Scudo Sports

Süspansiyonu modifiye ederek kilitli hale getirmek

Aruera

Aktif Üye
Tepki
164
İsim
B. BUDAK
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Diğer
Sanırım başlık biraz tuhaf oldu modlar düzenleyerek daha anlaşılır kılarsa çok güzel olur.
Tüm BF kullanıcılarına merhabalar, süspansiyonu kilitlenebilen maşalara hemen hepimiz aşinayızdır. Bugün sizlere sorum kilitlenme opsiyonu olmayan bir süspansiyonu (maşayı değişmekten bahsetmiyorum) kilitlenebilir yani devre dışı bırakılabilir bir hale getirebilir miyiz? Bazı modeller müsaitse bu modeller nasıl anlaşılır ve tabii ki mümkünse nasıl yapılabilir?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Piyasada en çok bulunan maşaların (Zoom vb.) parçaları genellikle Suntour XCT uyumlu oluyor. Amortisörlü ön maşalarda yay sol bacakta olur, sağ bacağın(eğer maşa kilitli değilse) içi boştur. Aliexpress'den maşanıza uygun bir komple kilit mekanizması sipariş edip sağ bacağın içine tak(tır)abilirsiniz. El atmışken sol bacağa da sertlik ayar mekanizması takabilirsiniz. Mantığı çok basit: Sol bacağın üstündeki mekanizmayı çevirdiğinizde vidalı bir mekanizma aşağı veya yukarı oynayarak yayı sıkıştırır veya gevşetir. Tek yapacağınız şey yayın üstündeki kapağı sök(tür)üp yerine sertlik ayar mekanizması tak(tır)mak olacak. Ama bu işleri muhtemelen siz yapacaksınız çünkü bisikletçiler maşa işlerine girişmeyi pek sevmezler. Onlar maşayı komple değiştirmekten yana olurlar. Bisikletimin maşa kilit düğmesi içeriden kırıldığında 5 farklı bisikletçiye gittikten sonra aliexpress'den düğme sipariş edip kendim taktım.

@turbotx150
Gerçekten çok teşekkür ederim soru aradan kaynayacak gibiydi ve açıklayıcı yazmışsınız. Size zahmet varsa bir videosunu ve aliexpress linki bırakır mısınız?
Not: Eğer video bulamazsanız çok mühim değil parçayı tedarik edersem sizi yine rahatsız ederim xD

@Aruera

(link)

Tüm XCT kilit mekanizması, sertlik ayar düğmesi ve XCT maşa toz kapakları uyumlu sökme anahtarı mevcut.

(link)
Bu da Suntour XCM uyumlu.

Montajı nasıl yaparım bilmiyorum. Daha önce maşaya girişmedim sadece bisikletima maşa kilit düğmesi ararken tesadüfen öğrendiğim bilgiler bunlar ama aynı seri bir maşanın kilitli ve kilitsiz modellerinde maşanın dışındaki çatal kısmı aynı oluyor yani kilitsiz bir maşaya o serinin kilitli modelinin mekanizması takılabilir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Aruera
@turbotx150
Başta kendim olmak üzere tüm BF kullanıcıları adına teşekkür ediyorum, sanırım yıllar boyu insanlara yardımcı olacak bir iş yaptınız :)
Linklerden birini seçince tüm malzemeleri almamız gerekli değil mi?

196056
Bu sertlik ayar düğmesi
196057
Bu maşa kilit düğmesiyle birlikte dönerek maşayı kilitleyen mili iten parça
196058
Bu kilitli maşalardaki üst toz kapağı
196059
Bu mekanizmanın oturduğu yuva
196060
Kilit düğmesi çevrildiğinde aşağı inip amortisörü kilitleyen mil
196061
Bu da maşa kilit düğmesi.

Ama ben de maşa uzmanı değilim. Daha iyi bilen birisi bu konuya el atmalı. Konu sahibi benim yüzümden eksik ya da yanlış parça almasın da. Yazın bir maşa bakımı yapmayı düşünüyorum belki maşa bakımından sonra daha net bir bilgi verebilirim.

2.el xct maşa fiyatını karşılaştırmak gerekebilir

• Beğen
Tepkiler: Aruera
Geri