Scudo Sports

Sizce mümkün mü?

bora kaya

Aktif Üye
Tepki
56
Merhaba arkadaşlar slick lastikle araziye girilir? Çok rahatsız edermi şimdiden teşekkürler

Scudo
Girilir ama kayabilirsiniz arazi lastiği kadar iyi tutmaz.

Araziden kasıt sıkı zeminli,az engebeli patikaysa kısmen girilebilir ama yine de tavsiye etmem.
Arazinin hazzını öldürmemek lazım.

Aman bisiklete zarar gelmesin. :D

Bir çok kez bisikletten düşmüşümdür fakat %80 'i bu slick lastikler yüzünden oldu asfaltta bile kayan lastikten arazide medet umdum ama bir yere kadar işte. Fakat illede gireceksen lastiğinin havası biraz inik olsun zemini daha rahat tutar :harika:

Çünkü yazın yapacağım turun 25km asfalt 25km arazi olacak ne yapmalıyım

@bora kaya
Cross şehir bisikleti almalısınız.

Gireceğin arazi çok engebeli ise slick lastik çok sıkıntı olabilir fakat itfaye yolları gibi düz ve sert topraklı bir yol ise bi sıkıntı olmaz

Arkadaşlar zemin böyle sert toprak üstü mıcır http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/07/ed727149a6023b3dd69dfe1dd8961fad.jpg

Sürüşüne bağlı olarak sadece fazla yoracağını düşünüyorum

Abi adam XC yapmayacak, sadece geçip gidecek, bence sorun olmaz, ara sıra patinaj yapar Yokuş yukarı yüklendiğinde, fazla da yatırmadan tur gezinti modun da gidersin. Ama arazi Performansı segilicem dersen o iş olmaz.

Ani frene de ihtiyacın olmayacağını düşünüyorum, yoksa sıkıntı, o yola girdiğin zaman önce frenlerini test et, lastik ne zaman kayıyor, sonra ufak hızlarda yatırmayı dene kayıyormu ? Kaymıyorsa arka frene dokun biraz, ne zaman kaydığını anla, limitlerini öğrenirsen herşey daha rahat olur

@Hasan UZUN
Islak yolda mı düştün ?

@bora kaya
Araziye girmek! Başka bi algı oluşturuyor, :) anladığım kadarıyla siz turunuzun bir kısmında asfalt dışında toprak yıldan geçeceksiniz ?

o zeminde silck ya da normal lastik çok farketmez yumuşak mıcırın üzerinde ikisi de kayma yapabilir
ama asıl soru bu zeminde lastikten dolayı patlak sorunu yaşar mısın?
ben az dişli lastikle asfalt dışına çıkıyorum patikaya giriyorum sıkıntı olmuyor, ama 28 lik jant ince lastik olduğundan daha fazla basınç uyguluyor olabilir
26 x2,00 düz bir lastik olsa sıkıntı yaratabilir
bu zeminde bence patlak ve konfor sıkıntın olacaktır onun dışında ekstra bir kayma yaşamazsın (zaten bu zeminde çok fazla hız yapılamıyor)

Size tavsiyem sirt cantaniza bir disli lastik takimi koymaniz. Patika basladiginda lastiklerinizi degistirip devam edebilirsiniz. Yalniz ic lastiginizle uyumlu bir lastik takimi almaniz gerek. Her iki zeminden de en buyuk zevki ve performansi almaniz icin en iyi yol bu bence.

@Tasogare
Fren konusunda sıkıntı yaşayacagımı sanmıyorum Hidrolik disk olugundan

@bora kaya
İşte siz yine de nerede kaymaya başladığını test edin ki, süpriz olmasın sonra

O zeminde gidebilirsiniz,sadece biraz kaydırır ve sarsar.:)

Beyler lastik bu http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/10/f31f3fb089548e7a9245d6971700272c.jpghttp://images.tapatalk-cdn.com/15/05/10/8ff93ea18791babd96c95288c1256224.jpg

Geri