Scudo Sports

Tek vitesli katlanir bisiklet (?)

rlfzz

Üye
Tepki
4
İsim
Can
katlanir bisiklet almayi dusunuyorum, single speed olanlar daha sade durdugu ve fiyatlari daha makul oldugu icin ilgimi cekti, yalniz cocuklugumdan beri bisiklet binmisligim yok ileride pisman olur muyum bilmiyorum bu yuzden fikirlerinizi almak istedim. Kullanim alanim spora giderken, markete giderken v.s ama kisa turlarda yapmak istiyorum sehir icinde 10-15km.. Sizce cok yorar mi??

Aklimdaki model suan icin : hoptown 300

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@rlfzz Kullanacağın yer Konya gibi düz bir yer ise hiç düşünme al derim. Ama yokuş çok ise kondisyonunu geliştirene kadar seni bisikletten soğutabilir.
Almışken 7-8 vitesli almak daha fevâid olacaktır.

Sadece düz yolda kısa mesafelerde bile sürseniz vites değiştirmek gerekiyor. O anki durumuna göre. Hem biraz alışıp sevince daha uzun mesafelere gitmek günlük turlar yapmak da istersiniz. Sonra bisikleti değiştirmek ya da mevcut bisiklete masraf yapmak gerekecek. En baştan vitesli alınmalı bence.

Tamamen kişisel tercih ve bacaklar ile ilgili. Ben katlanabilir bisikleti olabildiğince pratik görmek isterim. Sorunsuz, basit. Vitessiz ve mümkünse 16 inch tekerler ile.

Sram automatixli modeli vardi btwinin ondan bulup kullanabilirsin gorunum single ama 2 vitesli :)

Bence katlanır bisikletler sade durmuyor. Her tarafında katlama menteşeleri var. Ben tek vitesli katlanır bisikletler olduğunu ilk defa gördüm. Sade diyemem ama pratik olur ve bakım derdi az olur .Bir de yukarıdaki arkadaşların dediği gibi hem lastik boyutu küçük hem de vitessiz gerçekten yorabilir.

16", 18" Strida olabilir. Vitessiz veya vitesli (viteslileri epey tuzlu) tercih edebilirsiniz. Vitesli olanlarda göbekten. Katlamasi basit, orasinda burasinda katlanacak menteşesi vs yok. Olabilecek en basit halde yani20160417_080941.jpg 20160428_114138.jpg

@rlfzz

Hoptown 300'ü deneme fırsatı buldum bugün. Olumlu yanı çok seri olması. Kalabalıkta pek hız yapamıyorsunuz gerçi Decathlon'un içinde ama beni oldukça şaşırttı hız bakımından. Sele çok rahattı ama uzun yolda ağrı yapabilir tabiki. Gidonu çok beğendim. Yükseklik ayarlanamıyor ama tam benim boyuma göreydi. Çok rahat ve dik pozisyonda oturuyorsunuz. Bence bu bisikleti düz yolda sürmek acayip keyifli olur. Sadece iki adet kalmıştı. Millet resmen kapışıyordu katlanırları ! sanki bedava dağıtıyorlar :D

Olumsuz yönlerine gelirsek bagaj takılamıyor sanırım. Sele borusunun hemen çizilmesi. Siyah renk olduğundan herhalde. Bir de tabii biraz ağır olması. Elde taşınmayacaksa sorun olmaz ama. Katlanması Tilt'lere göre çok zahmetli. Tilt'ler 5 sn de katlanıyor.

@Burcuu Hoptown 300 ve 320 modellerini bende deneme fırsatı buldum. Gerçekten güzel bisikletler, görüntü olarak ve rahatlık olarak.. 300 modelinin siyah-gri renkleri çok hoşuma gitti ama 320 modelleri için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Bu yüzden ikilemde kaldım, renk uğruna vitesten vazgeçmeye değer mi acaba:)

Ek olarak; 3-4 ay sonra aldığım bisikleti kullanma fırsatım olmayacak, bu yüzden pahalı bir model almak istemiyorum başlangıç olarak.

@o.kucuk Strida modelleri sizinde söylediğiniz gibi sade ve hoşlar.. lakin bütçemi biraz aşıyor fiyatları.

İmkanım olsa Dahon Mu Speed almak isterdim; :)

http://www.thorusa.com/images/dahon/current/speeduno.jpg

320 ler satılmıştı ben deneyemedim :( Elimi attığım her 320'nin sahibi vardı :D Renk konusunda tam tersi lacivert yeşil olan 320 çok hoşuma gidiyor 300 fazla renksiz geldi bana başka rengi olup olmadığını sordum ama hoşuma da gitti aslında. Sürekli düz yolda gideceksen bence vitese, gerek yok ama arada fiyat farkı çok az almışken vitesli almak daha mı mantıklı ? Karar vermek çok zor cidden. Dahon hiç denemedim D8 modelini beğeniyorum ama single speed daha çekici geliyor artık bana. Kontra pedal yapılsa arkaya bagaj takılsa şahane bir şey olur Hoptown 300.

Şimdi inceledim de çok güzelmiş cidden !! Ama ülkemizde satışta değil galiba.

Bunu daha da çok beğendim :)
(link)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Burcuu İnternette gezinirken hoptown 500 modelini gördüm, bu model daha önce satışta mıydı? -Decathlon sitesinde yazınca çıkmıyor ama google'dan linkine ulaşılabiliyor. Yeni bir model için ön hazırlık mı acaba :kötü:

Yeşil rengi çok hoş :)

(link)
(link)

Ben de ilk kez şimdi gördüm bu modelleri çok ilginç. Arada bir Fransa, Almanya, UK sitesine de göz atarım farklı modeller var mı diye ama bunlara hiç rastlamadım. Belki dediğin gibi yeni seri bunlar. Yeşil renk çok hoş gerçekten ^_^ Çamurluklar bile aynı renk. Videoda dikkatimi çekti gidonu katlarken kadroda minik bir noktaya tutturdu sanırım magnet yapmışlar çok iyi olmuş, kadro ve gidon borusu birbiriyle temas etmiyor. Yine de ben single speed diyorum illa ki :D

Geri