Scudo Sports

Sormak hiç aklıma gelmezdi ama, "kat kaloriferi ne kadar yakar"

Kerem Özbayrak

Forum Bağımlısı
Tepki
2.579
Bisiklet
Giant
Arkadaşlar, hayatım boyunca soracağımı hiç düşünmediğim bir konu bu. Kiralık bir daire buldum uygun fiyata, ısınma için kat kaloriferi yazıyor. İnternette araştırdım benzer bir konu bulamadım. Tecrübesi olan var mı bu kat kaloriferi yaklaşık ne kadar yakar, kaç para tutar. Merkezi sistemden kaçalım derken bu sistem ceplerimizi boşaltır mı.

Scudo
kat kaloriferi, eskiden merkezi sistem olmayan, sobalı, evlere döşenen, yakıt olarak mazot ya da fueloil kullanan sistemin adı.
Eğer kat kaloriferi yakıt olarak doğal gaz kullanıyorsa bu da kombili olarak geçiyor.. İstanbul'da doğalgaza geçmeyip de mazotta kalan ev olabileceğini zannetmiyorum. Buradan da tahmin edebileceğin gibi İstanbul'un yarısından fazlası kombili daire. Ama mazot ya da fuel oil cepleri boşaltır.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
@Kürşat Altunay Doğal gaz olmadığını düşünüyorum. Özellikle ilanda kat kaloriferi yazmışlar. Hani kışın ortalama bir ısınma süreci için aylık 300-350-400 gelir gibi bir tahmininiz var mı?
teşekkürler zaman ayırdığınız için.

@Kerem Özbayrak abi yıllar önce dedemler ve teyzemler sobadan kat kaloriferine geçmişlerdi. O zamanlar Samsun'da doğal gaz yoktu. Ben hala o alışkanlıkla kat kaloriferi derim bazen kombiye de.. ev sahibi de benim gibi olabilir, ondan bi emin ol.. Kullanmadığım için bilmiyorum ama dedemin çok yakmasın diye kapattığını, teyzemlerin de sobaya geçtiğini hatırlıyorum. Şimdi doğal gaza döndüler acımıyorlar. O kadar fark ediyordu yani. Ha bir de yakıt doğal gaz gibi olmadığı için deposunu yıllık doldurmak falan gerekiyordu. Benzinlik tankerleri dayanıyordu apartmanın önüne :) meşakatli iş yani

Biraz geç olsa da söylemek isterim, çok yakar. Sizi çok üzer, domuzdan post, kat kaloriferinden dost olmaz.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
Geri