Scudo Sports

Slime uygulanmış lastik nasıl onarılır?

Quatro16

Daimi Üye
Tepki
77
İsim
Alfa Romeo
Başlangıç
1963—64
Bisiklet
Salcano
Bir yılı geçik süredir slime ile kullandığım lastiğimde 3mm'lik bir kesik var.Ve her zaman hafif bir ıslaklık oluyor o bölgede.Ben şimdi nasıl onarabilirim ,içeri giren maddeyi nasıl çıkarabiliirm?
Lastiği indiremiyorum çünkü slime da fışkırıyor havasini indirmeye kalkinca..
Her 2 günde 1 psi iniyor lastik.(Conti Race King 29_2.2)

• Beğen
Tepkiler: GrandHan
Scudo
Ben Japon yapıştırıcısı kullanmıştım tubeless lastiğimdeki ufak bir deliği yamamak için. İşe yaramıştı.

Ama eğer yarık-kesik büyükse, mecburen lastiği janttan söküp içeriden tubeless lastiklere özel yama uygulanması lazım. Slime'ı da tekrar uygulamak gerekiyor.

@Mehmet Altuğ
Lastigim tubeless degil hocam.

Ama baska bi yerde sordum sibobu en yukariya getirip 10 dk bekle sonra indir dediler,öyle deneyeceğim bir de..Lastigin icinde cam falan varsa cikaracagim,sonra gene inerse slime'ı yeni iç lastige aktarmaya çalışırım.

hocam slime uygulanmış lastik basınç kaybetse hava basamıyormuyuz tekrar ?

@ATALAY16
Basıyoruz da indirirken mal kendini disari atacak diye soruyordum ama dedigim yontemle problem olmuyormuş.

Sibop yukarıda bekledikten sonra havayı indirirken de ilk etapta bir miktar sıvı gelebilir. İndirmeye devam edince sıvı gelmesi kesiliyor sadece hava gelmeye başlıyor.
@Muhittin Cihan

• Beğen
Tepkiler: Quatro16
@Serden Us Bu patlak koruyucu sıvılara hiç alışamadım schwalbe black jack ile birlikte çiftini 30tl den kapattığım patlak önleyici şeritle kullanıyorum her türlü camdan geçtim şükür maşaallah patlamadı üstelik ince lastik takıyorum onla kullanıyorum içlastik değiştiriyorum yinr kullanıyorum sonsuz tyani :=

Slime'ı uygulamak için sibobun iğnesini çıkarmaya gerek var mı? Yoksa sadece iç lastiğin havasını indirip slime'ı uyguladıktan sonra tekrar mı şişiriyoruz?

@pohuman Sökmeden sıkınca da doluyor olabilir, denemedim. Ama sökerek doldurmamızı belirtmişler.

sibobu yükarı ya al bi kaç kere sektir bisikleti sonra lastiğe yımrıh at bikaç kere 5 - 10 saniye sonr ahavasını alabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: Quatro16
@pohuman
Sökmek gerekiyor hocam.

Bugün lastikte 3 mm civarı bir yarık oluştuğu için yolda yama yapmak durumunda kaldım. Tabi elle pek dikkatli oturtmadan şişirdiğim için biraz yamukluk oldu lastikte. Sonra lastiği tekrar indirip şişirdim. İndirmeden önce bu yeniden indirip şişirme konusu geldi aklıma ve forumda görsel kayıt da bulunsun diye videoya çektim. İçi slime dolu lastiğin sibop yukarılarda kalacak şekilde 10-15 dk bekledikten sonra inişi:

Not: Peçetede biriken yeşil sıvının yaklaşık iki katı kadar çıkmıştı ilk indirdiğimde. Ama ilk indirirken sibop yukarıda fazla beklememiştim, hatta hiç beklemedim desem yeri var.

• Beğen
Tepkiler: Olgunn
Aynen sibop üste gelecek bir beş dakka beklenecek...Öteki türlü resmen fışkırıyo...Bu hafta yayınladığım videoyu çekerken iyi tecrübe ettik...

Geri