Scudo Sports

tam da bisiklet alacakken

Tepki
2
İsim
Ahmet Kahraman
Bisiklet
Carraro
sol diz mr tetkiki

bulgular

Tibiofemoraleklemde medial ve lateral kompartmanlarda eklem mesafesi tabiidir. eklem yüzeyinde hiyalin kartilaj kalınlığı ve sinyali tabiidir. Pattelofemoral eklem lateral faset düzeyinde daralmıştır. femur lateral kondil dorsal bölümünde eklem komşuluğunda grade2 osteokondral defekt görülmektedir. ayrıca tibia lateral plato ön bölümünde grade 4 osteokondral defekt izlenmektedir.

medial menüsküs arka boynuzunda grade 2 dejenerasyon ile uyumlu intramenüskal sinyal artışı görülmektedir.lateral menisküsün anterior, posterior hornları ve orta bölümü formu ve sinyali tabi olup, menisküste yırtık saptanmamıştır.

ACL, PCL seyri ve sinyali tabiidir.

MCL, LCL, biseps femoris tendon ve ilotibial bant intakttır.

intraartiküler, süprapateller bursada fizyolojik sınırlarda minimal effüzyon izlenmektedir.

periartiküler kas ve tendon gruplarına ait patalojik form ve sinyal değişimi saptanmamıştır. popliteal fossa düzeyinde yaklaşık 1cm çapında sıvı kolleksiyonu mevcuttur (baker kisti): popliteal nörovasküler bundle intakttır.

bendeki de resmen bedevilik yukarıdakiler ne oluyo diye sormayın bende anlamıyorum ama anladığım bir şey var ki doktorun bana ameliyat demesi fakat buralarda yapılamıyormuş (eğitim hastanelerinde cihazları varmış) elimdeki kısıtlı bütçem ile bisikleti alacakken bu hastalık nüksetti bisiklete başlamadan ara verdim artık iyileşene kadar

yani var ya bir tane bisiklet almaya kalktım başıma gelmeyen kalmadı gibi. bende bir bedevilik var ama hadi bakalım hayırlısı..

Scudo
teşekkürler açıkçası ameliyat hep en son seçenektir bakalım ameliyatsız kurtulma yollarını araştırıyorum pazartesi günü başka bir doktor ile görüşmeyi düşünüyorum

inşallah en kısa sürede iyileşirim.

çok geçmıs olsun en kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanızı dilerim

• Beğen
Tepkiler: Ahmet KAHRAMAN
Ahmet kardeşim bu doktorların ağzından ameliyat , reçetesinden antibiyotik eksik olmuyor .. Onlara kalsa her iki dizimden de ameliyat olmuştum bile .. Profesyonel sporcu depğilsin sonuçta , vücudun kendini yenileme ve iyileştirme süresine saygı göstermek lazım .. Sana tavsiyem bir doktora daha görünmen .. Büyük geçmiş olsun

• Beğen
@Metehan Mendi

teşekkür ederim
zaten ameliyat olmayı düşünmüyorum mecbur kalmadığım sürece şu anda ilaç tedavisi uyguluyorum ve egzersiz yapıyorum hafta içinde başka bir doktor ile daha görüşmeye gideceğim bi de onu dinleyelim bakalım.

içindeki bisiklete binme ateşi sönmedigine gore iyileşince yine Devam edersin kaldigin yerden ilk başta saglik gelir. bende yeni den spora baslamak icin adim attim hersey daha saglıklı yasamak için simdiden tedavi surecinin kolay gecmesini temenni ederim.

• Beğen
geçmiş olsun okunyunca ne bunlar dedim tabi sona yaklaşınca herşeyi açıklıyosun tekrardan geçmiş olsun :(

• Beğen
Geri