Scudo Sports

Tekerin kadroya İlginç Bir şekilde SÜRTMESİ

Tepki
29
Arkadaşlar bisikletim İdeal Freeder Dısk 2011:cool: .alalı 2-3 ay oldu yada olmadı.
Bisiklette Arka lastik Kadroya sürtüyor ANCAK pedala normalden biraz daha sertlik uygulayınca sürtüyor.Pedala Normal şekilde basınca sadece hafif bir yamulma oluyor.

Sorunun en başta Lastiğin sıkıştırdığımız yerin Gevşemiş olabileceğini düşündüm açtım Tekrar taktıM arka lastiği ancak sorun düzelmedi :( .sizce sorun nerden kaynaklanıyor olabilir? :confused:

Scudo
Sorun büyük ihtimalle göbekten kaynaklanıyor.Göbeğin vidalarının sertliğini kontrol ediniz.Yada göbek bilyalı ise bilyalarda sorun olabilir.Servise kötürün bir baksın.

• Beğen
Tepkiler: can bülbül
Ferhat abinin dediği gibi göbekte olabilir,başka bir durum ise;tekerleği kadroda sıkan somunlar zamanla gevşeyebilir.Somunları sökün somunların önüne rondela ( civatacılar bilirler ve çok pahalı da değil.) yerleştirin ve somunları sıkın.

• Beğen
quick release her zaman ayni sekilde sikistirmaz...
On tekerlegi cikarip takinca bazen bendede disk surtuyor,bu qr den kaynaklaniyor.2.6 lik lastik kullansam arka lastigi sokup takinca bendede surterdi... i
Fakat pedala yuklenince kadroya surtuyor ise arkadaslarinda dedigi gibi gobekte yada qr de problem olabilir benim bildigim kadariyla baskada bir ihtimal vermiyorum...
iyi forumlar

• Beğen
Öncelikle cevapladığınız için teşekkürler :in:
Bugun servise gittim önca adam duyunca şaşırdı bisikletle bir tur attı geldi .sonra sorunun kaynağını bulmak için arka lastiği söktük Ve gördük ki göbek mili kırılmış :) tam 1.5 :eek: süren uzun uğraş sonucu yeni parçayı takabildik :D artık sorun yok
inşllh birdaha da kırılmaz

selamın aleykum oncelikle bi sorum olacak ben bir bisiklet aldım sıfr corrana cift amartsor arka tekeri usten ve alttan ortalıyım diyorum altı ortalıyorum ust ortalanmıyor ustu ortalıyorm alt ortalanmıyor akort daha yeni yaptırdım bilyeleri degiştirdim yine aynı cevaplarsanız sevinirim corrana gforge

@emre.erg.1
Görmeden söylemek yanlış olur ama aklıma gelen arka tekerin düzgün ayarlanmamış olabileceği. Tam ortadan değil de biraz sağa yakın ayarlı olması gerekiyor:
http://www.mtbtr.com/uploads/696Z41.JPG

Belki de sağa-sola mil üzerinde bulunan somunlar veya pullar eksik/fazladır ya da ters tarafa takılmıştır.

bisikletciye goturdum dediki pul koyarsak tam ortalanır ice bul koyvak nasıl ortalancak goturmedim o yuzden millen alakası yok arka jantı degişitirdim yini oyle arka kadrodansa ne yapa bilirim

@can bülbül Merhaba Can;
Birinci ihtimal Göbek ihtimali.2. ihtimal Bisikletin full süspansiyonsa (Orta Süspansiyona) Yük bindiginde ayarsız bir geometri varsa lastik yanlar.Eskiden ilk bisikle orta süspansiyonu yaylanmasın güc kaybetmeyim diye sıktığımda lastigin kadroya sürttügünü gördüm.Olasılıkları degerlendirin.Yardım lazım olursa özelden yazabilirsiniz.
İyi Forumlar Dilerim.

Geri