Scudo Sports

Şişme bot tecrübesi olan var mı?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
303
Dün bir arkadaşımla Sapanca gölünün kıyısında turladık, gölü seyrederken bir şişme bot alalım kitaplarımızı alıp açılalım diye planlar kurduk ama hiç tecrübemiz yok. Tecrübesi olan arkadaşlar yol gösterirse seviniriz.

Scudo
@uğur yılmaz

Doğa sporlarının hepsi güzeldir elbette.
Ama;
1-Yüzme biliyor musunuz?(Soğukta çok işe yaramaz(Hipotermi oluşur kısa sürede)
2-Asla can yeleksiz suya girmeyin.(Dalgıç elbisesinde bile bulunur(BC)
3-Kürekleriniz sağlam olsun.
4-Şişme botla kastınız umarım Plaj botu değildir.(Oyuncakçılarda satılan).Bunlar sadece çok sıcak havalarda ve sularda kıyıya çok yakın ve güneşleme amaçlı kullanılır.sapanca için daha uygun olan sandal veya sea kayaktır.
İyi eğlenceler

• Beğen
Tepkiler: 42FY
Av malzemeleri satan yerlerde bu tip botlar olabiliyor.Biraz araştırırsanız ihtayacınıza uygun bişey bulabilirsiniz.

@bikernomad
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
Bizim isteğimiz şişme botu bisiklete yükleyip gidip sapanca gölünde hafif bir gezinti yapmak. Acaba bunun için şişme botlar tehlikeli olur mu? Dediğiniz gibi sandal felan daha uygun ama öğrenciyiz, bunun için fazla bütçe ayıramayız. Hem bütçe açısından hem de taşıma kolaylığı açısından bize en uygun olan şişme bot ama araştırmadan almak istemiyoruz.

ben balık için şişme botla açlıdım ama yanımda büyük abilerimle biraz tehlikeli ama eğlencelide bişey :)

@uğur yılmaz

1-Olabilecek in iyi şey.Bisikletinizi taşıyabilirsiniz.
2-Büyük bir olasılıkla bisikleti suya düşürmemek için siz de suya düşersiniz.
3-bot patlar,Kimse yetişemez.Boğulursunuz.

-1976 danberi dalıyorum.
-Bütün stillerde yüzüyorum.+triatlon koçuyum.
-Ekmeğimi doğa sporları organizasyonlarından kazanıyorum.İşimin bir kısmı da su sporları.Kano + Kayak + surf vs.
Sizin yapmak istediğinizi kimse bana yaptıramaz.
Sporun ve "macera sporlarının" amacı ölmek değil sağlıklı yaşamaktır.Riskle doğru orantılı adrenelin salgılamaktır.Adenalin salgısının fazla olduğu bütün macera sporlarında ölüm riski vardır.Bu riski azaltmak için bilgi ve donanımımızı artırırız.Yine de pek faydası olmaz.

• Beğen
Tepkiler: Eray ADALI
@bikernomad

Yanlış anladınız galiba. Botla bisiklet taşımıyacağız sadece sahile giderken botu bisiklette taşıyacağız. Taşıması kolay olsun diye şişme bot istiyoruz. Ama şişme botun güvenliğinden endişeleniyoruz. Canımız o kadar kıymetsiz değil usta:) Bisikletleri sahile kilitler o şekilde botla açılırız. Ve tehlikeli olacaksa bu işe hiç girişmeyiz. Bu ülkeye lazım gençleriz biz:D

@uğur yılmaz

Pardon.;) yine de malzemeye dikkat hacım.biz de memelekete lazım gençlere birşey olmasın diye yazdık zaten.

şişme botla gölde gezmek oldukça keyif verici,özgür olamanın verdiği rahatlama ile çekilen küreklerin verdiği duygular anlatılamaz.

tabii bunların yanında tedbir en başta gelmekte olup,bunun yanında göl-dere-akarsu bulunan yerlerde dayanıklılık ön plana çıkmakta ve yüzme bilmekle birlikte can güzenliği açısından can yeleği ön plana çıkmaktadır.

gezi-balık avcılığı için üretilen botların et kalınlığı ve göve ve taban kısımları ayrı ayrı şişmekte olup olası bir patlama durumunda diğer sağlam kalan bölümler sayesinde su üstünde durabilmektesiniz.

çeşitli sitelerde oldukça güzel ürünler bulunmaktadır.
motor takılabilen yada motorsuz seçenekleride var,bunun için 1000 tl.lik bir bütçe ile güzel bir bot alabilirsiniz.
şimdiden iyi eğlenceler dilerim.

Geri