Scudo Sports

Sigma Saatlerin su geçirgenliği

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Tepki
8.275
Bisiklet
Bisan
Ayın 1 indeki kısa turumuzun dönüşünde sigma 1606 L kilometre saatimi yere düşürdüm ve orta kısmında bir satır yok oldu.Elektronik mezunu olduğum için akşam hemen içini açtım.resim çekmek aklıma gelmedi ama ilk izlenimlerim şöyle.Birincisi Üst kapak çok ince şekilde kaynatılmış azıcık zorlamayla tamamen açıldı yani tekrar toplamak için yapıştırıcı kullanmak şart :) ikinci izlenimim.Su geçirmesini engellemek için butonların basma noktalarının etrafına konan conta cok basit bir düzenleme hatta uzun süre kullanımda esneme yapacak şekilde.başkada koruma yok su girmesini önleme açısından.Kıssadan hisse uzun senelerdir merakım olan arızalı her cihazı açma huyumdan dolayı yüzlerce cihaz gördüm kesinlikle şunu söyliyebilirim ki Sigmalar belirli oranda su geçirmezliği olmasına rağmen sıkı bir yağmurda kesinlikle içine su alır.Bu arada benim asıl sorunum olan ekrandaki eksik satır yapılamaz durumda.Ekranın iletici kısmından köşesi çatlamış 3 tane veri yolu iletim sağlamıyor.Ekranda satılan bir şey olmadıgı için bu şekilde kullanmaya devam .Ama bir daha açarsam kesinlikle resimleri ekliyeceğim.

• Beğen
Tepkiler: cihan aksoy
Scudo
Bende 1606L kullandım çok uzun bir süre.. En son Ekimdeki Alanya yol yarışında inanılmaz derecede sağanak yağmurda saatte 40km hızla 3 saat boyunca yarıştık. O yağmurda bile su geçirmediyse sanıyorum ki yağmurda geçirmesi imkansız..

@d.berkay

Bende yaklaşık 3 yıldır sigma kullanıyorum Erzurumun -18 ini Antalyanın 45 derecesini gördü sağanak yağmurda da kullandım kesinlikle sorun çıkarmadı.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Bende uzun zamandır kullanıyorum su geçirmedi ama keşke resimleseydim o butonların etrafındaki contayı cidden çok basit bir sistem ve tuşların kullanımı arttıkça o contalar özelliğini yitirecek şekilde dizayn edilmiş.Bende ilk gördüğümde çok şaşırdım bu kadar basit olamaz diye.Çünkü başka su geçirmeyen elektronik cihazları açtığımda daha kaliteli yalıtım sistemi görüyorum.genelde bu cihazların en hassas yerleri hareketli kısımlarıdır yani butonları.Sigmanın buton için kullandığı contalamayı beğenmedim o şekilde ifade edersem daha mantıklı olur o zaman.Ayrıca hareketli durumlarda su geçirgenliği zaten daha sağlam oluyor mesela çok dandik bir kol saatini bile musluk altına tutuğumuz zaman su geçirmezken bir bardak suyun içine bırakınca anında lıveriyor.Anlatmak istediğimi yanlış anlattım sanırım.Yoksa bende sigmanın kalitesine güveniyorum sadece umduğum gibi cıkmadı demek istedim.

• Beğen
Tepkiler: barhan ve d.berkay
Ferhat bu sorunun en güzel çözümü şudur;yagmurda bisiklet binmeyeceksin ozman su geçirmez kesin:))) En güzel saatlar polar ve garmin ama biraz pahalı...

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@SeLiM ESENER

Teşekkürler.Benim için zaten sorun yok su geçirse bile grekeni yaparım tamir edebilirim.sadece ilk defa açtığım için içini çok basit geldi onu paylaşmak istedim.Tamam çin malı gibi değil baskı devre kalitesi ekran kalitesi yani elektronik kısmı için hiçbirşey diyemem.Sadece su yalıtımı için kullanılan contalar ve şekilleri hoşuma gitmedi o kadar.Yoksa ben de gayet memnunum.Maksat paylaşım olsun paylaşmak istedim.

dostum senin yere düşürmen talihsizlik olmuş.

@umutkahraman

Benim huyum o zaten :) cep telefonu bir km saati iki birde yeni moda sele altı lamba bunları habire düşürüyorum :)

Geri