Scudo Sports

Tek tabanca Kalkan-Fethiye-Dalaman yolu

gookmen

Üye
Tepki
29
http://img517.imageshack.us/img517/1306/569e5ce2ab5378ddff673e7gl9.jpg
(link)
kalkan'dan saat 15:00 sularında, internet kafeden "en yüksek hızınız neydi" tartışmalarını okudaktan sonra yola çıkıyorum.
http://img517.imageshack.us/img517/19/f18f22dbca8f0b0688a4d40of1.jpg
(link)
fena halde gaza geliyorum ve daha önce birçok kez döndüğüm kalkan tabelasının arkasındaki yokuş aşşağı virajların üçüncüsünde düşüyorum.
virajı alamayacagımı hissediyorum frenlere asılıyorum ve dönmeye çalışıp o hızda düşmektense direkt bir şekilde kenara uçmayı tercih ediyorum saliseler içinde.
bacaklarımın uzunlugu ve kilitsiz pedal kullanma avantajıyla taşlara çarpınca direksiyonun üzerinden kendimi atıyorum.ellerimle kendimi koruyarak düşüyorum.(çok şanslı bir düşüştü)
bisiklet arkamdan taklasını tamamlıyor ve vitesinin oldugu taraftan yere kapaklanıyor.böylece yola kazayla başlıyorum ve moralim sıfıra düşüyor.önce kendimde çok hasar olmadıgını görüyorum ve bisikleti inceliyorum.sonra olay yerinde bu fotoyu çekiyorum.şoktan virajı tam olarak görüntüye oturtamamışım.
devamını akşam saatlerinde tamamlayacagım yarım kaldı kusura bakmayın fotolar çok büyük kaçıyor galiba

Scudo
Evt fotolar cok büyük 640x480 ebatında değil sanırım , eğlenceli bir gezi olmuşa benziyor ,her nekadar tatsız bir düşüşle başlasada.. fotoların devamını bekliyoruz efm. bu arada geçmiş olsun dileklerimin yanı sıra bol pedallı günler diliyorum.

• Beğen
Tepkiler: gookmen
(link)
Kaza sonrası bisiklette, pedal çevirdikçe düzenli olarak çıkan bir ses canımı çok sıktı.
en az bir saatim sesin kaynağını aramakla geçti.bulamayınca pedaldan geliyordur diye düşündüm.
20 km bu şekilde geçti.moral bozmak yok yola devam
(link)
Yolda traktörünün arkasına tutunduğum bu amca beni haberi olmadan, birkaç rampa boyunca çekti.sollayıp fotografını çekerken de böyle gülümsüyordu.amcadan hemen sonra kulaklıgımın sol vericisi(monitör) koptu.bu kazadan sonraki en sıkıcı olaydı.
kazaya bir uyarı gözüyle bakmıştım.bunda da bir hayır vardır dedim.bazen müziğin cazibesine dayanamayıp iki kulagımıda trafige ragmen tıkıyordum.şimdi de yapsaydım ya.yollar insana farklı bir bakış kazandırıyor canım.
(link)
birkaç fotograftan sonra kendimi fotograf sanatçısı gibi hissetmeye başladım ve bu enteresan resmi çektim.
(link)
Burasıda etabın en zorlu kısmı olan,Yanıklar'dan sonraki uzun, yanar dönerli rampa.
karşıdaki tepenin tepesine çıkılıyor arkasına dogru tırmanışa devam ediliyor.benzincide pedalları yaglayıp can sıkıcı sesten kurtuluyorum.
(link)
Yolun sonuna dogru hava kararmaya başlıyor.
vücud bol bol mola istiyor.Allah'tan yolda su sorunu yaşamıyorum.
(link)
Geldik adının hakkını gayet başarıyla veren Zorlar mevkii'ne.
yola bakıyorsun yokuş yok.Rüzgar zaten yol boyunca terslik çıkarmadı.
niye bu pedallar inatla dönmek istemiyor diyorsun.
havada iyice karardı mola veremiyorum.iyice ter atıyorum bu arada.
ve görüyorum Fethiye'yi muhteşem bir egimin çok çok ucunda.yolculugun en tatlı kısmı burada başlıyor.amortisörü açıyorum.yorgunluktan uyuşmuş vücudumu bisikletin üstüne yatırıyorum en aerodinamiğinden.fotograf çekemiyorum karanlıktan maalesef.
(link)
koltuk can yakmaya başlayınca bandaj ile yedek şortumu devreye sokuyorum.cep telimin ışığını fener olarak direksiyonun sağına lastikle bağlıyorum.bugünlük yolun sonuna geliyorum.Şehir merkezine gitmiyorum.
Çamköy yakınlarında oturan akrabama telefon açıp beni almalarını istiyorum.oğlum sen bisikletle mi geldin? deli misin? tepkisini alıyorum.
güzel bir yemek...gevşemiş, relax bir vücud.derin bir uyku...
(link)
Ertesi sabah kahvaltının ardından saat on gibi bu fotografı çektiriyorum.
şimdi fethiye'yi dolaşma havanın serinlemesini bekleme zamanı.
akşamüstü Dalaman'a 45 km'lik dik rampalarıyla meşhur bir yolum var.
o kısmı da bir iki gün sonra yazmayı planlıyorum.
yarın fethiye'ye dönüp; ölüdeniz'e ugrayıp akşam istanbul otobüsüne yetişeceğim.
gezi tarihi: 19.06.2008 15:00-21:30. mesafe: 85 km (başa yazmam gerekirdi)
sevgiler saygılar.mesajlara teşekkürler.
saat ilerlemiş ve ben baya bir hata yapmışım.sağlık olsun.yol olsun

Kask, eldiven, ön ve arka lambalar. Bunları göremedim, ama bisiklet sürüşlerimizin olmazsa olmazları. Bir de kaza yapmışsınız, neyse ki önemli birşeyiniz yokmuş. En yakın zamanda temin etmenizi dilerim. Sürüşlerinizin daha konforlu ve güvenli geçmesi açısından çok önemliler.

Ayaklarıza sağlık, paylaşım için teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: gookmen
Evvela geçmiş olsun arkadaşım, H.Okyay'ın söylediklerine katılıyorum eldiven,kask,ön ve arka lamba çok önemli

Evet arkadaşlar ikiniz de çok haklısınız.bütün kış kalkan'daydım.oralar tam mahrumiyet bölgeleri.bir saat sonra istanbul otobüsüne biniyorum.orada yapacagım ilk işlerden biri sönmez abi'ye ugramak,yazdıklarınızı ve fazlasını alarak ve güvenle pedallamak olacak.teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Haşim Okyay
Geri