Scudo Sports

Sigma BC 12.12 Hız okuma sorunu

harun baz

Üye
Tepki
27
Bisiklet
Bianchi
Arkadaşlar Yeni aldığım Sigma Bc 12.12 STS kilometre saatim hız değerini bisikleti sürmeye başladıktan dakikalar sonra veriyor yada vermiyor ,başlaması için sağ alt tuşa uzun uzun basıp yeniden eşleme yapmak zorunda kalıyorum,bir de değerleri geç veriyor hızlandığımda hızımı az gösteriyor yavaşladığımda fazla österiyor ,durduktan sonra da hız yaklaşık bir dk sonra sıfırlanıyor ,Aletin kurulumunda sorun yok ,Sizce ürünün doğası gereği mi böyle yoksa ürün sorunlu mudur ,değiştirmeli miyim ?Teşekkür ederim şimdiden ...

Scudo
aynı saatten bende de var öyle bir sorun yaşamıyorum, kurulumda yada saatte bir sorun vardır

• Beğen
Tepkiler: harun baz
kurulumu youtube daki video ile aynı şekilde yaptım ,bisikleti ilk sürmeye başladığımda değer göstermiyor ,yeniden senkronize etmek için sağ alt taki tuşuna bir kaç saniye basmak zorunda kalıyorum ,ondan sonra değer göstermeye başlıyor ama yinede anlık hızı vermiyor çok geç veriyor.sizce ürünü değiştirmeli miyim hocam?

Oyle şeymi olur sırf anlık hızı vermemesi sorun bence iade edin yada aynı urunle degistirin

• Beğen
bende de sigma sts 1609 var. dediğiniz gibi ilk hızlanmada hızı geç gösteriyor. ama o anlık olarak hızı göstermese bile trip dist. artıyor. Bu yüzden sorun yoktur diye düşünüyorum.

• Beğen
ekran ile alıcı arasındaki mesafe 60 cm'den az olucak.
mıknatıs nerdeyse alıcaya değicek arada 1-2mm boşluk olucak.

etrafında telefon vs manyetik dalgametreler olmayacak o zaman sapıtıyor.

bendede 16.12 var.
dediğiniz hiç bir problemi yaşamadım.

Benımde 1609 sts kadansı goruyordu görmemeye başladı yağmurdan sonra kullanınca gerçi su de geçirmiyor onunla alakası yok bısıkletçıye goturdum soktu taktı pıllerı değişti mıknatısı yıne yapamadı hız sensoru normal çalışıyor pıl durumundan olsa kadansdan ses gelmez tık tak sesı de gelıyor mıknatısı oynatınca ama km saatı kadansı gostermıyor hıc. başka bir bisikletçiye baktırıcam

• Beğen
@kivilcimb

Hocam mesafe 45 cm ,mıknatıs ile alıcı arası mesafe 5 ,6 mm ,kitapçıkta zaten 12 mm den az olması gerektiği yazıyor .biraz önce tekrar bir tur attım ama hala çok geç başlıyor hatta ben tuşlara basıp modlr arsında gezindikten sonra hız değerini göstermeye başladı .

@Cem Ç.

hocam peki sen hız değişimini anında okuyabiliyor musun ?

@Cem Ç.

Aynı sorun bende ki 1609 sts'nin hız sensöründe var. Kadansı sorunsuz normal şekilde değiştiriyor fakat hızı göstermiyor. Tüm pilleri değiştirdim, sensör-mıknatıs mesafesi normal, sensör-sayaç arası mesafe normal, hız sensöründe yeşil ışık normal şekilde yanıp sönüyor, sensörleri kırmızı yaptırıp sayacı sağ alttaki tuştan sıfırlayınca kadans yine okunuyor ama hızı okuyamıyorum. Şuan bisikletin üstünde süs niyetine duruyor öyle, eğer sorunu halledersen bana da söylersen sevinirim.

Harun Baz arkadaşım ben 1609sts kullanıyorum tam saniye söyleyemem ama 8 sn gibi bir süre normal diyebilirim, 1 dk çok çok fazla. Yukarıda muhtemel sorunları yazdım onları da deneyebilirsin. Eğer sıfır aldıysan firmayla iletişime geçmeni öneririm.

• Beğen
@Ahmet UZUN93

Ürünü iki gün önce aldım hepsi...den bende senin yaptığın gibi sağ alt tuştan yeniden senkronize edersem 10 15 saniye sonra başlıyor ,öbür türlü ya başlamıyor yada 500 metre gittikten sonra başlıyor...

@Ahmet UZUN93

bugun 2 bisikletçiye gösterdim her yolu denediler yıne çalışmadı. sirkecide sigmaya götür değiştirirler dediler bakalım

@harun baz

en geç 8 sanıye sonra gösteriyor

• Beğen
ürünü iade edecem arkadaşlar ,çok teşekkür ederim ...

Geri