Scudo Sports

Sizce Nasıl Bir Bisiklet Almalıyım ?

Tepki
0
Arkadaşlar yeni bir bisiklet almayı düşünüyorum ve bütçem sınırlı en fazla 400 verebilirim arazide ve asvaltta kullanıcam sizce nasıl bir bisiklet almalıyım. Bisiklet hakkında forumda okuduğum birkaç konu dışında bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim. Ben salcanonun şu iki modelini beğendim sizce hangisini almalıyım veya önerebileceğiniz bir bisiklet var mı ?

(link)
http://www.salcano.com/urunler/large/aAP1svkkUYslcn-19077.jpg
(link)
http://www.salcano.com/urunler/large/zBKmHzv7P4NOVA%2026D.jpg

Scudo
downhill'mi yapacaksın? bu tipler zannedersem onun için, şehirde veya hafif arazide gezeceksen arka amortisör rahatsız eder diye biliyorum.

salcano ng 650 ye bakabilirsin ama v frenli ya da kron xc250 veya sedona borla
bütçene uyarsa bence bunlardan birini al ama nasıl bir bisiklet istediğinle ilgili her şeyi yaz belki ihtiyacın bir şehir-tur bisikletidir.

Forumda mutlaka en az 2-3 hafta zaman geçirip eski konulara bakman gerekiyor.Özet verecek olursam Çift amatisör özellikle ucuz 300-400 tl arasındaki bisikletlerde büyük bir hız kaybına yol açar.Yolda giderken durmadan yaylanır buda hıza verdiğiniz enerjinin bir bölümü amatisörün yaylanmasında kullanılır.O nedenle arka amartisör gereksiz.Zaten çift amatisör dite aratınca gereksiz bir şey olduğunu anlayıp derhal çift amartisözden vazgeçeceksiniz.Mutlaka önde amartisör olsun.Bende sizin gibi 400tl bütçe ile başladım 6 ay içinde 750tl bütçe'ye ulaştım araştırdıkça daha iyisi çıkıyor.Ben Kron xc500 alıcam.Nedenini araştırdıkça anlıyacaksınız zaten.Eminimki 1 ay içerisinde bütçenizi 400tl den 600 tl ye çıkarıcaksınız.

arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler ben salcano nova 26 yı almaya karar verdim bu ilk bisikletim olacak ileriki zamanlarda inşallah daha iyilerini alırım ilk tecrübe için bu yeterli diye düşünüyorum bisiklet hakkında yeterli bilgi ve tecrübem arttıkça daha iyilerini o zaman almamın daha mantıklı olduğunu düşündüm bilgi görüşleriniz için tekrar teşekkür ederim.

Kron XC250'yi pazarlık yaparak nakit 450 liraya alabilirsin.

Salcano Nova'yı alırsan pişman olursun derim. Çift amörtisörlü bisikletler zorlu arazilerde tepeden aşağıya hızlı inişler (Downhill) içindir. Gerçi bu bisiklet ile tepeden aşağıya 50mt gitmeden kadro madro dağılır, parçaları toplaya toplaya gidersin çünkü bu tür bisikletler Downhill için dayanıklı kadro, maşa ve amörtisölere sahip değildir, sadece downhill görünümlü şehir bisikletidir kanaatimce. Şahine 4 tane Landrover lastiği takınca arazi taşıtı olur ise, bunlar da downhill bisikleti olabilir..

Eğer görüntü olarak hoşuna gitti ben downhill yapmayacağım hafif azaride ve asfaltta kullanacağım diyorsan arkadaşlarn dediği gibi arka amörtisör sana gereksiz yere efor kaybettirecektir. Bu nedenle acilen fikrini değiştirmeni ve sadece ön amörtisörlü bir Salcano NG650 veya Kron XC250 almanı öneririm. Eğer bütçeni biraz daha zorlayabilirsen o zaman Carraro 419 Grunge modeline bak derim.

arkadaşlar iyi bisiklete ayıraccağınız para en az 600 tl olmalıdır
ama bu sadece bisiklete harcanacak para değil tabiki kaskı maskı falan da var

Geri