Scudo Sports

shimano alivio mu yoksa deore mi ?(acil)

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
305
arkadaşlar uzun süren araştırmalarım sonunda çekiş sistemini değiştirmeyi düşündüğüm iki parça arasında kararsız kaldım .sizce aliviomu alayım yoksa deore mi... ikisinin arasında çok fark varmı aradaki fiyat farkına değermi??

Scudo
Deore 9'lu, Alivio 8'li sistem ilk ayırım bu.
Ayrıca fren sistemi, ayna kol vb teknolojilerde de Deore daha ilerde.
Ancak performanslı binmeyeceksen, hiç HG zincir kullanan bir sisteme geçip başına bir dünya masraf açmaya gerek yok. Sonuçta bu sistem daha hızlı yıpranacak.
Eğer Hunter'a takıacaksan bu sistemi, bence Acera'dan yukarıya çıkma.

Birisi En üst Grubun ilk adımı 9lu dişli..
Diğeri Daha geniş zincir kullanmakta HG narrow 8li dişli

Geçişler 9lu sistemde 8li sisteme göre daha akıcı!

hafiflik olarak da çok az da olsa yakın olmaları lazım tam hatırlamıyorum...

Deore ye paranız yetiyorsa seçiminizi bence deore den yana kullanın...
Maddi durum el vermiyorsa Alivio yeterli olacaktır ;)

• Beğen
Tepkiler: kalkmazdüşmez
saolun galiba acera alacağım.zaten bu demir yığınına fazla yüz vermeyelim :D
ileride daha iyileriyle inşallah...

Sonuçta çekiş sistemine, bisikletin tamamı kadar para yatırmamak gerekir değil mi?
Arada bir denge olmalı... Bence doğru tercih.

@||CoZuRTu||

Zaten alivio'da deore'de shimanonun ürünleri. Senin söylediğin şimdi oldu mu?

Bianchi hunter modeline acera yeter ama neden değiştirmek istiyorsanız. Arka aktarıcı vs. mi bozuldu . Benim fikrimce tourney bile yeterli gelir diye düşünüyorum. Ama biraz daha iyi olması açısından Acera olabilir.

@soneryen

hem arka arttırıcı bozuldu hemde biraz daha performanslı olsun diye değiştiriyorum dayanmıyo tourneyler bana bisikleti alalı nerdeyse 4 ay oldu 5 tene tourney değiştirdim.

@gurkankas

Kusura bakma ama maşallahın varmış. Her aya bir tane tourney bile düşmüyor. O zaman sen acerada alma XT grubu al. Bu derece bisikleti kullanıyorsanız neden bianchi seçtiniz anlamış değilim. Neyse hayırlısı olsun. Bir bildiğin vardır herhalde

@soneryen

bisikleti aldığımda bir bilgim yoktu aslında bisikelti almadan öncede siteye üyeydim ve bende herkes gibi kron,trek,sedona gibi bir markadan bisikelt alacaktım ama bir anlık bianchi duygularım depreşti ve bu bianchiyi aldım şimdi 1 yıl değiştiremiyorum...:(

@soneryen

öZÜR DİLERİM BU SİTEYE BİİŞEYLER ÖĞRENMEYE GELDİM İSTEMEZSİNİZ GİDEBİLİRİM BEN DAHA 12 YAŞINDAYIMM:(

@||CoZuRTu||

Öyleyse biraz daha sakin ol. Konuları takip et, oku, birşeyler öğren.
Yoksa bilmemek değil, öğrenmemek ayıp biliyorsun ;).

bende tourney var su anda ben mesela alivio veya acera gıbı bısey taksam bana ne getırısı olacak sonucta 2sı de vıtesı atıyor :D bunu acıklarsanız sevınırım

@tuninger_haa
Hafiflik,sağlamlık,seri çalışması,sessiz çalışması,kararlı çalışması,zor şartlarda(arazi şartlarında)su koyvermemesi:p vs vs vs gibi örnekler çoğaltılır.

Senin dediğin biraz şuna benzemiş,Murat 131 de gidiyor gaza bastın mı,mercedeste gidiyor,:)

@İdris ACA

abi bence bu orn bıraz ters oldu :D atıyorum muratın 20 sn de cıktıgı hıza mer. 7 sn de cıkabılıyor:D
bence arabalrdan bir orn. verılecekse mesela 206 mı golf mu falan demelıyız:D

yanı kısacası neden bunları tercıh edecegımızı henuz tam olarak anlamıs degılım:D

@tuninger_haa

vites geçiş hızlılığı (akıcılığı) bile modeli yükseltmek için yeterli bir neden benim için.. özellikle arazide ve performanslı kullanıyorsanız kullandığımız acera-altus-tourney bileşenler bazen yetersiz kalıyor ve bu da planladığınız şekilde ilerlemenizi engelliyor.

dersen ki ben asfaltta ortalama 15-20km hızlarla gezinti stilinde kullanıyorum bisikleti, piyasada satılan tüm bileşenler aynı işi yapar..

• Beğen
Tepkiler: tuninger_haa
oneri için tesekkurler
ben genelde 20 25km gibi sabıt hızda kullanıyorum ama bazende hızlanıyorum tabı :)

Geri