Scudo Sports

Sram x7 Set

M. TUNCA

Üye
Tepki
1
Bisiklet
Kron
İyi günler arkadaşlar Kron xc250 bisikletimin vites sistemini Sram x7 ile değiştirmeyi planlıyorum. Şu an kullandığım vites sistemi aşağıdaki şekildedir
ARKA VİTES: Shımano ALTUS
VİTES KOL:Shımano STEF51
ÖN VİTES:Shımano FD TX50
ARKA DİŞLİ:Shımano MFTZ21 7 Lİ
AYNAKOL:SHIMANO FCM131
ZİNCİR:KMC-Z50
Almayı planladığım ürünler ise

Sanırım birde vites kablosu gerekecek

Bu ürünleri sorunsuz bir şekilde kullanabilir miyim ?
Eğer uyum sağlanırsa aynakol değiştirmeden bir süre idare edilebilir mi ? Arka aktarıcının bacağı ölçüsü ne olmalı (Uzun/Kısa) ? Ruble dişli sayısı 11-32 mi 11-34 mü olmalı ?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim :rolleyes:

Arka göbeği ve vites kollarını eklemeyi unutmuşum. Şu anda elimde x7 vites kolları var. Göbek için sizden tavsiye bekliyorum.

Scudo
Sanırım vites kollarını da değiştirmeniz gerekebilir sizin kollar 7'li baktığınız sistem 9'lu...

Şimdi farkettim ve ekledim elimde x7 vites kolları var

bunun astarı yüzünden pahalı..degmez bence o kadar masrafa..tam bisiklet alma sezonundayız zaten ikinciel temiz bişey bulabılırsın.

170 euro para yapıyo setin ve daha arka göbegı eklememıssın:)170euro 484 lira yapıyo 85 lirada sram mth 406 arka göbek de 570 lira yapıyo.senın bısıkletı 550 ye versen 1120 lira para yapar:) ve o fıyata guzel bı bısıklet bulursun:)saygılar

Teşekkürler ama bisikleti değiştirmeyi kesinlikle düşünmüyorum.

@M. TUNCA
Turbo takılmıs sahın gıbı bır sey olucak.Merakla bekliyoruz :)

Kadroyu çok beğeniyorum açıkcası.

Amoeba scud Gidon-Gidon boğazı-Sele borusu
Ritchey Barend kargoda

XLC elcikler Bontrager suluk kafesi-XLC farlar alındı. Heider BBX far düşünüyorum :)

Dediğin gibi olacak sanırım :rolleyes:

Rock Shox tora sl ya da suntour epicon maşamızıda alıyoruz vites sistemini netleştirdikten sonra. :p

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
çok masraflı bu bisiklet sporu şimdiden düşünüyorum değiştirmem gereğince cikacak masrafı muhtemelen 400 tl bişi

@M. TUNCA

kardeş sen ne yaptın ya resmen yeni bisiklet toplamışsın xc250'ye fazla olmasın :) ama sanırım uzun yıllar kullanmayı düşünüyorsun.Neyse anlaşılan bisikletinle aranda bir bağ oluşmuş,senin açından bu değişimler çok keyifli olmalı :) Hayırlı olsun, son olarak işlemler bitince fotoğraflarını da paylaşırsan güzel olur merak ettik doğrusu küçük canavarı :in: :D

@Ahmet AKÇA

Evet fazlasıyla seviyorum. Şimdi şöyle birşey var bunu satıp aynı masrafla 2. el alınabilir ama ona ben yanaşmam. 0 alsak yine iyi bir markanın altus setli normal bir maşalı boş bisikleti gelecek, ben onu yine en az deore ya da x5 yapıp maşa takmak isteyeceğim dahada pahalı olacak.

Şimdi fotoğraflanacak birşey yok fakat çarşamba günü vites sistemini netleştirip onlarla birlikte bir fotoğraf yükleyeyim :rolleyes:

@M. TUNCA

evet,insanın aklına ilk başta tuhaf geliyor fakat dediğin gibi bence de daha mantıklı,yerinde ben olsam bende senin gibi yapardım.Üstelik bisikletini çok sevmen bu işten aldığın zevki de katlıyor,yolun açık olsun inşallah aldığın parçalar arasında sorun çıkmaz. :cool:

Erdoğan'dan almak yerine kendiniz toplasanız araştırıp daha Ucuza gelir tabi bulunduğunuz ilde varsa satan yerler erdoğan ve türevleri biraz pahalı bu konularda

Arkadaşlar vites işi kesinleşti, alıyorum. Acil bir şekilde yardımınıza ihtiyacım var.

Arka aktarıcı uzun mu olmalı kısa mı ?

x7 Üst kelepçe çift yön ön aktarıcı alıyorum ölçüler bisikletime uyumlu duruyor sizce bir sorun var mı ?

Rubleyi 11-32 mi 11-34 mü almam gerekir bu konuda araştırma yapsamda net bir karar veremedim, sizce nasıl olmalı ?

Aynakolda sanırım bir problem yok, jant göbeklerini

(link)

(link)

Arasında kaldım. Şu an disk fren düşünmesemde (Turlar, v frenin kolaylığı nedeniyle) center lock, 6 vida arasında büyük bir fark olur mu ? SLX göbek idare eder mi ?

Siparişi verip sistemi kurup jantı ördürmek kalıyor sanırım, bu sorularada net cevap bulduğum an siparişi vereceğim. Şimdiden teşekkürler

uzun bacak iyidir eğer tur amaçlı kullanacaksan. heleki yüksek oranlı 11-34,11-36 dişli ile kullanacaksan,x7 ön aktarıcı yerine dual pull, 27.2-31.8-34.9 (ekparçalar yanında geliyor) uyumlu ve alttan kelepçeli bir shimano aldığın taktirde sonraki alacağın tüm kadrolarda çok yüksek ihtimalle kullanabilirsin.Sramda böyle değil ben x9 2x10 kullanmama rağmen ön vitesi shimano m785 kullanıyorum önceki 9lu x7 setimdede yine m770 xt kullanıyordum.
ruble konusunda çok fark yaratmaz 3lü aynakol kullanıyorsundur çünkü ön en küçük dişlin ya 22 yada 24 oranlıdır.Şuanki sistemin büyük ihtimal rublede megarange dişli vardır buna rağmen zorluyorsa 1. viteste rampa çıkmak 11-34 iyi seçenektir.Sıkınti yok diyorsan 11-32 alabilirsin.Açıkçası çok birşey farketmez 3lü aynakolda ama 2li aynakolde böyle değil olay.
Göbek olarak ben herzaman 6 vida tercih ederim çünkü takabileceğin rotor sayısı centerlocktan çok daha fazla böyle olunca fiyatlarda daha uygun ve çok daha şık rotorlar bulunabiliyor.

@M. TUNCA

full x5 trigger set satılıyo onlardan alabılırsın.

Geri