Scudo Sports

Speedx projesi hakkında bilgisi, fikri olan var mı?

x-rayted

Forum Bağımlısı
Tepki
937
İsim
Cenk K.
Başlangıç
1972—73
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Konuyu ben de sosyal medyada takip ettiğim çeşitli bisiklet hesaplarından gördüm. Elbette benden başka görenler de vardır. Burada konuyu tartışalım diye açıyorum, bende projeye dahil olma fikri oluştu. Yanlış mı düşünüyorum sizlerin fikirlerini alayım dedim :)
Canyon önemli bir şey başardı. Online bisiklet satışı. Gelecek burada gibi görünüyor. Bildiğim kadarıyla TREK ve GIANT da bu topa girdiler. İşte speedx de böyle bir şey. Fiyatı uygun olacak gibi görünüyor. Kadro Japon malı diyor ama muhtemelen Çin veya Tayvanda üreteceklerdir. Bir de Kickstarter diye bir proje içinde yer alıyor. Anladığım kadarıyla bunlar dünyada başarılı olacaklarını düşündükleri projeleri destekliyorlar speedx de bunlardan biri.
Speedx dünyanın ilk akıllı aero bisikleti olacak. Şimdi talep topluyorlar. Temmuzda dağıtımını yapacaklar. Erken girenler indirim alıyor. Speedx Leopard ve leopard Pro var. Leopard ful carbon (T1000) 105 setli ( Pro galiba ultegra ).. Neyse en önemli özelliği GPS km saatinin ve ışıklarının bütünleşik olması. Gidon boğazı tümleşik olarak 2,4 inch ekranlı bir GPS km saati(powermetre özelliği var mı bilmiyorum). Tüm kablolar da internal, frenler de gizlenmiş. Güzel de görünüyor. 105 setliyi şimdi projeye girerseniz 1299 dolar + 300 dolar gönderi ile almayı haketmiş oluyorsunuz. Bir de vergi olacak tabii totalde 1850 dolara malolacak gibi görünüyor. Bu para şimdi değil bisiklet tesliminde verilecek.
Bisikletin websitesi şu:
(link)
Kickstarter ın proje sayfası şu:
(link)

Kadro garantisi ömür boyu ancak bu kadar teknolojik bir ürün tamamen bütünleşik kablolar frenler stem vs bir sorun oluşursa garanti ve yedek parça bulma kafa karıştırıyor.
Ne dersiniz girilebilir bir proje mi ? Fikir ve yorumları rica ediyorum :)
Bir kaç foto ve video yükleyeyim.
https://global.speedx.com/images/gallary/img_leopard_2.jpg
https://global.speedx.com/images/gallary/img_leopard_3.jpg
https://global.speedx.com/images/gallary/img_leopard_6.jpg

Scudo
Bu proje dedikleri bisiklet fabrikası kurma şeysine ben de tesadüf ettim. Gayet uygun bi fiyata 105 setli karbon bisiklet. Kulağa hoş geliyor. Canyon Aeroad'la Speci Venge arası tasarıma sahip, gayet hoş görünümlü.

Aklıma uluslararası dolandırıcılık işi mi diye sorular gelmedi değil. Çünkü proje dedikleri sistem Jet Fadıl'ın dümenini andırıyor. "Sen önce parayı ver yavrum, ben tasarımı bitirdim, üretime geçip, bisikleti yavaş yavaş hazırlayıp sana göndereceğim." Sistem mükemmel hazırlanmış ama tuhaf açıkları var. Mesela sunum yapılmış ama kime, nerde belli değil. Bisikleti hazırlayan Frog tasarım ofisinin dünyanın önemli şehirlerinde büroları gözüküyor ama ne hikmetse iki dilli (ingilizce, çince) ve kuruluş 2016!... Üstelik proje 2015'te hazırlanmış. Vesaire vesaire. Güvenemedim.

Doğruysa ömür boyu garantili, şekilli bi makineniz oluyor. Yaklaşık 1500- 2000 dolara. Yalansa ustaca hazırlanmış diyebilirim.
Bu arada biliyorsunuzdur, Gümrük kanunu gereği yurt dışından 1500 euro üzeri mal getirilemiyor. Vergisi daha farklı işliyor.

@MehmetAliB.
Bu forumda ben ne dramlar gordum ne dramlar. Arkadas 3000 euroluk makina indirima girmis 1499 euro olmus diye siparisi geciyor ama firma iskontolu olarak yolladigindan urun 1500 euro ustu muamele goruyor ve arkadas makinayi 9 bin kusur liraya teslim aliyor.Dikkat etmek lazim,1500-2000 dolar kulaga hos geliyor ama astari yuzunu gecer. He kendini kanitlamis kaliteli bir karbon kadro olur muhatap alinacak bir diliraystributoru olur yinede 8-10 hakedecek bir imaji var.

kickstarter projesi oalrak başlamış sanırım (link)

yinede riske etmeye değmez tabiki :)

kickstarter bilmeyen arkadaşlar için siteyi inceleyebilirsiniz çok güzel projeler var ve hatrı sayılır şekilde insanlar üretime geçiyor.

kısacası ben bunu yaparım ama tek eksik para hemen projesini yapıyorsunuz bunu bunu yapacak şöyle olacak güzel bir video ve tanıtım yapıp insanlara tanıtıyorsunuz hedef kitledeki insanlar size bağış yapıyorlar.

@Yağız Gökmen $300,979 pledged of $50,000 goal
Kampanyanın bitmesine 28 gün var ve hedefin 6 katı para toplamış adamlar.

Zaten sağ alttaki bölüme bakarsan 50x1.199$=59.950$ para yapar. All gone demiş.

Adsız.png

• Beğen
Tepkiler: Yağız Gökmen
Şimdi 105 setli leopardı düşünelim bu normalde 1699 dolar ama işte indirimler var erken gelen indirimli alacak.İndirim miktarı her geçen gün azalıyor. Şu an indirim 400 dolar yani 1299 a alınıyor ama 5 tane kalmış. Onlar da alınırsa artık 1399dan alınabilecek.

Bunun bir dolandırıcılık olacağını düşünmüyorum sadece kalite arıza sorunu olabilir. Kickstarter a iyi bakmak lazım onlar dolandırıcı değilse bu işte dolandırıcılık olmaz diye düşünüyorum.

Ama ürün resim ve videoda göründüğü kadar güzel, başarılı olmayabilir.

Ben bir de gönderi ücretine taktım. Çin ABD ve Kanadaya gönderi 99 dolar. Hadi Çinde üretiliyor anladık. Niye amerika ve Canadaya ucuz ? Onun dışında uzak doğuya gönderi 199 dolar. Hindistan, japonya, kore, malezya, filipnler, singapur, tayvan tayland vietnam bir de nedense Güney Afrikaya 199 dolar. Dünyanın geri kalanına 299 dolar.

Şimdi düşününce arkasında arge var mı, çakma mı ? Başarılı mı , kaliteli mi gibi sorular + gönderi adaletsizliği beni projeden uzaklaştırdı :)

Geri