Scudo Sports

Strava Labs - Dünya kullanım haritası

Scudo
Türkiyede bayağı azmış. İstanbulda çok sadece.

Arkadaşlar bunlar bisiklet kullananlar değil sadece Strava kullanıcılarının dökümü... "Dünya kullanım haritası" ibaresini görüp, okumadan önce şartlananlar için yazmış olayım :)

@Uğur S.

Yukarıda bike bölümünün seçilmiş olduğunu görmediniz sanırım

@Uğur S.

Link açılınca çıkan haritada bisiklet kullanıcıları filtreli şekilde yalnız. Heatmap Options kısmından bahsediyorum. Arkadaş bisiklet kullanıcılarının haritasını paylaşmış...

@Aytuğ Şenoğlu

Hayır gördüm. Fakat yazdığım yazıyı yeniden okudum da biraz eksik yazmışım sanırım.
Şöyle düzeltiyorum; bunlar tüm dünyada bisiklet kullananların dökümü değil sadece bisiklet ile birlikte Strava kullananların dökümü. Örneğin; sadece İstanbul'da bisiklet kullanılıyor gibi algılanmamalı. İstanbul'da Strava+bisiklet kullanıcı yoğun olarak algılanmalı gibi...

@Uğur S.

Doğru söylüyorsunuz ama yine de oransal olarak bir fikir verebilir bu. Tabi vereceği fikir sportif amaçla kullanılan bisiklet üzerine olacaktır.
Örneğin, çocukluğumda Gönen'e çok giderdim. Düz bir yer olduğu için arabadan çok bisiklet kullanılırdı. Ama haritaya bakınca Gönen'de hiçbir şey görünmüyor :).
Orada bisikleti kullananların performans gibi bir amacı olmadığından hiçbirinin Strava kullanacağını sanmıyorum zaten :).

Ekleme: Bu arada haritayı "Gray" seçeneğine getirirseniz çok daha net görünüyor her şey :).

Haklısınız Edip Bey ben de böyle düşündüğüm için açıklama gereği hissettim. Bunu bisiklet kullanımı ile paralel görecek birileri çıkabilir. Mesela ben bisikleti ulaşım için kullanıyorum ve performansla bir işim yok. Bu yüzden Strava kullanmayanlar arasındayım. Benim gibi bir çok kimsenin olduğuna eminim.

Bir de pek yeri değil ama bakım sehpası için açtığınız ilanı kirletmiş olmamak için oraya yazmak istemedim fakat o ne güzel bir alettir öyle. Hem katlanabilip azıcık yer turuyor hem de gördüğün kadarıyla ekseninde falan dönebiliyor. Bayıldım. :)

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
Doğu tarafında da en çok biz kullanıyomuşuz :) Ankara'dan sonra en fazla kullanan şehir doğuya doğru Erzincan. Erzincan'da ilk bisikletciler derneğini kuran topluluğuz bu arada arkadaşlar :)

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
Arkadaşlar stravanin data kullanimi nasıl ?

Cube Agree GTC Pro (2014) Loading %99...

@Aytuğ Şenoğlu

Hattınız takılı olmasa bile gps üzerinden kaydedip eve geldiğinizde wi-fi ile yükleyebiliyorsunuz sürüşünüzü.

Bugünkü 1.5 saatlik sürüşümde 500kb data kullanmış. Tabi cebimden hiç çıkarmadım. Haritayı vs. açarsanız artabilir.

• Beğen
Tepkiler: Aytuğ Ş.
Geri