Scudo Sports

Sizin de dikkatinizi çekti mi ?

Hakan Yazman

Forum Bağımlısı
Tepki
5.312
Bilmem dikkat ettiniz mi, bazı kek bisküit vb paketlerinde "trans yağ yoktur" ibaresi var, ancak bunların bazılarının içeriğine baktığımda "hidrojene bitkisel yağ" görüyorum. Şimdi ben mi birşeyleri yanlış biliyorum, yoksa gözümüzün içine baka baka yalan mı söylüyor bu büyük firmalar ?

Scudo
yalan söylüyorlar, bazı ürünlerde arkadaki tabloda trans yağ az miktarda olmasına rağmen de pakedin önünde yoktur yazıyor.
birde bazı ürünlerde trans yağ yoktur diyoy meslea margarin gibi, ama katı haldeyken etkisi göstermiyorken yemeklerin içinde sıvı haldeyken etkisini gösterebiliyor

• Beğen
Tepkiler: Furkan köleoğlu
Çin malı ürünler piyasada değer kaybedince çinliler ürünlerine PRC (People’s Republic of China) yazmaya başlamışlardı ya bu da öyle bir pazarlama hilesi sanırım.

Hepsini suçlamak , genelleme yapmak doğru olmasa da,
ben içinde para ve kâr olan bir konuda, pek çok firmaya , güvenmiyor ve inanmıyorum.

"Skandalı olmayan" bir ülke olduğumuz için, varken "yok" yazdıkları ortaya çıkarsa buna da şaşırmam.

ya onu bırak 100 de 100 yazdıkları meyve suları bile %de 100 değil ne bilim meyve suyu diye içtiğimiz aslında acayip bişey :)

Benim bildiğim ise eğer üründeki trans yağ oranı %1'den az ise trans yağ yoktur denebiliyormuş. Bunun haricinde porsiyon basına 500mgdan az degerde trans yağda sıfır sayılıyormus..

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
@d.berkay

Evet ben de sonradan araştırdım, yok ama aslında var, %1 den aşağı ise yok deniliyormuş ... 100 gram da 1 gram, çok değil gibi, ama 1 kiloda da 100 gr trans yağ bayaa fazla olabilir.
Her şekilde içindekilerde "hidrojene" ibaresini gördüğümüz anda geri bırakmak daha mantıklı, zira hidrojene yağlar bilerek kasti olarak trans yağa dönüştürülmüş yağlardır ve kullanılmalarının tek nedeni tükecilerin sağlığına zarar versede ticari kazancı arttırmaktır, bu firmalara ne kadar güvenebilirsinizki ?

çok ince ,iç içe ve biraz karışık konu ama ,emin olamamakla birlikte hatırladığım aslında trans ile hidrojene yağın biraz farklı olduğu gibi,hidrojene yağlar hidrojen ile doyurularak katılaştırılırken,normal bir sıvı ayçiçek yağı kızartma esanasında yüksek ateşte trans yağa dönüşüyor.

@Fırat Dizman

Evet ikisi de trans yağ, birisi yüksek ısıda bozuşarak oluşuyor ve zararlı hale geliyor, diğeri de insan eliyle yapılıyor...

• Beğen
Tepkiler: Fırat Dizman
Geri