Scudo Sports

Shimano Vites Setleri

Tepki
2
Bisiklet almak istiyorum çokça da araştırıyorum gözüme çarpan değişik vites setleri kullanılıyor (Acera, Alivio, Deore, Slx, Tiagra vs) bunların birbirlerine karşı üstünlükleri ve farklılıkları nedir? Ortalama bir kullanıcı en az hangisini tercih etmelidir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Scudo
ama bir şey eksik vermişsiniz mtb yol downhill vs onu belirtmemişsiniz.her set ayrı bir bisiklete takılır onu belirtirseniz yardımcı oluruz.:)

Birde en kötüsü tourney . Zaten onu yazmamışşın.

@Sezer İmamoğlu
Böyle bir ayrım olduğunuda bilmiyordum :) Şehir bisikleti için soruyorum.
@Gürkan ÇELİK
Tourney in fiyatından kötü olduğunu tahmin etmiştim.
@Ahmet O
O konuyu da okuyacağım burdan da yeni bilgiler ekleyecekler olabilir.

@Murat KAHRAMAN

şehir bisikletinde bence en az 27 vites olması şart. 27 vitesler arasında en kötüsü benimde kullandığım acera m390 en kötü dedim ama 4500 km yakın km yaptım ve hala çok iyi durumdalar fiyat olarakta uygun aceradan sonra alivio geliyor alivio seti de bir bisiklette denedim aralarında çok fazla bir fark yok aliviodan sonra deore set geliyor deore ile acera arasında aşırı çok olmasada baya fark var çukurlarda sarsma olanagı yani arka aktarıcının sallanma olasılığı aceraya veya alivioya göre daha azalıyor deoreden sonra slx set geliyor slx biraz daha mtb olarak kullanıır ama slx city olarak geçenleri var onları kullanmadım ama gayet iyidir diye umuorum sonra şehirin en iyi olan deore xt gelir xt yi şehir bisikletlerinde görmek çok zor onları ancak mtblerde üst seviye olarak görürsünüz mtbde xtr var ama onun şehir olanı yok diye biliyorum... benden de bu kadar :)

Bu konuda onlarca baslik var, arama ile cok rahat ulasirsiniz.

@Murat KAHRAMAN

Dağ MTB alacaksan ayrı seri, tur-Şehir bisikleti alacaksan ayrı seri kullanılmış bisiklet alırsın.
Mtb'de SHİMANO: Turney, Altus, Acera, Alivyo, deore, SLX XT diye ilerler. SRAM'da: X3, X5, X7, X9, X0 diye ilerler.

YOL BİSİKLETİ: Claris, Sora, Tiagra, Ultegra, Dura-ace bunlar daha ziyade yol bisikletlerinde kullanılan sistemler.

Şehir bisikletleri de Turney, Altus, Acera, Deore vb. sistemi kullanır. Ancak zaten bir çok sistemde MTB mi yoksa CİTY mi olduğu belirtilir..

Şimdi senin bunlardan haberin yoksa muhtemelen üst seri ile de kullanım amacına göre ilgin yok gibi görünüyor.. Şuna dikkat edebilirsin. Turney 3X7 vites olup başlangıç düzeydir. Altus 21-24 ve şimdi son seride 27 vitestir. Onu almanda fayda var. Acera için de geçerli: 24-27 vites. Daha üst gruplar pahalı sistemlerde olur. Ancak alt grupla tecrübe edinerek kendi limitlerini öğrenmen ve ileride üst gruba kendi potansiyeline göre (kondisyon, gideceğin yol, kullanım sıklığı km vs.) gibi ölçütleri dikkate alarak daha kolay karar verirsin..

KISACA:

şehir bisikleti için Altus 27 vites senin için uygundur. Şimdiki Altus, önceki yılların Acerasıyla aynı limitleri vermektedir. Bu sistemli bisikletleri de markasına göre 900 - 1400 TL civarına alırsın.

• Beğen
Tepkiler: Murat KAHRAMAN
Geri