Scudo Sports

Serseri mayın gibi trafiğe çıkıyorlar

Atasoy

Terörü ve destekcilerini Lanetliyorum
Tepki
13.318
İsim
ibrahim
Başlangıç
1977—78
Bisiklet
Corratec
Bisiklet türü
Şehir - Tur
(link)

Gazete Habertürk’ten Uzay Kesmen'e konuşan Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz, Türkiye’deki trafik kültürünün çok kötü olduğunu ve bunun her türlü kazaya davetiye çıkardığını söylüyor. Trafikte araç sürücüleri ve bisikletlilerin kurallara uyması gerektiğini söyleyen Suyabatmaz, özeleştiri de yapıyor:“Türkiye’de yüksek bir trafik kazası oranı var. Bunu azaltmanın yolu, genel olarak trafik kazalarını azaltmak. Bisikletlilere düşen görev, kurallara uymaları dışında görünür olacakları şekilde giyinmeleri. Bizim de ‘görünür ol, güvende ol’ diye bir kampanyamız var. Bisiklet sürücülerinin gündüz fosforlu sarı yelek, gece de reflektif malzemeli kıyafetler giymesi gerekiyor. Bisikletin üzerinde yansıtıcı malzeme olması yasal zorunluluk. Bunu yapmayan arkadaşlar, serseri mayın gibi trafiğin içinde dolaşıyor. Sorumluluklarımızın farkında olmalıyız. Aslında bu trafik canavarlarını biz yaratıyoruz. Vatandaşlarımızı gerekli yetkinliğe getirmiyoruz. Bisiklet kullanmayan insanlar da empati yapamıyor. Şehirlerde güvenli bisiklet kullanımı için gerekli yolların olmaması da ayrı bir sorun.”

Seni dernek başkani kim yaptı acaba ?Karaambar kamyoncuları mı?

Scudo
Merak ediyorum Bisiklet Derneği Başkanı acaba bisiklet kullanıyor mu?
Kullanıyorsa bisikleti nasıl durumda?

Yansıtıcı malzeme olsa ne olacak. Bana güneşli bi günde, öğlen saat 2 de arkamdan çarptı taksici. Ne yapalım led tabela mı taktıralım arkamıza :snzdglsn: Adam görmüyor, çünkü yola bakmıyor. Sürücülere de at gözlüğü zorunlu olsun o zaman. Al ben de başkanla aynı üslupta konuşayım. “Araç sürücülerinin at gözlüğü takması zorunlu. Bunu yapmayan sürücüler serseri mayın gibi dolanıyorlar trafikte. Sorumluluklarımızın farkında olalım.”

:acpsnr:

Taa Hollandalardan Finlandiyalardan ülkemize kadar gelen, tam teçhizatlı, yelekli reflektörlü tur bisikletçileri bizim ülkemizde emniyet şeridinde giderken katledilmiyor mu? Sürmeyin desin bize açık açık, ben diyorum artık eşime dostuma. Sürmeyin arkadaşlar.

Yakında bizden dörtlü kullanmamızı, günün belli saatlerinde trafiğe çıkmamamızı,sadece kırık cam parçaları dolu mangalcı ibnetorların kapattığı sözüm ona bisiklet yolundan başka yerde sürmememiz gerektiğini Hatta kıvırmamızıda ister. hatta bu bir ay içinde hayatını kaybeden arkadaşlar suçlu..hepsi bilerek kendilerini araçların önüne attılar meraklarından,

Kendine dernek başkanı diyen biri böyle talihsiz açıklama nasıl yapar.
Haberi okuyanlarda ölen bisikletliler suçluymuş algısi oluşturacak şekilde konuşuyor.

1 ayda 11 bisikletçi ölmüş,''bisikletçiler kurallara uymuyor'' demiş..:naslyany:
Tam böyle arkadan..Neyse..!

Bizi sokak aralarında gezinen çocuk sanıyor herhalde..

Üstümde şu var;
(link)
Altımda kırmızı bisiklet,kafamda kask..Kafam da zaten kocaman..Bende iri sayılırım..Yolun sağında ağır ağır gidiyorum..Karşımdan biri yola sağdan çıkacak..Beni görüyor ama görmezden geliyor..Başkan iyi oku..!
Beni bu halimle görüyor AMA GÖRMEZDEN GELİYOR..Sanki ben yokmuşum gibi yola çıkıyor..Hızlı olsam kesin kaza yapacağım..Fren,manevra filan kurtarıyorum..
Bu bir değil,iki değil..Sürekli böyle..
Geçen bir mesajımda rakam verdim,bunu da belirteyim..Trafikte herkes böyle değil..Ben %70'in normal kullanıcı olduğunu düşünüyorum..%30 çok kötü ama..Bu kesimin derhal ehliyetine el konulmalı..

Özellikle başörtülü kadınlar çok çoğaldı ve geçen biri sağa yapıştıracaktı beni..Kadının Dünya umurunda değil..Başı da kapalı,kulakları da duymuyor..Sağı solu da görmüyor..Kocası buna bir araba almış,geziyor da geziyor..Bunlar çok fena..
Bu dernek başkanı bu kadınlara da bir el atsın..Bunlara kim ehliyet veriyor,bir incelesin bakalım..

Başka bir şey daha yazayım..
Ya arkadaş,bu nasıl bir sestir?
Arkamdan bir motor geldi,bir gaz,bir gaz,solumdan uçtu resmen..Sesten mahvoldum..
Dernek başkanı,bu motorlulara da bir el atsın..Hamile kadının yanından geçse,kadın doğurur bence..!

Başkan daha anlatıyım mı?

Acaba ben mi yanlış düşünüyorum diyordum ki herkes benim düşündüğüm gibi düşünmekte. E o zaman forma vs yaptırmayalım hiç,nasıl olsa üstümüze fosforlu sarı yelek giymemiz gerekmekte(formaya yapıyorlar mı bilmiyorum)
Sayın başkan ile Bostancı-Tuzla arasında polis haftası etkinliğinde pedallamıştık,yasal zorunluluk dediği yeleklerden dağıtmıştı bize. Gerçekten dediği gibi yasal bir zorunluluk ise-ki koca başkan bizden çok da iyi biliyordur elbette-vay halimize o zaman.
-Memur bey bisiklet kullanırken araç çarptı bana
-Üzerinde sarı renkli yelek var mıydı
-Hayır,kem küm vs?!
-Al bunu al,al,al.. :acpsnr::acpsnr::islik:

Bu adamı zaten sevmezdim pek iyice kendinden uyuz olmamızı istiyor herhalde. Öğlen vakti kasten E5 yanyol da incirliden Zeytinburnu yönüne %4-5 eğimden inerken(ki 3 kişiydik ve yasal olarak sağ şerit bizimken kendimizi kollamak adına tekli sürüyorduk) aracın teki arka lastiğime kasten çarptı. Allah’tan xc vardı o an altımda bişey olmadan kurtardım durumu. Sonrası standart kavga senaryosu. Şimdi ben neden trafikte görünür olayım ki abi. Görmesinler beni daha güvende olayım. Derneğin yaptığı turlarda ortada. Çok yanlış konuşuyor ve davranıyor.

Merak ettiğim devlet desteği alıyorlar mı maddi yahut manevi olarak..?

Trajikomik :)

Motorsiklet sürücüleri ne yapacakmış ? :)

Tek sorun bisikletlinin kabak gibi görünmesi mi yani?

Adamlar kural tanımaz... her yol onun hakkı... kırmızı ışıkta geçer... arkasından kornaya basanlara dalar... yemiş senin fosforlu sarı yeleğini :)

Ha belki şu olur genelde sarı vb. renkleri yol görevlisi, inşaat işçisi, amele sanıp belki yol hakkı verebilir :)

Arkasında trafik polisi yazan fosforlu yelek ve bir de takacaksın çakar lamba bak nasıl mum oluyor hepsi :D
Sadece çakar lamba ile çoğu sürücü bana tedbirli yaklaşıyordu bir de yelek ayarlasak tamamdır

Karayolları trafik kanununda bisikletlerde bulunması gereken ekipman ve koruyucu giyimle ilgili madde yok.
Karayolları trafik yönetmeliğinde ise ilgili maddeleri aşağıya ekledim. C bendine göre elektrikli bisikleti olmayanlara kask bile zorunlu değil, kaldı ki sarı yelek zorunlu olsun. Maddeleri incelediğim kaynak: (link)

1 SAYILI CETVEL
(Değişik:RG-21/3/2012-28240)
ARAÇLARDA BULUNDURULMASI GEREKEN TECHİZAT
A) MOTORSUZ TAŞITLAR
BİSİKLETLERDE BULUNMASI GEREKEN TEÇHİZAT
1. Far : Beyaz ışık verecek ve 20 metre önü aydınlatabilecek evsafta, önde, bir adet lamba olacak.
2. Kuyruk lambası veya reflektör :Arkada, bir adet kırmızı renkte ışık veren lamba veya kırmızı reflektör olacak.
3. Fren : Emniyetle durmayı sağlayabilecek; ön ve arka tekerleklere kumanda edecek, birbirinden ayrı iki adet olacak.
4. İhbar aleti : Normal olarak 30 metreden duyulabilecek ses çıkarabilen zil, korna veya benzeri ses aleti olacak.
5. Sandık (yük taşıyanlarda bulunan) :Sürücünün rahat ve emniyetle görüşüne ve kullanmasına engel teşkil etmeyecek, genişliği, iki tekerleklilerde 80 cm, üç tekerleklilerde 160 cm.’yi geçmeyecektir.
C) HUSUSİYETLERİNE GÖRE ARAÇLARDA BULUNDURULACAK TECHİZAT (6)
(Değişik ibare:RG-19/2/2014-28918)
MOTORLU BİSİKLET, MOTOSİKLET VE ELEKTRİKLİ BİSİKLET
(Sürücüsü bir çerçeve veya karoseri ile korunanlar hariç)
1. Koruma başlığı (Kask) : Sürücü ve taşınması halinde yolcular için; yanmayacak ve başı, ısı, çarpma ve dış tesirlere karşı koruyacak, görme ve işitmeye engel olmayacak, kolay takılıp çıkarılacak şekilde (Avrupa Ekonomik Komisyonu ECE R 22 Regülasyonuna uygun) olacaktır.
2. Koruma gözlüğü : Sürücüler için; gözü dış tesirlere karşı koruyacak, görüşe engel olmayacak, normal görüşü bozmayacak renkli veya renksiz (Koruma başlığının gözlüğü varsa ayrıca gözlük aranmaz) olacaktır.
3. Reflektif işaret : Sürücüler ve taşınması halinde yolcular için, gece seyahatlerinde görünürlüklerini sağlayacak şekilde giyinecekler veya giysilerine reflektif işaret takacaklardır.

@mariokaldato
Bitmiş herhalde okey dönüyor

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri