Scudo Sports

Sigma 1609 STS Nasıl Çalışır

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
310
Sigmanın sitesinde ki video ile aynı şekilde kurulumu yaptım, kitapçığı da okudum, kurulum doğru. Lastiği çevirdiğimde ve pedalı çevirdiğimde kadans ve hız sensörlerinde anlık yeşil ışık da yanıyor. Fakat km saatinde hızı göstermiyor. Hata nerede acaba ? Açıkçası dışarıda denemedim, yalnızca evde ön lastiği ve pedalı çevirerek denedim fakat km saati devreye girmedi. Şu an saat ve marka-modelin yazdığı ekranda duruyor, lastiği çevirdiğimde sanırım otomatik devreye girmesi gerekiyor fakat olmuyor. Acaba sensörler ile eşleştirme mi gerekiyor ? Öyle ise nasıl yapılır ?

Yardımcı olursanız sevinirim. Youtube ve bu site üzerinden araştırma yaptım fakat bulamadım.

Scudo
Eşleştirme ile ilgili bilgileri buldum fakat yapamadım : (link)

Birazdan bisikleti kullanırken deneyeceğim, umarım yapabilirim :)

sensörde iki renk lamba var yeşil ve kırmızı şimdi tam hatırlamıyorum ama atıyorum yeşil ise bike I kırmızı ise Bike II değerleri çalışır eğer sen yeşil durumundayken(bike I) saat bike II durumunda ise km saati değer okumaz diye hatırlıyorum.Sensördeki değişikliği de üzerindeki butona belirli bir süre basılı tutarak değiştiriyorsun.Bu arada sigma sportta dil değiştirip klavuzu türkçe olarak da indirebiliyorsun

• Beğen
Tepkiler: Şahin Bulut
Ferhat abi (link) Türkçe kılavuzu okudum İngilizce de kaçırdığım yerler vardır diye ama yine olmadı.

Kılavuza göre eşleştirmenin 2 yolu var. İlki hareket ettirmek, bu olmadı. 2. ise sağ alt köşede ki tuşa 3. sn den uzun süre basmak ki bu da olmadı.

Bir de dışarıda sürerken deneyeceğim, belki evde yalnızca lastiği çevirmek ile olmuyordur.

Sorun halloldu. Onca araştırmanın sonucunda çok basit bir yerde hata olduğunu fark ettim :) Odometreyi taktığımız standı ters takmışım. Sigma yazısı alt tarafta olsun, önemli olan benim görmem diye düşünüp yukarı doğru takmıştım. Böyle takıldığında ters oluyormuş, temas etmesi gereken yerler birbirine ters kalıyormuş :)

Neyse, en azından cihaz hakkında sağlam bir araştırma yapmış oldum, tüm fonksiyonlarını öğrendim.

Ferhat abi, yardımların için teşekkür ederim.

@Özgür KK

ne yalan söyleyim ilk okuduğumda aklıma geldi soracaktım ama yapmamıştır diye düşündüm o hatayı :) gidon bağlantı parçasındaki iki metal yüzey saatteki ignelere (bilya şeklinde) temas etmzse saat yine çalışmıyor haklısın :)

Çünki saatte alıcı yok asıl alıcı o gidona takılan basit görünen plastik parça.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
Bu da izleyerek daha kolay monte etmenize olanak sağlayacak bir video yeni alacaklar için

Arkadaşlar, bu kilometre saati her bir turun ortalama hızını tek tek hesaplamıyor mu ? Sağ-alt tuş ile Avg Speed değeri genel olarak pek değişmiyor, sanki bütün turların ortalama hızlarını hesaplıyor gibi, doğru mu ? Her bir turu tek tek hesaplamıyor mu acaba.

İkinci olarak, saate göre hızlanma-yavaşlama grafiği oluşturuyor mu ? Yani bilgisayara bağlamak için gerekli parçaları alsam zaman-hız grafiği çıkar mı ?

Son olarak, harekete geçtiğim ilk 5 saniye veriler ekranda görünmüyor, ardından kadans ve hız aynı anda ekranda görünmeye başlıyor. Yani ilk başlangıç anında verileri çok hızlı göstemiyor, ardından normale dönüyor. Bu durum normal mi ?

Bende 10.09 var. Onda sol üst tuşa, reset yazısı çıkıp, kaybolana kadar basılı tutuluyordu. Sizinkinde de öyle olması lazım. Sıfırlamak istediğiniz değeri ekrana getirip, reset yapıyorsunuz. Yalnız ortalamayı resetlerseniz, toplam mesafeyle toplam süreyi de resetlemeniz lazım. Zaten onları sıfırlayınca, ortalama da seyir sırasında kendini sıfırlamış oluyor, veya kısaca önceki turdan bağımsız ölçmeye başlıyor.

Teşekkürler, sıfırlamayı biliyordum ancak hangi değer görünüyorsa yalnızca onu resetlediğini bilmiyordum. Ortalama hız ve tur süresini sıfırladım biraz önce.

@Özgür K.
Ben de sizin sayenizde sorunu cözdüm :) 2 temas noktasi olayin koptugu yermis.
Bos yere 4 tane pil aldim.

Geri