Scudo Sports

Sezon bitti bisikletçileri

Bora Kıraç

Aktif Üye
Tepki
404
İsim
Bora Kıraç
Bisiklet
Scott
Uzun zamandır yazmayayım diyorum ama dayanamadım. Eylül ayı civarında türemeye başlayan "Sezon bitti abi", "Bisikleti Kaldırıyorum" mesajları gerçek manada sinirimi bozuyor. Yahu, Türkiye'nin iklim şartları düşünüldüğünde bisiklete en uygun dönemler Nisan-Mayıs - Eylül - Ekim dönemleridir. Hatta şu anda içinde bulunduğumuz Kasım ayı da gayet bisiklete elverişli bir hava sunuyor bize. Bir İstanbul bisikletçisi olarak benim en çok keyif aldığım turlar genelde Ekim-Kasım yada Mart - Nisan - Mayıs döneminde yaptığım turlar oluyor hatta ağır kar yağışı olmadığı sürece Aralık - Ocak döneminde bile sürüyorum. (Doğu illerde yaşayan arkadaşların durumu farklı tabii ki)

"Bisiklet Sezonu" dediğimiz şey yapış yapış sürüş yaptığımız Haziran - Temmuz - Ağustos dönemi midir?

Bisikletforum'a üye olup sayfalarca paylaşım yapmanıza neden olacak kadar sevdiğiniz bisiklet sporu aslında 3-4 aylık bir heves midir?

Son sözüm de en ufak yağışta indoor trainer'lara çıkmaya başlayan arkadaşlara : Çok şey kaçırıyorsunuz! Kışın daha az trafik, daha az gürültü, daha fazla keyif ve huzur var bisiklette. Bir daha düşünün :)

Scudo
bir kere dilim yandı yerler ıslaksa trafiğe çıkmam. zaten önemli bir kısmı dikkatsiz ve artniyetli motorlu taşıt sürücüleriyle paylaşıyoruz trafiği. yağışlı ve görüş mesafesi düşük koşullarda bu dikkatsizlikler yüzünden sık sık kazalar meydana geliyor ve bu durum bir de olumsuz zemin koşullarıyla birleşince bisikletliler için ciddi tehdit oluşturuyor. sıcaklık önemli değil kuru havada her türlü pedal basılır.

aynı şekilde bana da tuhaf geliyor. 2-3 gün bisiklet sürmezsem bana hafakanlar basarken bu arkadaşlar nasıl bisikleti askıya alıyorlar hayret. tek sorunum bisikleti rahatlıkla temizleyecek bir yer olmaması. üstüne bisiklette çamurluk olmayınca yağmurlu havalarda ara vermek zorunda kalıyorum. :(

@Decsan soğukta sürerken molalarda atılan 1-2 kapak mazottan birşey olmaz merak etmeyiniz.. Adamın içini ısıtır, enerji verir... Adı üstünde mazot... :)

Promil sınırları içinde bir hadise yani, rahat olun... Denemenizi de tavsiye ederim.. ;)

Ben de zaman zaman alkol kullanırım. O bahsetiğiniz cep kanyaklarını da, büyük yetmişlik kahverengi şişedeki tekel kanyaklarını da gençlikte çukulata eşiliğinde çok tükettim. Hala da fransız Cognac olsun diğer ülkelerdeki adıyla brandy olsun ayırmam içerim. Ancak tekerli herhangi bir aracı kullanmam. Kimseye de tavsiye etmem.

Ben Elazığ'dayım ve 365 gün yol bisikleti kullanırım. Ne siz haberlerde Doğu Anadolu'da kar yağışı var haberi gördüğünüzde nede camdan dışarı bakıp sağanak yağışı gördüğümde bisikletten inerim. Yol bisikletimi kışın aldım ve ilk sürüşümü buz üstünde kar yağarken yaptım, tanışmayı en ağır şartlarda yapınca ciddi bir tecrübe kazandım. Artık havaya bakmamın sebebi, çıkabilir miyim diye değil. Ne giyeyim ne kullanayım diye :) Her havaya uygun ekipmanım mevcut, yağmurluklar, suya dirençli zincir yağları vs. Dolayısıyla kötü havalarda bisikleti bırakanların iki sebebi var zannımca. Birincisi sıkıya gelememek, ikincisi ekipman olmadığı için risk alamamak. Ama şunu da kabul ederim, kötü havalarda bisiklet sürmek pratik değildir. Çıkarken bisikleti hazırlamanız, ona göre giyinmeniz gerek. Misal sağanak yağarken okula gideceğim, üstüme yağmurluk giymem gerek ve okulda da onu çıkartmalıyım. Pratik değil, şartlar kötü olduğu için dönüşleri, frenleri, hızınızı, viteslerinizi ona göre ayarlamalısınız açıkçası kuru hava kadar rahat gidilmez. Ama bunu bir kere tecrübe ederseniz en zevkli sürüşün en ağır şartlarda olduğunu anlarsınız. Üstelik kondisyonunuz hazırda beklemeye devam eder :)

Bende işe gidiş gelişte youğun tarfik içinde olduğumdan yağmurda bir süre ara veriyorum.
Ol dukça seyrekte olsa tamamen bisikleti bırakmıyorum.
Ancak geçen seneden kalan hevesle, bisiklet saatlerini geceye kaydırmaya başlayacağım. Özellikle kar zamanı yollar erken boşalıyor.
Gece, boş yollar ve kar bir araya geldiğinde, bu tür durumlarda keyif kelimesinin yetersiz kaldığını fark ediyorsunuz.

Bizi mahveden 20 kuvvetindeki rüzgarlar. (Bizi mahveden arabanın telefidir. Zügürt Ağa)

Beni soğuk etkilemiyor eksi derecelerde bile hergün bisiklete biniyorum. Ama yağışlı hava olunca iş değişiyor. Hem çamurluk yok hem de temizlik zor oluyor. Gerçi sonbaharda Elazığ hiç yağış görmedi[emoji20] ve ben hergün bisiklete binebildim[emoji111]️

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu mesajın atılma sebebi nedir ben anlayamadım? Bisiklete binmeyince veya az binince bir suç işliyorsak binelim ;)

ben şahsen sezonu büyük ölçüde kapattım. sürekli işe gidip geliyordum bisikletimle ama bu yağmurlu havalarda, istanbul trafiğine bir tür meydan okumayla "bakın ben bisiklete biniyorum hala" diyemiyorum; can kıymetli (trafikte hiçbir zaman sadece sizin dikkatiniz, yavaş kullanmanız yetmez malum; "karşı taraf" faktörü var. hele ki, yağışlı havalarda istanbul gibi trafik keşmekeşinin olduğu bir şehirde risk oranını daha da arttırmak trafiğe çıkmak bence). ayrıca yukarıda bir arkadaş güzel anlatmış, ekipman ve "ne giysem" sorunu da var (her sabah işe gelip kıyafet değiştirmek o kadar pratik değil).

ben şahsen bisikleti hayattan zevk almanın bir aracı olarak görüyorum, onunla vakit geçirmeyi çok seviyorum ama "hayatımdan bisikleti asla çıkaramam" diyecek kadar profesyonel bisikletçi de değilim. hayatımdan bir müddet çıkarır, havalar düzelince geri dönerim:)) (kaldı ki, bisikletimi paketlemiş de değilim henüz:)) yağış olmayan hafta sonları çok uzun olmasa da kullanmaya çalışıyorum) (ha bir de sadece "ben yapamam, yapmam" diyorum yoksa karda kışta yağmurda binen arkadaşları gayet takdir ediyorum, o da ayrı)

Bisikletimi odamda muhafaza ediyorum her sabah veya her aksam bana göz kirpiyo sanki, ne zaman cikiyoruz? Heey cikmiyomuyuz? Dercesine bende bir karar aldim hazir yakinda mtb yarislarida varken gidiyim en azindan rampa tirmaniyim azcik kış ruzgarinin tadina bakiyim yagmur varsa biraz camura bulaniyim ve eve mutlu giriyim diyorum. Artik sezonluk bisikletci olmuyorum arkadas o lastikleri asfaltta toprakta eritmeye devam edicem saygilar.

2 gün önceki yagmurlu havalarda sürüyordum
Yagmur kar camur engel olamaz
Tutsak gibi hisediyorum kendimi cıkmazsam eger

Dosyalar

• IMG_7229.JPG
    IMG_7229.JPG
    141,9 KB · Okunma: 62
  • Beğen
Tepkiler: ratm
En son dün akşam (1 Aralık Perşembe) 20kmlik tur yaptım. Tek sıkıntı eldivenimi kaybettiğim için ellerim üşüdü, onun dışında soğukta çok iyi oluyor. Illa 30 derecede kullanılır diye bi kaide yok...

• Beğen
Tepkiler: cngz
Geri