Scudo Sports

Sinop-Soçi

Fikret Öztürk

Daimi Üye
Tepki
539
İsim
Fikret
Başlangıç
2009—10
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Önümüzdeki yıl yapmayı düşündüğüm tur planlarından biri olan Sinop-Soçi rotası için planlama yapmaya başladım. Bu güzergah hakkında bilgi ve tecrübesi olan arkadaşların tavsiye ve önerilerine ihtiyacım var. Özellikle konaklama yapılabilecek yerler,görülmesi gereken yerler vs. Ayrıca Dönüş için Soçi-Trabzon arası feribot seferleri ile ilgili bilgiye ihtiyacım var. Yardımlar için şimdiden tşk.ler

Tahmini Rota:
(link)

Scudo
Batum poti arası yol çok dar ve yoğun trafik var, ayrıca Gürcistan da kutaisi yi gez derim.

mayıs ayında artvin- sinop arasını geçmiştim. konusu burada: Artvin'den Sinop'a hem ilk hem de tek başına turum (17-31 Mayıs 2016)

rotanızın bu kısmıyla ilgili ne sorunuz varsa cevaplamaya çalışırım. tavsiye/öneri konusunda söylenebilecek çok şey var.

mesela:
kızılırmak deltasına girin ve bir geceyi oradaki ıssızlıkta geçirin.
nefise akçelik tünelini kullanmayın, ordu-bolaman sahil yolunu kullanın.
sinop'ta erfelek şelalesini görün.
mevsime göre karadeniz yaylalarına çıkabilirsiniz. üstelik bölgelere giden minibüs seferleriyle bisikleti taşıyarak vs.

ancak en önemli önerim rotayı ters yüz yapmanız yönünde olacak. öncelikle denizi sağınıza almak büyük avantaj. neredeyse bütün durulacak yerler ve güzel manzara yolun sahil tarafında. sonrasında tünel geçişlerinde sahil tarafında kaçışlar var ancak diğer tarafta böyle bir imkan yok.

spesifik sorularınız varsa yardımcı olmaya çalışırım.

• Beğen
Tepkiler: five ve Cemil Dada
@alinahit
@alinahit

Eyvallah ali bey. Nefise Akçelik Tünelini rotadan çıkardım. Sahil yolunu kullanacağım.Rotayı tersinden gitme konusunda Trabzon'a kadar gidip oradan Soçi'ye deniz yoluyla ulaşıp Soçi'den bu tarafa doğruda gelebilirim. Erfelek ,Sümene manastırı,Ayder Yaylası gibi iç taraflarda görülmesi gereken yerleri görmek için zaman kaybı yaşamamak için toplu taşıma araçları ile yapmayı düşünüyorum.Aslında turun Gürcistan ve Rusya rotaları hakkındaki bilgilere ihtiyacım var. Bu arada Artvin-Sinop tur makalenizi okudum.Çok faydası olacak.

@Fikret Öztürk
umarım yararlı olabilmişimdir.

mesajınıza cevap verdikten sonra isminiz hiç yabancı gelmedi -bir isim benzerliği söz konusu değilse- eski maillerime baktım.ben turuma çıkmadan önce size ulaşmaya çalışmışım; ama başaramamışım. o zaman ben sizden bilgi almaya çalışırken bugün ben size bilgi vermeye çalışıyorum. bana bilgi ve tecrübenin aktarılması mevzusunda çok enteresan geldi bu olay.

telefon numaram sizde olmalı. yardımcı olabileceğim bir konu olursa aramaktan çekinmeyin lütfen.

@alinahit

Eyvallah Alibey. Bisiklet turculuğunda tecrübeli olmak ayrı şey yapılacak rotada tecrübeli olmak ayrı şey. Siz benden önce o rotanın bir bölümünü yaptığınız için ben sizden istifade edeceğim. Sizde benim yaptığım rotalar ve tur tecrübelerimden istifade edebilirsiniz. Gayet güzel bir alışveriş.

• Beğen
Tepkiler: veyselozcelikk
Geri