, apartman içinden bisikletin nasıl çalındığının kamera tesbiti
var mı, her hangi bir iz bırakmışlarmı, bisiklet korumalı durumdamıydı,
karakola bildirdiniz mi, bu gibi bilgileri de lütfen bizimle paylaşırmısınız, ortak akıl ile
mevcut bisikletlerin çalınmaması için ne yapılabilir, çalınan bisikletlere erişmek için neler yapılabilir
gibi bilgilerin derlenmesinde faydalı olabilir, sahibinden.com ve let go gibi ikinci el bisiklet
satılan siteleri takip etmenizde yarar var diye düşünüyorum, inşallah bulunur...

• Beğen
Teşekkürler, bu başlığın açılmış olması, bilgilerin bir araya gelerek "izlenecek tedbirler"
konusunda sıralı bilgiler, caydırıcılık, sağlamlığı ve fonksiyonu kanıtlanmış güvenlik malzemeleri,
alarmlar, ve ithalatçı, bayi, satıcı ve servislerin evrak düzenleme gerekliliğini benimsemeleri
için yapılması gerekenler, bisikletlerin kayıt altına alınması, yeni satın alınan bisikletlerin
satışı sırasında hırsızlık sigortasının alıcı adına tanzimi, ikinci el satışların kayıt altına alınması gibi
hususların alt başlıklar altında oluşturulması ve benzer konuların çalışılması
ileriye dönük olarak çok faydalı olacaktır, kendi adıma, burada söz konusu ettiğim alt başlıklar için
araştırma ve çalışma yopmaya başlayacağım, el birliği ile bu konuyu disiplin altına alabiliriz...

@Selene teşekkürler. Yeni bina olduğu için kamera sistemi henüz takılmamış, önce güvenlik sistemlerinin hazırlanması lazımdı, binanın büyük eksikliği hala. Bu sebeple katlanır bisiklet kullanıyordum ve evin içinde tutuyordum. Salgın sebebiyle içeri değilde 5.kattaki dairemin kapısının önünde bırakıyordum. Bina görevlisi var, giriş kapısı şifreli. Fakat öğrendim ki, şifreyi binaya sık gelen kuryelere verenler varmış ve sağolsun yönetim de şifreyi değiştirme zahmetine girmiyor. Böyle düşünmek istemem fakat bu salgın döneminde kuryeler çok yoğun çalışıyor ve bazılarının da binaya rahatça girip çıkabildiğini öğrenmek rahatsız edici. Karakola bildirdim, şimdilik ilan sitelerini takipten başka bir seçenek yok. Bisiklet hırsızlığı önlemi zor bir konu fakat binalara girip çıkanlara bir takip sağlamak zor olmamalı.

• Beğen
Tepkiler: Selene
İnanılması güç ama gerçek bir detay, kurye/kuryelere şifre vermek yerine kapı açma butonuna dokunmak zor olmasa gerek, kamera evet ! Ama benim rastladıkların hep düşük çözünürlüklü ve küçük hafızalılar yani ucuz ve göstermelik, caydırıcılıkları savunuluyor ancak çalınan bisikletlerin marka ve değerlerine bakılınca hırsızların hiç de aptal olmadıkları anlaşılıyor, neden bağlamadınız demeyeceğim, bisiklet güvenlik kablo ve zincirleri çok şık ancak dayanma süreleri max. 2 dakika ve üzgünüm ama yeni binalardaki komşuluklar da bir Harika. İllerde Polis tarafından bulunan bisikletlere ilişkin haberler var, neler bulunmuş nasıl öğrenilir, bilemiyorum, bunu da ihmal etmemek gerekir derim, tekrar geçmiş olsun.

• Beğen
Geçmiş olsun. Pandemi sağolsun maske yüzünden kameralar da işe yaramıyor maalesef. 11 eylül'de benim de bisikletim kilitli olduğu yerden kesilerek çalındı. Kamera kayıtlarını bizzat inceleyip karakola götürdüm beraber inceledik ama yüzü hiçbir şekilde görünmüyor. Üstelik nasıl bir demir makasları varsa 10 sn bile sürmüyor kesip alıp gitmeleri. Binaya girmek için de başkalarının girmesini beklemiş, kapı kapanmadan hemen arkasından girmiş. istediğiniz kadar kamera koyun, şifreli kapı olsun vs vs... Kafalarına koydular mı alıp gidiyorlar.

Geri