Scudo Sports

Sony Action Cam Titreşim Engelleme performansı

Koray Gürel

caylakpedal
Tepki
231
İsim
Koray Gürel
Bisiklet
Canyon
Merhabalar,

Sony Action Cam fdrx 3000 modeli OIS Optical Image Stabilization özelliğine sahip. Yani titreşim engelleme fonksiyonu. Bu işlemi çoğu kamera dijital olarak yapıyor. Dijital olarak yapıldığında resim çekilip kayıt edildikten sonra üzerinden oynamalar yapılıyor ve performansı çok tatmin edici olmayabiliyor. Oladabilir, denemedim :)
Sony'de bulunan OIS ise Jiroskop adı verilen bir mekanizma ile kamera merceğinin fiziksel olarak dengede tutulmasına dayanan bir sistem. Bu metodun daha performanslı olması doğal gibi görünüyor.

Gelelim teorik genel bilgi sonrası bu özelliğin pratikteki yansımalarını görmeye.
Alttaki videoda kamera gidona bağlı. Sürüş esnasında yoldaki titreşimlerin çoğunu gidon üzerinden hissediyoruz. Kamera da gidon bağlantısı üzerinden tüm bu titreşimleri almakta.
Videonun ilk kısmında kamera ile aynı şekilde gidona bağlı kilometre sayacında yaşanan titreşimi ve ufukta ve ileride görünen bina ve araba görüntülerindeki sabitliği OIS'in performansına bağlayabiliriz.
Bence çok yeterli bir performans.

! Video trafik içerisinde sürüş görüntüleri içerir. Kontrollü şerit geçişleri, bol miktarda alan kontrolü, dikkat ve diğer araçlara saygılı olmaya dayalı manevralar mevcuttur.
Herekese güvenli sürüşler!

Scudo
Aynı kameraya sahibim
Sonydeki teknoloji ne işe yarar diyenlenler için en iyi video bu
Sony çıktığında gopro 5 vardı şimdi 7 çıktı
Gopro6 da da elektronik sabitleme vardı ama 7 yi tam bilmiyorum ancak gopro elektronik olmasına rağmen 5 den 6 ya geçtiğinde ciddi bir iyileştirme oldu

bayağı iyi görünüyor ancak benim anlamadığım bir şey var: 600-700 dolarlık telefonlarda dahi mekaniği bulunurken 400 dolarlık kameralarda mekanik değil de elektronik optik sabitleme bulunması saçma değil mi? İncecik cep telefonlarının ufacık kameralarına mıknatıslar koyarak daha iyi ois performansı alınabiliyor. Sadece kamera olan ve yeri de fazlasıyla bulunan cihazlara ise 400 dolar para ödeyip ancak elektroniğini alabiliyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Koray Gürel
Geri