Scudo Sports

Su arıtma cihazları

Evinizde su arıtma cihazı var mı?

• Evet

• Hayır

• Toplam katılım
    32

erman35

Forum Demirbaşı
Tepki
1.164
İsim
ERMAN
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba izmirde oturuyorum ve damacana su kullanıyorum.haftada 2 tane alıyorum şuan 24 tl veriyorum.
Su aritma cihazı almağa niyetlendim.
Sizler kullanıyormusunuz hangi marka sağlık için zararlı mi? önerirmisiniz filitre değişim süresi ücreti haydi buyrun

Scudo
Merhaba,

Uzun yıllar araçla eve yaklaşık 20km mesafedeki Göçbeyli köyüne gidip, orada bulunan bir su dolum tesisinde kendime ait olan damacanaları doldurup eve taşıdım. Yaptığım yol ve çektiğim eziyetin yanına onca suyu eve taşımanın getirdiği bel rahatsızlığı da eklenince artık yeter diyerek su arıtma cihazına geçmeye karar verdim.

Biraz araştırınca piyasada envai türlü cihaz olduğunu ama servis ağı konusunda İhlas firmasının bir adım önde olduğunu gördüm. Kullanıcılarından da olumlu referans alınca verdim siparişi. Yaklaşık 4 aydır su arıtma kullanıyorum, tek pişmanlığım daha önce geçmemiş olmak. İlk yatırım maliyeti biraz fazla gibi görünse de hem damacana su adı altında ne olduğu belirsiz su yerine kalitesini bildiğim bir su kullanma, hem de iki haftada bir su taşıma derdinden kurtulma avantajları var. Tavsiye edilir.

Rainwater paslanmaz depolu olanı kullanıyorum 2 ay önce taktırdım. Dediğiniz gibi damacana sipariş etmekten kurtulmak için taktırdım; memnunum şimdilik. Geri dönüş süresi uzun iyi mi oldu kötü mü yorumsuz şimdilik 🤔 Marka model hiç araştırmadım, biraz detaycı arkadaşım alınca ben de aldım 😁

(link)

2 ayı geçti. Gayet kullanışlı. 1600 liraya tanıdık bir arkadaşa taktırdım. Kullanıma bağlı fakat 1 yıla yakın idare ediyor filtreler demişti, cihazı takan arkadaş. Damacana yada hazır sudan iyi olduğunu söyleyebilirim.
Filtreler için diğer cihazlarla kullanılan ortak filtre demişti. Memnun olanda varmış olmayanda. Piyasayı araştırın ve en uygun ürünü almaya çalışın derim.

iki yıla yakındır kullanıyorum hiç pişman olmadım. bir defa filtreleri değişti, ikinci değişim için geldiler suda ölçüm yaptılar iyi çıkınca gittiler, birkaç ay sonra gelip değiştirecekler. pişman olacağınızı sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: erman35
Musluk suyu içiyorum uzun zamandır. Kaynatıp dinlendirdikten sonra içiyorum. Tadı kötü değil, alışılıyor.

• Beğen
Ben de bir ara heveslenmiştim ama biraz araştırma sonrasında vazgeçtim. Bu tip su filtreleme sistemlerinin, suda bulunan mineralleri iyi/kötü ayırmaksızın tamamen temizlediğini okumuştum (reverse osmosis). O nedenle vazgeçtim.

Aha buldum (link)

• Beğen
iki yıla yakındır kullanıyorum hiç pişman olmadım. bir defa filtreleri değişti, ikinci değişim için geldiler suda ölçüm yaptılar iyi çıkınca gittiler, birkaç ay sonra gelip değiştirecekler. pişman olacağınızı sanmıyorum.
Marka neydi?

(link)

2 ayı geçti. Gayet kullanışlı. 1600 liraya tanıdık bir arkadaşa taktırdım. Kullanıma bağlı fakat 1 yıla yakın idare ediyor filtreler demişti, cihazı takan arkadaş. Damacana yada hazır sudan iyi olduğunu söyleyebilirim.
Filtreler için diğer cihazlarla kullanılan ortak filtre demişti. Memnun olanda varmış olmayanda. Piyasayı araştırın ve en uygun ürünü almaya çalışın derim.

Hey maşallah bu nasıl cihaz abi. İlk başta nükleer santral reaktörü sandım.

Shimano yapmış: :ssrtcbya:
(link)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Selam. Bisikletimde uzun tura cikarken bu cihazı kadroya bağlamak mumkun mu? Soyle ki bazen kirli sular oluyor arazide . Onu aritip kullansam diyorum.

Selam. Bisikletimde uzun tura cikarken bu cihazı kadroya bağlamak mumkun mu? Soyle ki bazen kirli sular oluyor arazide . Onu aritip kullansam diyorum.
Başkan çok basit teknikler var. Genç bir arkadaş çekmiş. Amatör bir çekim olmuş kesinlikle iş görür.

Birde kamp yaptığın yerdeki ateşe atacağın 3-5 parça kayayı metal yada ahşap su dolu kaba attığında şoklama etkisiyle zararlı bakterileri bir nebze etkisiz hale getirmek mümkün.

(link)

Bir çok yöntem var. Şimdi kimse alınganlık etmesin ama davarların içtiği sulardan da içebilirsiniz. Her suyu içmezler. Zamanın da biz de içtik davar olmadık. :) Ama bazen arkadaşlar keçi gibi inatçısın diyorlar. Her halde keçilerle belej içtiğim suların etkisidir.:koptum:

Cihaz seçimini yaptıktan sonra yıllık filtre değişim ücreti çok makul, 2021/Nisan ayı fiyatlarıyla 200 lira civarına NFS onaylı Voltron/LG membrane gibi iyi kaliteli filtre elemanlı tam set alabilirsiniz. yani sizin 17 damacanaya verdiğiniz para ile 1 sene su içebiliyorsunuz, epey ekonomik. Sağlıklı mı kısmı güneş altında bekleyip su ile etkileşime geçen damacana şişelerden daha sağlıklıdır diye düşünüyorum.

Evimde Espring su arıtma cihazım var. Atık su yok. gelen suyu arıtıyor ve akıllı filtre var. 3 kişilik bir aile filtreyi 1.5 yıl kullandık. İsterseniz yardımcı olabilirim.

• Beğen
Evimde Espring su arıtma cihazım var. Atık su yok. gelen suyu arıtıyor ve akıllı filtre var. 3 kişilik bir aile filtreyi 1.5 yıl kullandık. İsterseniz yardımcı olabilirim.
araryış içerisindeyim ama söylediğiniz marka bütçemi aşar :(

• Beğen
Tepkiler: fatihgocmez
araryış içerisindeyim ama söylediğiniz marka bütçemi aşar :(
3 yıl oldu ben alalı filtreyi 1.5 yıl kullandık gerçekten kaliteli bir arıtma sistemi var. Ters ozmos değil ve böbrek hastalarına birebir. Mineralleri arıtmıyor. videolarını görebilirsiniz youtubede felan. çamurlu su vs herşeyi arıtıyor.
aldığınız damacanadan paha biçerseniz. yılda 52 hafta var desek 1248TL eder yılda. gene bi değerlendirin derim.

3 yıl oldu ben alalı filtreyi 1.5 yıl kullandık gerçekten kaliteli bir arıtma sistemi var. Ters ozmos değil ve böbrek hastalarına birebir. Mineralleri arıtmıyor. videolarını görebilirsiniz youtubede felan. çamurlu su vs herşeyi arıtıyor.
aldığınız damacanadan paha biçerseniz. yılda 52 hafta var desek 1248TL eder yılda. gene bi değerlendirin derim.
ürünü gördüm kaliteli gerçekten 5.000 tl fiyat biçilmiş.
akşam evde detaylı incelerim yine de.

• Beğen
Tepkiler: fatihgocmez
Başkan çok basit teknikler var. Genç bir arkadaş çekmiş. Amatör bir çekim olmuş kesinlikle iş görür.

Birde kamp yaptığın yerdeki ateşe atacağın 3-5 parça kayayı metal yada ahşap su dolu kaba attığında şoklama etkisiyle zararlı bakterileri bir nebze etkisiz hale getirmek mümkün.

(link)

Bir çok yöntem var. Şimdi kimse alınganlık etmesin ama davarların içtiği sulardan da içebilirsiniz. Her suyu içmezler. Zamanın da biz de içtik davar olmadık. :) Ama bazen arkadaşlar keçi gibi inatçısın diyorlar. Her halde keçilerle belej içtiğim suların etkisidir.:koptum:
Genç arkadaş sörvayvır takıla dursun:komik: Bir Kızılderili öğretisi der ki: -Atın içtiği yerden su iç -Kedinin yattığı yerde uyu -Kurdun değdiği elmayı ye -Sivrisineğin konduğu mantarı topla -Köstebeğin kazdığı yere ağaç dik -Yılanın ısındığı yere ev yap -Horozla beraber uyu ve uyan -Konuşmak yerine daha çok sessiz kal.:harika:

Merhaba,ilk mesajım bu konuya oldu.Ben Conax marka 8 aşamalı su artıma modelini kullanıyorum.Yanında tam takım yedek filtre seti ile birlikte Koçtaş internet sitesindeki gibi satın almıştım.6 yıldır kullanıyorum.İlk üç aşama filtre setini 6 ayda bir, geri kalan 5 farklı filitreyi ise 12-18 ayda bir, filtreleri satın alıp kendim değiştiriyorum.Tavsiye ederim.Haftada 4 damacana kaliteli marka su firmasına para yetiştirmek canıma tak ettirdiğinden bu yana 6 koca yıl geçmiş.Bu arada bu üründen evime ,işyerime ve 3 eve daha satın alıp kullanmaktayız.

(Üyeliğimin ilk mesajı olduğu için link koyamıyorum,Koçtaş internet sitesinden ürüne ulaşabilirsiniz. 28.04.2021 Tarihinde 899,90₺.)

Dosyalar

• sshot-2021-04-28-[17-10-48].jpg
    sshot-2021-04-28-[17-10-48].jpg
    89,1 KB · Okunma: 34
Son düzenleme:
  • Beğen
Geri