Scudo Sports

Telefon dolandırıcılığı

Telefon dolandırıcılığı yaşadınız mı?

• Yok ya benim basima gelmez

• Toplam katılım
    2

efaruk

Daimi üye
Tepki
343
İsim
Faruk
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Diğer
Bundan yaklasik 5 ay once idi. Isteydim, calisiyordum. Basim yogundu.
Sabah saat 10 civarlari. Bir telefon geldi. Actim.
- Merhaba Emir bey. Size Halkbank asi musteri hizmetlerinden ulasiyorum.
- Buyrun.
- Emir bey bugun Halkbank asi hesabiniza giris yaptiniz mi?
- Hayir
- Hesabinizdan 4 adet EFT islemi goruntuluyorum. Bunlarin iptali icin sizi rahatsiz ettim.
- Hemen iptal edin lutfen, cunku ben bugun hesabima hic girmedim.
Derken hesabimdan 5.250 tl calindi.
Sonrasinda siber suclar, savcilik vsvs bos isleri tamamladim. 5 aydir ses yok beklentim de kalmadi zaten.
Simdi bunu niye anlattim. Hergun bisiklet calinma haberleri duymak, hergun bir gasp bir suc haberi okudugum icin. Buradaki bisikletli arkadaslarimin da artik dikkatli olmasini istedigim icin.
Isinde gucunde, alin teriyle ekmegini kazanan insanlardan korkmayiniz.
Bilakis bunun tam tersi insanlardan, aklinda kotu fikir ve bos zamani olan insandan, insanlardan korkunuz.
Malesef yasadigimiz zamanlarda ve bulundugumuz ulkede bu tarz olaylar girla gidiyor. Sebebi her ne olursa olsun, bizim bu tip insanlara firsat vermememiz lazim. Artik ya akillanacagiz ya akillanacagiz. Baska yolu yok..cunku firsatci insanlar artik bu isin profesyonelleri.
Allah selamet versin. Selametten nasibi olmayanlari da kahri perisan eylesin.
Kul hakkini odemeden ahrette calacak kapilari olamayacak. Sahsen ben paramin son kurusuna kadar geri almadan helallik vermeyecegim ve kimse de vermeyecektir.
Neyse uzattim kusuruma bakmayin. Icimde sizilayan bir yaraydi. Sikayetvar.com da zaten bir yigin benzer olay da var. Bu arada halkbank a sina zerre kadar itibarim kalmadi. Hala maasimi ordan almasam kapisina tukuruk bile atmam.
Olayla ilgili aciklarimi soyleyeyim. Ders alacaklara da tam ders olsun madem.
1- arayan numaraya dikkat edin. Beni arayan 0530... lu bir numaraydi.
0850 ve normal numaralara telefonunuzu acmayin. 444 lu numara bile olsa bankadan aradiklarini soyleseler bile kufuru basin. Gercekten bankadan ariyorsa sayet konusmaniz devam edecektir. Yoksa zaten sacmalamaya basliyorlar.
2- hic bir banka durduk yere sizin hesabinizdan para cikisi oluyor diye sizi aramaz. Bunu engelleyecegiz diye aramaz. Bence her isinizi subeye gidip yapin. Telefonla is mi halledilirmis. Burda kufur ediyorum siz bosverin.
3- halkbankasi bilgilerinizi sizdiriyor. Benim telefon numarami nereden biliyor. Halkbankasinda hesabim oldugunu nerden biliyor bunlar? Bence halkbank tan uzak durun.
Bir baska telefon dolandiricilik olayinin ses kaydini dinledim. Ayni okulda calisan 10 kisiyi ayni gun icinde aramislar. Halkbankasindan en azindan hesabi olanlarin telefon no lari sizdirilmis.
4- bisikletinizi evinize alin . Bu da bu konuyu acmamin ilintisi idi.

Scudo
Geri