Scudo Sports

suspansiyonlu sele borusu ?

orcunkaralar

Aktif Üye
Tepki
28
merhaba arkadaşlar
bazı bisikletlerde sele borusu suspansiyonlu. (bknz : merida crossway 100-300)
daha çok asfalt yolda ve sahilde bisiklet yolunda kullanıyorum. hoplama zıplama durumlarında sele iyi rahatsız ediyor :) suspansiyonlu sele borusu kullanan varmıdır ? varsa avantaj ve dezavantajları nelerdir ?
avantajlı ise böyle bir ürün almak mantıklımıdır ?
(link)

• Beğen
Tepkiler: emre öztürk
Scudo
Merhaba,
Hiç kullanmadım ama teleskopik olanları değil parallelogram, eklemli yapıda olanları tavsiye ediyorlar.
Şöyle:
(link)

Bir de, bütün süspansiyonlar gibi, ucuzları pek işe yaramayabilir denmiş.
Sürüş sırasında pozisyonunuz değiştiğinden verim kaybı olabileceğinden bahsedilmiş.

(link)
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Ö.
Herkese selam yeni konu açıp forumu pisletmek istemediğim için bu konuyu hortlatayım dedim.
Arkadaşla aranızda süspansiyonlu sele borularından kullanan var mı? zamanında bel fıtığından ameliyat oldum tekrar bir sorun çıkmaması için belime gelen darbeleri en aza indirmek istiyorum, farklı önerilere de açığım.

Bende var kullanıyorum ama eğer iyi ve siz e uygun bir seleniz yoksa suspansiyonun herhangi bir faydası olmuyor, küçük darbeleri emmede başarılı ama sert darbeler için bişey beklemeyin

Sert darbe derken bende şehir bisikleti var (selesi orijinal özel kendime göre bir sele almadım henüz ) kaldırıma inip çıkarken birde yoldaki tümseklerden hızlı geçerken darbeyi resmen beynimde hissediyorum.
%50 sini alsa aslında bir fayda diye düşünüyorum.

@caner1405 (link) Şöyle bir selede olabilir illa bu marka değil tabii pahalı çünkü aynı model daha uygun vardır elbet klasik bir bisikletim var ben rahatım çukurda,hoplama ve zıplamada.

fiyat oldukça yüksekmiş buna benzer daha uygun bir sele araştırıcam.

@caner1405 Benim gibi merida sı olan birini görürseniz rica edin deneyin :) Ben genel de önüme aniden çıkan çukur vs hariç diğerinin üzerinden geçerken hep ayağa kalkarım o yüzden selenin ne kadar etkin olduğu konsunda çok deneyimim olmuyor :)

Bende yeni kullanıcılardan sayılırım Scott um var alırken suspansiyonlu sele tavsiye ettikleri için değiştirdim direk sele borusunu ... Performansı nasıl derseniz bence alırsanız konforunuzu artıracaktır ama yüzde yüz çözüm budur diyemem sele de tabiki önemli

@Mustang64 (link) Eski şehir bisikletimde kullandım çok rahat.Hem yaylı hem geniş.Tayt,kılıf hiç birşeye gerek yok.Yol bisikletine geçince abimin mtb ye taktık.O severek kullanıyor şu an.

@suzun7 Evet gerçekden çok rahat tabi brooks sele bir başka ama tabi fiyat pahalı oldukca.

@Bahadır Aktaş merhaba bende crossway 500 kullanıyorum süspansiyonlu sele borusu var sanırım ama teleskopik değil mi nasılsa anlamadım sola çevirince artı sağa eksi gösteren selenin altında kırmızı bir vida var sizinki de böyle mi acaba?

@Bahadır Aktaş muhtemelen 2016 modellerde süspansiyonlu sele yok dediğiniz gibi sertlik ayari icin sanirim o vida cevap icin tesekkurler

(link)

Bu ürün nasıl arkadaşlar? benim bisikletimle uyumlu ve amazon fiyatıyla neredeyse aynı.

@akiros senin sele borunu capi buna uygunsa bisikletine uyar. boyu cogu sele borusunun 350 mm ama capi degusken oluyor

Üzerinden baya zaman geçmiş ama ben yine yazayım. Bir engel geçerken eğer dağdan atlamıyorsak süspansiyonlu seleye yada arka amortisöre gerek yok. Çukur,kasis geçerken,kaldırımdan atlarken kalçamızı hafif seleden kaldırıyoruz böylece dizlerimizi kırarak darbeleri en aza indiriyoruz. Bu teknik konforunuzu arttırmakla beraber bisiklet üzerindeki hakimiyetinizi arttıracaktır.

almak isteyenlere tavsiyem
1.çalıştığının farkında bile değildim bugün gacır gucur etmeye başladıda farkettim çalıştığını
2.hiçbir faydasını görmedim
3.zararı daha çok gacır gucur ede ede uzun km lerde deli ediyor hele karasu gibi bir yerdeyseniz asfalt dene şey sadece ana caddede olduğu için her kum toprak bol çukur ve bol bol ses var
4.her ne kadar doğru bilmiyorum enerji kaybı olduğu söyleniyor kilo vermeye çalıştığım için enerji kaybı yüzünden daha çok enerji harcıyacağım için daha iyi ama düşünün derim

Geri