Scudo Sports

Skafoid Kırık

Sinan Yorulmaz

Aktif Üye
Tepki
141
Yaklaşık 1 ay önce geçirdiğim bisiklet kazasında sağ el bileğim çatladı. En azından ben öyle sanıyordum. Keza 1 hafta sonra da skafoid kırık teşhisi konuldu. Ortopedist kaynama süresinin 20 haftayı bulabileceğini söyledi. Bu iyileşme süresinde beslenme ve hangi vitaminleri alma konusunda tecrübesi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim.

Scudo
Beslenme konusunda doktorunuza danışmanızı söyleyebilirm. Bende bisikletten düştüm ve ayagk bilegimi kırdım. Bana doktorun söyledigi. Süt ve süt ürünleri ayrıca kemik suyu çorbasıydı.

Ama ben inşallah yanlış yazılmıştırdır diye umuyorum. 20 hafta demişsin. Eger dogru yazmışsan çok büyük geçmiş olsun derim. Nereden baksan 4,5 ay yapıyor buda çok uzun bir süre

Maalesef doğru 20 hafta. El bileğindeki minik eklemlerin kaynama süresi baya uzun olabiliyormuş. Teşekkür ederim, kazasız belasız sürüşler.

Çok geçmiş olsun büyük kaza atlatmışsınız

Sağol. Ola ki allah korusun bileğinize aldığınız ters bir darbe sonucu hafif bir sızı hissederseniz "nasıl olsa geçer, ufak bir incilmedir bu" diyerek es geçmeyin, direkt uzman bir ortopediste başvurun. Baş parmak uzantısıyla bileğin kesiştiği bölgede olduğundan çok sinsi ilerleyen ve tedavi edilmezse sonu cerrahi operasyona kadar giden bir kırık çeşidi bu.

bende geçen cumartesi halı saha maçta skafoid kemiğimi kırdım. normal bir burkulma sanarken akşama doğru iyice şişti ve parmaklarım hareket edememeye başladı. hastanede kırık olduğunu söylediklerinde inanamadım çünkü düşmemin üzerinden yaklaşık 8 saat geçmişti. ağustosta tura çıkmayı planlarken bu hiç iyi olmadı. 6 hafta dediler umarım daha uzun sürmez.

@neutralife

kırdığınız tam yer elinizi açık olarak düz zemine yatırınca baş parmağınızı el bileğine bağlayan ana parça diyelim,sanıyorum orası olması gerek,doğrumudur.

arkadaşlar selam..
skafoid kemik el bileğini oluşturan 8 kemikten biridir.
en çok kırılan el bileği kemiğidir.
el blekleri kemikleri içinde kan ile beslenmesi farklılık gösterir ve bu nedenle kırıklarının iyileşmesi özenli bakım gerektirir.
eğer dikkat edilmez erken alçıdan çıkarılırsa ve ya kırık çok ileri düzeydeyse ya da alçı sonrası erken zorlanırsa avaskuler nekroz denen bir ileri durum gelişebilir. (kolay kolay oluşmaz ama)
benim önerim asla zorlamayın ve erken hareket ettirmeyin.
normal beslenmeye ek olarak alınan kalsiyum ( çok süt , çok peynir ) iyileşmeyi hızlandırmaz. ancak zaten az alıyorsanız normale çıkmanız etkilidir. kemik suyu içmek tam bir saçmalıktır bilimsel hiç bir yararı yoktur.
eğer sadece röntgen çektirerek tanınız konmuşsa alçı çıktıktan sonra mr ile değerlendirilmesi ( avaskuler nekroz açısından ) uygun olacaktır. bu konuyu mutlaka ortopedist ile konuşun...

@Nur Yeşil

evet doğru ,aynen o kemik, konum itibari ile çift tarflı hareketi var ,ve boyutlarına göre kalın bir kemik,iyileşmesi biraz zaman alabiliyor,alçıdan sonra esas sıkıntı yaşıyacaksınız,eklem kireçlemsi biraz sizi zorlayacaktır.ama açılır,en iyi egzirsizlerinden bir yumuşak su oyunları

Geri