Scudo Sports

sigma 1609 kablolu sorun

-Paşa-

askssy
Tepki
575
Bisiklet
Specialized
bugun km saatim calısıyordu. daha sonra temizlik icin yuvasını fılan söktüm sonra tekrar taktım ve saat calısıyordu ancak km 0.0 olarak gosteriyordu ne yaptıysam olmadı benzer sorunla karsılasan var mı yardımcı olursanız sevınırım. bu arada arkadasın bısıkletındekı yuvaya takınca calısıyordu yanı saatte sorun yok

Scudo
Mıknatıs mesafesini ve yerini ayarlayın.mıknatısı sensörün alt ucuna doğru yaparsanız daha cabuk tetikleyecektir.Eğer buna rağmen okumuyorsa kabloda bir ezilme yada kopma olmuştur kablosunu değiştirmeniz lazım yada kopan yeri bulup o kısmı onarmanız lazım.

abi teşekkürler, mıknatıs ve sensör ün bir kaç değişik pozisyonda denedim calısmadı. kablosu nasıl değiştirilir? veya nasıl onarılır?

@Pasa Gultas

Önce emin olmak için km saatinin arkasında iki metal nokta göreceksin o iki metal noktayı bir iletken kablo vasıtasıyla sanki teker dönüyor sensör tetikliyor gibi peş peşe kısa devre et bu durumda saat çalışıyorsa yani km gösteriyorsa kesinlikle kablo donanımından yada en uçtaki sensörden kaynaklanıyordur.Muhtemelen de en fazla olasılık kablonun kopmuş olmasıdır.Eğer kabloyu kelepçe ve lastikle bir yere sabitlediysen o kısımları kontrol et bulamaz isen kopuk ucu sensörün ve km saatinin takıldığı yerin en ucundan ek yapacak kısalıkta kabloyu kes sıfır kablo tak.elektronikten anlayan bir arkadaşın varsa ondanda yardım alabilirsin.KAblo değişikliğine gideceksen kargo dahil 15 liraya seti satılıyor aşağıda link verdim.bir telefon et ellerinde varmı onu sor en baştan diye de tavsiye ederim :) bende fazla vardı ama kadans bağlaması için bir arkadaşa vermiştim.
(link)

Kablosu nasıl onarılır bir fikrim yok fakat bu linkte kablo setini bulabilirsin. Aslında bu seti çıkma olarak bulma ihtimalide var forumda ayrıca bir sor istersen.

(link)

Bir fikir daha vereyim aklıma gelmişken piyasadaki 5 -10 liralık km saatlerini al onun sensörü ve kablosunu kes sana yukarıda yazdığım km saatinin arkasındaki iki metale değen altta uzantısı iki metal parça vardır o ucuz km saatinin kablosunu o iki metale lehimle güle güle kullan.Hiç birşey yapamaz isen ptt ile yolla ben halledip göndereyim :) dahada elımden birşey gelmez :) son aklıma gelenide ekleyim bizim Bülent,Yahya ve Nuri abiden destek alabilirsin üçüde elektronikçidir onların :)

• Beğen
Tepkiler: -Paşa-
@ferhat köse

tşk Murathan ancak fiyat pahalı zaten 2. eli 40 50 tl kite 35 verilmez bence

ferhat abi onlar ev topluyo su sıralar baslarını kasıyamıyolar ben dedıgın yontemlerı denıcem genıs bı zamanda cok tşkler

@Pasa Gultas

Sen kiti almıyacaksın sadece sensör olanı alacaksın benim verdiğim linkteki 15 lira aklında olsun kargoda dahil o fiyata :) kitde mıknatıs bağlantı lastıkleri filan da var o yuzden pahalı :)

Geri