Scudo Sports

tecrubeli arkadaslardan yardim istiyorum

bulutb

Üye
Tepki
0
Carraro rock 26 d bisiklet sahibiyim. Bisiklet cok agir20 kg , kadro degistirmeyi düşünüyorum. Alüminyum kadroya geçersem Kg da ciddi bir azalma olur mu ? Parça uyumlarinda sorun yasar miyim ?

Scudo
oversize gibi duruyo parçalar.Net bilgim yok.Fakat kadro değiştirirsen ciddibi ağırlık değişimi olur, 20 kg diyosun en basit donanımlı hobi bisikletleri 16 kg

Disk fren uyumlu kadro almaya dikkat edin. Gerisi standarttır zaten.
Ancak öncesinde bisikletçinizden de fiyat alın. Astarı yüzünden pahalıya gelebilir iş.

Benim önerimse hiç uğraşmayın. Yazlığınızda filan dursun ya da akrabaya, çoluğa çocuğa verin. Çünkü bisikletten sökeceğiniz parçalar ucuz şeyler. 100-150TL etmeyecek parçalar.
Ucuz bir kadro alacaksanız, ikinci el bir bisiklet alsanız daha az uğraştırır. İyi bir kadro alacaksanız da bu parçalar üzerinde sırıtır.

İşe mekanik diskten v frene dönerek te başlamak kgde düşüş sağlıyabilir aslında

Peki onerebileceğiniz marka model var mi 2. El? Hafif ve saglam olmasi lazim. Max 450 -500

@Barış Onur

Demek disk uyumlu olunca kadrolar standart oluyor, hayret ama bence standart degil.

Arkadasada bir öneri, 20kg'lik bir bisikleti sadece kadro degistirmeyle fazla bir sey el de edemesiniz. Fark etse etse en fazla belki 2kg fark eder oda belki.
Birde standart olayina pek güvenmeyin. En basiti sele borusu, yada masanin safti, yada aynakol göbeginin uyumu.....

@Murat Cömez

Göbekler de eski bisikletten çıkacağı için nedense sorun olmaz gibi düşünmüşüm. Kadro göbek boyutları vs hiç aklıma gelmemiş.
Düzeltme için teşekkürler ama keşke daha güzel bir üslup kullansaydınız dalga geçmek yerine.

@Barış Onur
Estagfurullah dalga gecermis gibi anlasildiysa özürdilerim.

En uygun çözüm yolu size. Hiç uğraşmayın. Kullandığınız bisikleti satın kadro değiştirmek için ayırdığınız bütçenin üzerine ekleyin daha hafif daha üst seviye bir bisiklet alın. Murat abi çok haklı Kadro değişimi etkili olacaktır ama bir bisikletin 20 kg a çıkması için üzerindeki donanımlarında baya ağır olması gerek. Ayrıca bir çok uyum sorunuyla karşı karşıya da kalabilirsiniz.

Geri