Scudo Sports

Süspansiyon alırken nelere dikkat etmeliyim ?

YavuzAkbay

Aktif Üye
Tepki
43
İsim
Yavuz
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar bende Salcano NG750 var 26" Jant olan. Kendime güzel bir RockShox amortisör almak istiyorum fakat amortisör alırken nelere dikkat edeceğimi bilmiyorum. Nelere dikkat etmeliyim ?

Scudo
Bu bir göreceli kavramdır. Bisikleti kullanım amacınız nedir illa rockshox olmasına gerek yok. Eğer sizin için ağırlık çok önemliyse gramlar ile savaşıyorsanız yarışlara giriyorsanız karbon magnezyum havalı maşa tercih edebimirsiniz. Eğer normal bir şürüş ve yoğunlukta asfalta sürüyorsanız suntour xcm ziyadesiyle yeter. Bu sporda ne kadar ilerleyeceksiniz ağırlıklı kullanım alanınız nedir ne olacak sorularına vereceğiniz cevaplar önemli

• Beğen
Tepkiler: Hayrettin
Genellikle yolda kullanıyorum okula vs. gitmek amacı ile. Fakat hafta sonları dağ bayır gezeceğim. Bu kriterlere uyacak bir amortisör istiyorum. Ayrıca amortisör alırken arkadaşım "normal mil, sokma mil" vs. bişeyler dedi cidden bişey anlamadım neye göre alacağım ben amortisörü bunları açıklayabilir misiniz ?

Tekerlekleri kadro veya maşa ile birleştiren kısım oluyor miller. Kadroya/maşaya göre ve jant setine göre değişir. Sizdeki normal mil oluyor.

Bu da örnek olsun, Clix yazan mandala mil deniliyor:
http://static1.squarespace.com/static/5311febee4b019c52e31c1b1/t/531b9334e4b0a09d9582d151/1394316085400/6a00d8341cf6ad53ef00e5536c52388834-800wi.jpg

Normal ve sokma mil ayrımı için şurayı inceleyin isterseniz: (link)

Hah işte benimkide aynı böyle. Teşekkürler bilgi için :)

Bütçe nedir? Rock shox maşalar ng750 fiyatından başlar. Bu yüzden orantısız bir yükseltme olur. Ben sr suntour xcm gidondan kilitli öneririm.Daha uygun olur.

• Beğen
Tepkiler: Hayrettin
Bütem 600 TL Hemen bakıyorum attığınız maşaya.

Geri