Scudo Sports

Sökülemeyen ruble

Tepki
18
İsim
Sebahattin
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar foruma yeni üye oldum.Evde atıl duran kullanılmayan eski bisikletimi bakım yapıpıp toplamaya karar verdim.Ön teker bilyelerini değiştirdim.Arka teker göbek bilyelerini değiştirmek için rubleyi sökmeyi bir türlü başaramadım.Fazla güç uyguladım üstünde tepindim genede çıkmadı.Elimde ruble sökmek için gerekli malzemeler var ama sökülmedi rublenin resmini çektim belki bu modeller başka sökülüyordur.Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.
(link)
(link)
(link)

Scudo
Rubleler sürekli sıkılma eğiliminde olduğu için çok zor sökülüyor.
En kolay yolu, anahtarı bir boruya geçirmek. 1-1.5mlik bir kola kuvvet uygulamak.
"Cheater bar" diyorlar hatta bu boruya.
Şöyle:
(link)

Baktım hocam hatta videoda cok zorlanmadan sokulunce acaba bendeki farklımı sokuluyor diye düsundüm boru ve ingiliz anahtarını deneyecegim

@sebahattin atalay

Bence bısıkletcıye goturun .Forumda bazı konularda bılgısı olmadıgı halde deneyen arkadaslar denemeye kalkınca sonuc husran olabılıyor

Yağ döküp sabaha kadar bekle sonra tekrar dene, yağ iyi bir pas sökücüdür.

Ben genelde boru anahtarına ruble aletini takıyorum. Aleti rublenin içine yerleştiriyorum. Tekerlek yerdeyken boru anahtarına hızlı ve ani bir şekilde basıyorum.
Bazende mengenede açıyorum.

Bende böyle bir ruble sökme girişiminde başarılı olamamıştım ve ne yaptıysam sökememiştim. En sonunda sökme aletinin sapına bir bez dolayıp aşırı olmamak şartıyla sapa vurduğum tek keser darbesiyle rubleyi sökmüştüm. Deneyebilirsin ama orantısız güç kullanma.

@ebubekir sözbir

Birinci video çok fazla sıkışmış bir rublede; aynakol ve rubledeki dişleri kırmak için birebir. Hatta zinciri bile patlatabilir. Kadroyu çizmesi içten bile değil.
İkinci video ise yeni sistemde kullanılan rublelerden onlarında özel aletleri oluyor. Videoda da mevcut zaten.

Ayrıca sizin göbek vidalı olan tiplerden bu yukarıdakilerle açamazsınız. Mengeneye sıkıştırıp son gücünüzle çevireceksiniz doğru yöne.

@Hasan Kılınç

Tam anlamadım hocam mengeneye neyi sıkıştıracağız.

@ebubekir sözbir

Evet oda son alternatifim.Bisikletcinin elinde bir defa gorsem yeter ama ben kendimde ugras vermeyi severim o nedenle ugrasiyorum.

vidalı göbek bu ruble göbeğe vidalanarak kullanılıyor yanılmıyorsam sökülmesi kaset rubleden farklı olabilir ama emin değilim

Merhaba. Arka teker göbneği' nin bilyelerini değiştirmek ve temizlemek için rubleyi sökmenize gerek yok!..
Bu içi bir iki adet kulak temizleme çöpü ve içine batırdığınız bir iki damla mazot ile de yapabilirsiniz..

(link)

Rubleyi temizlemek için diyorsanız WD-40 ile temizleyebilirsiniz..Dışından ve açıklık olan gözeneklerden içeri girmesi yeterli olacaktır..

Yarın boru bulabilirsem birdaha açmaya calısayım olmazsa sokmeden bilyeleri degistirmeye çalışayım

Boru falan abanma sakın eğer orda k dişleri bozarsan işin çok zor elinde oraya uygun anahtar ile otomobil lastiği değiştiren bir yere götür onlarda havalı sıkma makinası var onunla bozmadan sökülebilir Çünkü tabanca çalışırken çekiç darbesi gibi vidaya tıklayarak gevşetecek uğraştığına değmez kaseti sökmek istersen ortada ki iki delikden birine ince bir tornavida ile gevşeme yönünde gevşeyecektir sonra bilyalar dökülecek dikkat et kaybolmasın :)

http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/09/26/f5b945f761b36544768969ea9ea26b26.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/09/26/8cd263bb085d26e33ec2091064a727fc.jpg

Arkadaslar rubleyi sokmeden yeni bilyeleri takıp topladım.Orta gobegede bakım yapmak istedim ayna kol çıktı diger karşılığı çıkmıyor şimdi bakımsızliktan ve küften iyice kaynamış birbirine :)

Geri