elric1982
Daimi Üye
- Tepki
- 641
- İsim
- Murat
- Başlangıç
- 2012—13
- Bisiklet
- KTM
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur

2017 yazıydı... Marmaris'e doğru yola çıkışımızın ilk dakikaları.

İlk durağımız Didim/Kazıklı sahiline yaklaşırken... Adı gibi Kazıklı rampaları beni benden aldı

Ve ilk kamp yerimiz Kazıklı sahili. Burası hakkında biraz bilgi vereyim. Balıkçı teknelerinin kalktığı yerle marina arasında kalan yerde konakladık. Marina yönetiminden de izin alarak banyo-tuvaleti de kullandık. Tek dezavantajı sabaha karşı kalkan teknelerin motor seslerinin duyulmasıydı. Onun dışında dört dörtlük kamp yeri.

Bodrum'a varmadan bir benzin istasyonu.

Bodrum limanına varıyoruz. Datça'ya buradan feribotla geçebilirsiniz. Niyetimiz (kısıtlı sürede) Antalya'ya kadar pedallamak olduğu için feribotu tercih ettik.

Burası da Datça-Marmaris arasında bulunan Aktur'daki kamp yerimiz. Burdan da bahsedeyim biraz. Efendim giriş kısmen yasak! Yani Aktur sitesinden içeri öyle pedal çevire çevire giremiyorsunuz. Şöyle bir göz attım güvenlik falan da var. Kafayı taktım ama kalacağım o gece orda. Baktım yan tarafta kamping var, oraya girermiş gibi yaptık sonra ordan hooop Aktur sitesine geçtik. Hava kararmaya yüz tutmuşken de çadırımızı kurduk.
Bu arada neden mi buraya taktım? Bu bölgenin her iki tarafı da deniz ve günbatımı muhteşem. Buyrun:

Aman diyim, öyle 350 mt tırmanıp ohh sonra Marmaris'teyim deyip hafife almayın, çünkü Aktur-Marmaris arasındaki Balıkaşıran Geçidi'nde su yok. Aktur'un içindeki marketten suyunuzu falan alıp öyle yola çıkın. Yoksa bizim gibi diliniz dışarda, geçen araçlardan su dilenirsiniz.

Geçitten sonraki ilk durağımız. Burda litrelerce sıvı tüketmiştik.

Vee güzel Marmaris. Geceyi de burda kumsalda geçirelim dedik ama ne mümkün. Tepemizdeki sokak lambasının ışığı olduğu gibi çadırın içindeydi.

Biz de toparlanıp buraya geldik. Maliye'nin eski dinlenme tesisiymiş. Sessiz, sakin bi kamp alanı.

Turumuzun sonu. Burdan sonra ailevi sebepler nedeniyle Antalya'ya devam edemedik. Otobüse bindik, istikamet doooğru hanımın yanı
Son düzenleme: