Scudo Sports

Sürmene bu öğretmenleri konuşuyor

h.erarslan86

Aktif Üye
Tepki
72
Bisiklet
Mosso
Trabzonspor'la ilgili haberlere bakarken denk geldi. :D

Trabzon'un Sürmene ilçesindeki Dursun Karabacak İlkokulu ve Ortaokulundaki 3 öğretmen okul ile evleri arasındaki 3 kilometrelik yolu bisikletle gidip geliyor. Sağlıklı yaşam kültürünü teşvik çalışmaları kapsamında yer alan toplumda fiziksel aktivitenin arttırılması projesi çerçevesinde bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla obezite ile mücadeleyi etkin hale getirmek için Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında öğrencilere bisiklet dağıtımları gerçekleştirilirken, proje kapsamında Trabzon'un Sürmene ilçesindeki Dursun Karabacak İlkokul ve Ortaokulu'na da bisiklet verildi.

Öğrencilerini bisiklet sürmeye teşvik etmek amacıyla okuldaki öğretmenler de kendilerine bisiklet alarak öğrencilerle birlikte bisiklet sürmeye başladı. Evleri ve okul arasındaki 3 kilometrelik yolu bisikletleriyle her gün kat eden öğretmenlerin tek isteği ise bir bisiklet yolunun olması. Dursun Karabacak İlkokulu'ndaki öğretmenlerden Davut Hamza Çebi, sporun her türlüsünün güzel olduğunu belirterek, "Bisiklette güzel sporlardan birisi. Biz de kendi çapımızda öğrencilerimize rol model olabilmek için bisiklet alarak kullanmaya başladık. Bizi gören öğrencilerin bisikmlet binme isteği artıyor. Amacımız hem kendimiz spor yapmak hem de genç nesillere örnek olmaktır. Bunu başardığımıza inanıyorum. İnşallah bisiklet yollarımız da olursa daha iyi olur" dedi.

Okula bisikletle gidip gelen öğretmenlerden Turali Abanoz ise evleri ve okulları arasındaki yaklaşık 3 kilometrelik bir yol olduğunu dile getirerek, "İlçe merkezinde oturduğumuz yer ile okul arasında 3 kilometrelik bir yol var. Bu yolu her sabah ve okul çıkışında bisikletle gidip gelerek projeye destek oluyoruz. Biz bu projeye destek olmak amacıyla bisikletlerimizi kendimiz aldık" diye konuştu. Öğretmen Ömer Lütfü Aksoy da, "Yolumuzun tamamı asfalt ancak bisiklet yolumuz yok. Bu proje örnek olacaksa herkes için bir bisiklet yolunun olması gerekir. Bisiklet sürmeye başladıktan sonra çevreden ilk tepkiler ise 'Vah vah buralara kadar düştünüz mü siz bisiklet mi sürüyorsunuz' şeklinde oldu" ifadelerini kullandı.

Kaynak: (link)

Scudo
Tebrik ediyorum kendilerini bu örnek davranışları için.
Memleket koşullarında zor gibi gözüksede en kısa zamandada istedikleri bisiklet yoluna kavuşurlar inşAllah.
Öğretmenler kıymetlimizdir kask takarlarsa sağlıkları için daha iyi olur ve ilçeye örnek olurlar.

@Bora Kıraç aynen katılıyorum. Haber gördüğümde iş yerindeki arkadaşlara da bunu da haber yapmışlar aslında haber olmaması gerekiyor ama işte bisiklete binmek o kadar farklı algılanıyor ki haber değeri de taşıyor.

http://www.61saat.com/images/haberler/2016/04/surmene_bu_ogretmenleri_konusuyor_h294792_12917.jpg

3 km gidip 3 km geliyorlar ise ,bu şekilde oturma zamanla bel ağrılarına sebebiyet verebilir, ve diz ağrılarına,3 km boyunca eğim var ise bu şekilde eğimi çıkmak ızdırap verir.
genede bu öğretmenleri kutlamak lazım,bu hareketleri örnek teşkil ediyor ama doğru kullanılır ise sağlık problemleri asla yaşamazlar.

Yemesinler kimseyi 2 sene kaldım uzun süre bisiklet sürdüm. Tanıyorum hepsini laf olsun ,haber olsun. O yağmurda bana ve arkadaşıma siz delisiniz derdi öğretmenler. Yapacak haber bulamayınca ...
Sürmene'den hergün 20 km yolu okuluna kadar bisikleti ile giden arkadaşım Şükrü Sarıkoç. Kendisi Of- Taşhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Rehberlik öğdetmenidir. Habercilerin dostu değil demek ki.

@mehmetsunu Hocam gittikleri yok zaten hiç her gün gelip gideni benziyorlar mı ?

Benimde 4 kilometre bende bisikletle gidiyorum okula. Benim haberimi yapmazlar.

Haber zaten yerel gazete haber61.com'dan alıntı.

hocaya 28 jant bi tur bisikleti lazım

Benimde haberimi yapsınlar o zaman. Yolda kovalayan köpeklerin çokluğu sebebi ile 30 km uzaktaki okuluma bisiklet ile gidemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
Yahu tabii ki guzel de, hic oyle her gun gidip gelen tiplere benzemiyorlar. Su halleriyle kazara bi forum uyeligi falan acsalar, kask onerisi, sele ayari, yol mu mtb mi gibi basliklar acmaya baslarlar.
Balon sanki biraz...

evet Sürmene bu haberle çalkalanıyor.Flaş,flaş,flaş...3 öğretmen 3 km mesafedeki okullarına bisikletleriyle gidiyor. Bir kampanya düzenleyip Sürmenelilere haklarında konuşup, dedikodu yapabilecekleri daha değerli mevzular sunmaya karar verdim, mesela sevgili Süemeneliler daha dün hakkında bir belgesel seyrettiğim Tanzanya'nın doğal hayatı koruma parklarından birine sınır komşusu olan refuju ırmağı kıyısındaki bilmem ne köyüne musallat olan ve birkaç yıl içinde 140 insanı yiyen aslanlar hakkında çene çalmaya ne dersiniz , ha unuttum sizin bir mevzu hakkında o minik ve sevimli çenelerinizi yormanız için olayların Sürmene hudutları içinde cereyan etmesi şart değil mi?

3 kmlik yolun neyi filaş haber onu anlamadım dersaneye 10 km uzağa mtb ile gidiyorum @KanalDhaber sizi bekliyorum:koptum:

3 km yol için cidden bisikletimi çıkarmam sanırım ben :) Tamam bisiklete binmek güzel de 3 km yolda ne sporu yapacaksın?Yol bisikleti ile sanırım 200 pedal falandır.Amaç spor yapmak ise yürüse yarım saatte daha fazla spor yapar.Yalnız taktir ettiğim bir durum var ki yol kısa diye vücutları zor pozisyona sokup sanırım sürüşü zorlaştırmayı amaçlamışlar.İyi fikir! :)

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Şimdi ben burada çok ciddi bi tezat görüyorum. Ama yiğidi öldür ama hakkını ver, yapayım. Bisikleti ulaşım amaçlı kullanmaları takdiri hak ediyor, hele ki bi şekilde haber olacak kadar sürüyorlarken. Lakin şimdi gelelim aklımın ermediği tezat yığınına. Hergün kilometrelerce bisikletle gideceksin, dolayısıyla epey bi vakit geçireceksin bisikletle. Ama küçük kadroyu, yanlış oturuşu filan es geçtim kask bile takmak gerektiğini öğrenemediniz mi? Bisikletle ilgili hangi siteye girsen yeni başlayanlar için ilk maddelerden biri hep kask. Ne diyeyim ki?

Geri