Scudo Sports

Söke-Marmaris Turu 2017

elric1982

Daimi Üye
Tepki
641
İsim
Murat
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
KTM
Bisiklet türü
Şehir - Tur

190075
2017 yazıydı... Marmaris'e doğru yola çıkışımızın ilk dakikaları.

190077
İlk durağımız Didim/Kazıklı sahiline yaklaşırken... Adı gibi Kazıklı rampaları beni benden aldı

190078
Ve ilk kamp yerimiz Kazıklı sahili. Burası hakkında biraz bilgi vereyim. Balıkçı teknelerinin kalktığı yerle marina arasında kalan yerde konakladık. Marina yönetiminden de izin alarak banyo-tuvaleti de kullandık. Tek dezavantajı sabaha karşı kalkan teknelerin motor seslerinin duyulmasıydı. Onun dışında dört dörtlük kamp yeri.

190080
Bodrum'a varmadan bir benzin istasyonu.

190083
Bodrum limanına varıyoruz. Datça'ya buradan feribotla geçebilirsiniz. Niyetimiz (kısıtlı sürede) Antalya'ya kadar pedallamak olduğu için feribotu tercih ettik.

190087
Burası da Datça-Marmaris arasında bulunan Aktur'daki kamp yerimiz. Burdan da bahsedeyim biraz. Efendim giriş kısmen yasak! Yani Aktur sitesinden içeri öyle pedal çevire çevire giremiyorsunuz. Şöyle bir göz attım güvenlik falan da var. Kafayı taktım ama kalacağım o gece orda. Baktım yan tarafta kamping var, oraya girermiş gibi yaptık sonra ordan hooop Aktur sitesine geçtik. Hava kararmaya yüz tutmuşken de çadırımızı kurduk.
Bu arada neden mi buraya taktım? Bu bölgenin her iki tarafı da deniz ve günbatımı muhteşem. Buyrun:

190089

190090

190091

190092
Aman diyim, öyle 350 mt tırmanıp ohh sonra Marmaris'teyim deyip hafife almayın, çünkü Aktur-Marmaris arasındaki Balıkaşıran Geçidi'nde su yok. Aktur'un içindeki marketten suyunuzu falan alıp öyle yola çıkın. Yoksa bizim gibi diliniz dışarda, geçen araçlardan su dilenirsiniz.

190093
Geçitten sonraki ilk durağımız. Burda litrelerce sıvı tüketmiştik.
190094

190095
Vee güzel Marmaris. Geceyi de burda kumsalda geçirelim dedik ama ne mümkün. Tepemizdeki sokak lambasının ışığı olduğu gibi çadırın içindeydi.

190096
Biz de toparlanıp buraya geldik. Maliye'nin eski dinlenme tesisiymiş. Sessiz, sakin bi kamp alanı.

190097
Turumuzun sonu. Burdan sonra ailevi sebepler nedeniyle Antalya'ya devam edemedik. Otobüse bindik, istikamet doooğru hanımın yanı

Son düzenleme:
Scudo
@elric1982 ne güzel tur yapmışsınız, biraz detay verseydiniz keşke yolculuğunuzla ilgili, birkaç fotoğraf da hiç fena olmazdı hani! Hem de aynı rotada tur yapmak isteyen arkadaşlar için süper olurdu bence :harika:

@Anonim
teşekkürler :) tabiki, güncelleme yapacağım. yavaş yavaş fotoğraf ve yazı ekleyeceğim :harika:

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Güzel tur olmuş pedalınıza sağlık. Datça Marmaris arası kalınabilecek aktur’dan sonraki yerleri de ben yazayım inbükü koyu , çabucak orman kampı. İnbükü koyunda tesis elektrik yok daha önceleri kamp alanıydı fakat 3/4 yıldan beri çadır kurdurmuyorlar diye biliyorum ama illegal konaklama yapılabilinir. Çubucak kampında market, restoran, duş, wc mevcut 2018 yazı çadır başı fiyat 45 tl idi. Belki yolu o tarafa düşenlere bir nebze faydamız olur .

soda ayranlarla olan fotoğraf bana yazı hatırlattı o leş gibi yaz sıcağında bir gölge altında serinlemenin hazzını resimlere bakarken tekrar hissettim
beraber güzel turlara ;)

• Beğen
Tepkiler: elric1982
@Karansouvenir09
Bi manastır bir de palamut bizi bekler bahara

Litrelerce sıvı ?? , güzel vakit geçirmişsiniz devamı Antalya olur umarım ??

• Beğen
@sekizce
Antalya azcık beklesin, devamı Doğu Karadeniz olacak gibi bu yaz :)

• Beğen
Tepkiler: sekizce
Merhaba,
2018 mayısta gökova bisiklet turunda bu parkurun bir kısmını sürmüştük. Çok yorucu bir turdu ama, süzülüp akan her bir damla tere değiyor. Pedallarınıza sağlık. Bu konuları okuyup da buraları bisikletle gezmeye heveslenen varsa hiç durmasın. Herkese tavsiye ederim. Sağlıcakla kalın.

• Beğen
Geri