Scudo Sports

Siboba göre pompa tavsiyesi

MuhammedErkan

Forum Bağımlısı
Tepki
416
Bu sibobunun adı var mı? Bulunduğum ilde uygun pompa bulamadım. Benim eski pompa az çok işe yarıyor ama çok ağır. İnternetten buna uygun pompa almayı düşünüyorum. Bunun bir adı var mı? Veya buna uygun bildiğiniz pompa tavsiyeniz var mı?

Scudo
Buradan görebildiğim kadarı ile Presta (iğne uçlu) sibop.

• Beğen
Tepkiler: MuhammedErkan
presta.

ben şunu kullanıyorum, her iki sibop türü için de kullanılabiliyor. Kesinlikle çok kullanışlı ve hızlı. psi göstergesi de mevcut.

(link)

ya da giyo gp-21 olarak aratabilirsin internette. Sedona'nın vesaire de mini pompasını kullanmış biri olarak, yakın fiyat aralığında giyo öneriyorum.

• Beğen
Presta siboplu lastiklere genellikle 100psı ve üzeri hava basmak gerekiyor. Küçük pompa sürüşlerde günü kurtarmak adına pratik ama bu pompalar ile 100psı hava basmak zor ve zahmetli. Evden çıkmadan önce lastiklere ideal bir hava basabilmeniz için mini pompanın yanında birde ayaklı pompa şart. (link)

@MuratHan

Merhabalar, bu genelleme pek doğru değil aslında. yüksek psi, sibop türünden ziyade lastik yapısı ile ilgili malum. 2.10'luk lastikte de presta olabilir. Aynı şekilde ben de 2.00 lastik ile presta kullanıyorum örneğin. Fotoğrafta görüldüğü üzere lastik slick veya çok ince değil. O yüzden maksimum 70 psi'dır(diye düşünüyorum). Bu şekilde çift yönlü pompalar ile(-ki çift yönlü olması hız ve zahmet açısından çok büyük fayda sağlamakta) sadece gün kurtarmaktan biraz daha iyisi yapılabilir, yapılıyor da :)

tabii ki ayaklı pompa'nın rahatlığı ayrı, ancak şart da değil doğrusu.

Her 2 sibop tipine uyan adaptörlü ve sadece iterken değil , çekerkende hava basan verimli mini pompalar var.Bunlardan tercih edebilirsin.

• Beğen
@özgür çelikkaya

Haklısın Özgür, lastik dişli ve kalın küçük bir pompada iş görebilir.

• Beğen
Şu çift yönlü pompalar hakkında ben de bir şey sormak istiyorum.

(link)
Ben bunu kullanıyorum mesela. Alırken çift yönlü mü diye sormuştum, o zaman anlamadığım için, ucunu çıkarıp "evet her iki uca da uyar" dedi, "haaa süpermiş" diyip aldım.
Kandırıldığımı sonradan anladım =).

Çift yönlü pompayı gördüğüm zaman "Evet, bu çift yönlü" dememi sağlayacak bir görüntü farklılığı var mı ?

• Beğen
:) Sevgili Muhammed Benim Bisiklet'inde sibop'u iğneli bende sibop'un başlığına şöyle somun şeklinde aparat aldım,araba sibop'una dönüştü.Yalnız biliyormusun,bilmiyorum aparatı kullanmadan önce iğneli sibop'u az gevşetip bi tıısst sesi duyduktan sonra aparat somunu takıp öyle hava basacaksın sonra iğneli sibop'u ve somunu sıkabilirsin..
Bu aparat somunu 1 adet 10 tl ye aldım,ön sonra arka hava basıyorum sonra Bisikletin üzerinde kalıyor.

Birde diğer Özgür Arkadaşımızın önerdiği pompa (iki işlemli) kafama yattı almayı düşünüyorum?.
Hoşça Kal...

• Beğen
@Edip Dinçer

görüntüde farklılık olmaz, en fazla pompa üzerinde "two way" gibi bilgilendirici bir ibare bulunabilir. internetten alışveriş yaparken de özelliklerinde mutlaka "çift uç" yanında "çift yön" özelliği aranmalı.

bu siboblar için vidalı adaptörler var böylece her pompaya uyum sağlar ben öyle kullanıyorum.

• Beğen
Sürüşünde hava basman gerekirse önerilen pompaları önerebilirim ama ayaklı pompa işini daha iyi görür. bunların ucundaki iğneler çok kolay yamulduğu için hava basarken çok dikkatli olmalısın. defalarca iğne yamultup iğne kırdım :)

• Beğen
Evdeyken ayaklı pompa çok büyük rahatlık...
Mini pompalar şişirmez mi? Şişirir ama uğraştırır. Ayaklı pompa çok rahat, 10 kere basıyorsunuz ve istediğiniz basınca geliyor.. =)
Öneririm..

• Beğen
Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler arkadaşlar. Bir şey daha öğrendik sayenizde.

vidalı uç buna basınç yaptınmı hava kapakları geriye doğru iter ve hava verir-alır

biz sedona markalı bir pompa kullanıyoruz çok güzel performans veriyor vidalı uçlarda

@Kadir bey o donüştürücüyü nereden aldınız? Biraz bilgi verirmisin?

Lastiğimin üzerinde 55-95 psi yazıyor.Bunu bu basnçta mı şişirmeliyim?

Geri