Scudo Sports

SPD SL pedal kulanmakta guclukler nasil asilir

yalinay

Üye
Tepki
4
İsim
atalay yalinay
Başlangıç
1979—80
Bisiklet
Lapierre
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Shimano R540 SPD SL Road Pedals yeni kullaniyorum fakat hafif yokusta kalkista pedali kitleyemedigim durumlarda ve ayagimi yere koymam gerektigi durumlarda kilidi ya cabuk acamiyorum veya acmakta cok gec kaldigimdan sorun yasiyorum hatta dusuyorum.Bu pedallara alismak icin neler yapamam gerekir. Bilgileriniz paylasmanizi bekliyorum...

Scudo
İhtiyacınız olan tek şey zaman. Düşe kalka öğreneceksiniz :) Bende dahil herkes en başlarda düşüşler yaşadı ama sonra bu aksilikler yerini saf kas gücüne bıraktı...KASKı unutmayın :)

• Beğen
Tepkiler: yalinay
Ben şöyle taktik geliştirmiştim, tek tarafı alıştırdım refleks haline gelinceye kadar da kısa mesafe dur kalklı yerlerde diğer ayağımı hiç takmadım pedala. Sol ayağım şimdi hiç dikkat etmesem bile refleks olarak çıkıyor yani beni uğraştırmadan. 2sini takmayın alışıncaya kadar:in:

• Beğen
Ben mtb pedalı ve ayakkabısı kullanıyorum daha kolay ve rahat çıkıyor ayaktan.Biraz zaman lazım sadece

• Beğen
Ben size şunu öneririm..Spd ye alışana kadar sadece spd çalışmaları yapın..Sürekli dur kalk yapın..Alışmadan trafiğe çıkmayın..Eğer sahildeki bisiklet yollarında kullanırsanır önünüze çıkacak olan yayalar sayesinde bol bol bu çalışmayı yapmış olursunuz.. :) Alışma süreci en fazla 2-3 gün sürer..

• Beğen
Tepkiler: yalinay ve ihtiyar
Tek şey zaman.
Fakat şöyle 1-2 taktik vereyim.
Pedalı çok kafaya takmayın. Sorun yaşayacağım derseniz yaşarsınız. Zaten 2-3 sürüşten sonra o refleks haline gelecek.
Ayarlarını kendinize uygun yapın. Çok sert ya da çok yumuşak olursa sorun yaşarsınız.
Mümkün olduğunca az tak-çıkar yapın. Işıklarda arabalara tutunun, yapabiliyorsanız "track stand" yapın. (link)

Yokuş yukarı özellikle yol pedallarını takmak pek kolay değil. O nedenle o tür durumlarda pedalı en az tak-çıkar yapacak şekilde sürün bisikletinizi. Mesela kırmızı yanıyorsa son 5 metre fren yapmak yerine yavaş yavaş yaklaşın ışığa.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar ve yalinay
Gökhan' a katiliyorum. Pedallari hic sorun etmeyin. Ben zaten kayisli pedaldan geldigim icin farkina bile varmadim. Fakat benim cocuklarin hepsi ilk günde hemen pedallari normal bir seymis gibi kullanmaya basladilar. Hic bir sorun da görmedim. Kanimca kücük yastan benim sürekli kullandigimi gördükleri icin, kafalarinda "bu zaten böyle kullaniliyor" seklinde bir kavram olusmustur mutlaka!
Yani herkes icin de ayni sekilde, "böyle yapilmasi gerekiyor"u kaniksayinca hic bir sorun olmaz.
Ayar konusu da Gökhan' in yazdigi gibi ne sert ne yumusak, deneye deneye bulunur.

• Beğen
Geri