Scudo Sports

Shimano XTR ve XT hidrolik frenleri arasındaki fark nedir

Barış BİRLİK

Forum Bağımlısı
Tepki
285
İsim
Barış Birlik
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Trek
Fren seti alacağım ama 180 mm olacağı için XTRa adaptör bulmak zor aradaki farklar fazlaysa XTR alacağım ama az ise XT avid düşünmüyorum , XTR ve XT hidroliklerinin farkı

Scudo
fark sadece ağırlık ve ergonomi diyebilirim. Tam emin değilim ama xtr 100gr kadar daha hafif.. Bu daha çok kaliperlerdeki titanyum pistonlardan kaynaklanıyor.. Birde fren kollarının ergonomisi ve görüntüsünü daha başarılı buluyorum. Ama aradığın özellikle frenleme gücü ise xtr'a fazladan para vermene değmez.

• Beğen
Tepkiler: Sinan Yorulmaz
Aynı şekilde Güney Bey'e katılıyorum. Bir fren için bu kadar bütçe ayırıp da XTR yerine XX ya da formula almadığım için çok pişmanım.

Xtr fren sisteminin xt fren sistemine göre en büyük avantajı malzeme kalitesi bence + ağırlık farkı

bence suankı yenı model xt ler xtr dan daha kalıtelı bır tutunma verıyor

İyi bir kaliper ayarı ve zamanında yağ balata değişimi hidrolik fren sisteminin performansını etkileyici etmenlerdir ben XTR m 975 kullanıyorum ve çok memnunum

Xtr sadece x temasından oluşan bi demir veya alüminyum parçası değildir bence. xtr m 985 leri bilmiyorum araştıran varmı soğutma sistemi eklendi kalipere diskleri 3 parça çelik alüminyum çelik olarak yaptılar ve dünyada en çok tanınan setlerden birisi ben xtr m 985 leri kullanmadan dahi gözüm kapalı alırım nedenmi rakiplerine göre sağlamlık olarak her türlü farkı atar

Avid'in lojistik sorunları ve tamirinin shimanoya göre daha dikkat istemesi üzerine siparişimi shimano 2010 deore xt hidrolik fren seti üzerine yaptım
Herkese çok teşekkürler . Daha iyileri sizlerin olsun

• Beğen
Tepkiler: Erhan_Yılmaz
@Tarık Kalkan

zaten sette rotorlar yok yurtdışından gelecek

Maddi anlamda da diğer kalite olarak da , Farkı fiyatı diyebilirim.Xtr her yönü ile güzel ve estetik bir malzeme.Fazla söze gerek yok.Tabi bir anlamda da tercih meselesi.

Geri