Scudo Sports

Sigma Sport KM saati tekerlek ölçüsü şema değerleri hatalı!

@r321
Bunun yanında lastik inik veya şişik oluncada değişiyor.

Scudo
@M.Cilasun Bayülgen

Evet hesap hatalı.. Sanırım sizin dediğiniz gibi düşünmüş olmalı..
Bu arada sigmanın kullanım klavuzunda 3 yöntem önermiş.

http://img687.imageshack.us/img687/8894/teker.jpg

A) Tekerleğin çapını ölçüp Pi sayısı ile çarpmak ( Bu arada Pi=3,14 yazıyor kitapçıkta. Pi değerinin yanlış olması söz konusu değil)
B) Tekerleği bir tam tur çevirerek aldığı yolu ölçmek
C) Tablodan uygun değerleri kullanmak

http://img42.imageshack.us/img42/5728/65179564.jpg

Merhaba, bende Sigma 8.12 kullanıyorum.
Yazımı yazmadan önce tüm konuyu okudum, belki benim sorunuma benzer bir yazı faydalanabilirim diye.
Bisikletimin lastikleri Schwalbe Road Cruiser 28x40( 32-622 - 700X35C) ben 2200 olarak ayarladım tablosuna bakarak. Umarım doğru girmişimdir değerleri.
Önceki ayarlama (ki hiç güvenmiyorum 2155 olarak girilmişti)
Teşekkür ederim.

Arkadaslar 700x23 e kac giriyorsunuz tam olarak

Herkes hatali diyor 2125 yaziyor katalogta

Hatalı diyenler neye göre hatalı diyorlar? 2125 doğru. Lastik tam şişik halde iken çevresinin ölçüsüdür. Kendiniz de ölçebilirsiniz mezura sararak.

İlave olarak, kitapçıktaki değer, birçok jant ve lastik ölçüleri göz önünde bulundurularak belirlenmiş ortalama değerlerdir.

Şimdi kendi bisikletimde ölçtüm, doğru.

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
milimetrik ölçü almak istiyorsanız lastiğin yere değen kısmına bi işaret koyun ve yere bir çizgi atın lastik bir tur dönecek şekilde bisikketi ilerletin ve işaret tekrar yere gelince bir çizgi daha atın iki çizgi arasındaki mesafe sizin lastiğinizin çevre ölçüsüdür bunu yaparken lastik havasının ideal ölçüde olmasına dikkat edin

Bisikletin üstünde ölçerseniz 210,5 çıkıyor. Benim senelerdir ölçüm 210...

Arkadaşlar bende de sigma 9.16 var.
1- Bu modelde direkt tekerin inch değeri girilebiliyor 28 inch olarak girdim.
Burada ki tavsiyelere uyup tekerlek çevresini ölçüp direk mm cinsinden girip belli bir mesafeyi ölçüp, sonra inch değeri olarak ölçüp deneyeceğim. Sonuçları burada paylaşırım.
2- Bu cihazlar kapanmıyor mu ?
Aşağıda resimini atıyorum. Ekran hep bu şekilde açık kalıyor, normal mi?

Dosyalar

• 1506248948824.jpg
    1506248948824.jpg
    71,9 KB · Okunma: 10
@poyraz_371

Maliyeti arttırmamak için. Genelde giriş seviyesi km saatleri kapanmaz. Kullanılmadıkları zaman bekleme modumda çalışmaya devam ederler. Pilleri çok uzun süre dayandıkları için sıkıntı olmuyor.

@Pamuk
Hocam sağolun cevap için, bende öyle tahmin etmiştim.
Kapanmaması sorun değil benim için, zaten görüntüsü çok hoş, saati göstermesi vs
Sadece kapatılabiliryorda ben mi beceremedim diye düşünmüştüm...:)

Geri