Scudo Sports

Sentetik mi? Merinos mu? Seçim sizin!

Yoldakiseruven

༼ ºل͟º ༽🧌
Tepki
1.212
İsim
Lemi Dolunay
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Katlanır
Merhaba arkadaşlar Ben Lemi Dolunay Yoldakiyabani Forumun Trolü sizlerle yeni bir tartışmanın kapılarını aralamaktayım.

Merinos yününün bisiklet sürmek için harika olmasının 6 nedeni

Kokuya dayanıklı

Sentetiklerin aksine, Merinos yünü nem buharını emebilir, bu da vücudunuzda daha az ter anlamına gelir. Merinos yünü, koku moleküllerini sadece yıkandıktan sonra salınan terden bile emer. Bakın burada italyan Bisiklet takımının kullandığı %100 merinos yününden yapılmış formalarından bahsetmeyeceğim merak edenler araşırma zahmetine girebilir. ilkbahar ve yaz sürüşü için mükemmeldir, terlemeden mesafeyi aşmanıza yardımcı olur.

Doğal nefes

Merinos yünü en nefes alabilen liflerden biridir. Yün lifleri büyük miktarda nem buharını emebilir ve daha sonra havaya buharlaşmak için uzaklaştırabilir. Vücudunuzun sıcak koşullarda nefes almasına yardımcı oluyor ve sıcaklık düştüğünde ısınıyor.Sizce bunu hangi Termal diye tabir edilen Petrol türevi Akrilik ürünler gerçekleştirebilir ? Cevap = Hiçbiri

Termo-düzenleyici

Sentetiklerin aksine, Merinos yünü, vücut sıcaklığındaki değişikliklere tepki veren, soğuk olduğunda sıcak kalmanıza ve sıcak olduğunda serin kalmanıza yardımcı olan aktif bir liftir. Pearl Izumi'nin Woolmark sertifikalı Merinos (link), sıcaklık regülasyonu ve konforunda en üst seviyeyi sunar ve özellikle günlük hayata düzenli olarak binen bisikletçiler için mükemmeldir.

Egzersiz sonrası soğuğu azaltır

Yün, cildin soğutma hızını ve egzersiz sonrası soğuğun şiddetini azaltır, . Bunun nedeni, yün lifinin yapısından nemi tutması ve sadece yavaş yavaş serbest bırakması, daha yüksek bir cilt sıcaklığının korunmasına ve daha az hızlı soğutmaya yardımcı olmasıdır. Benzer şekilde, yün ıslak olduğunda sizi sıcak tutar,

UV ışınlarına dayanıklı

Merinos yünü, güneşten koruma sağlayan BU radyasyonunu emer ve çok çeşitli açık hava etkinlikleri için iyi bir seçimdir.

%100 Avustralya Merinos yünü Doğal Termaldir asla kaşıntı yapmaz antibakteriyeldir yün türü ürün alırken dünya yün Birliği tarafından sertifikalarını kontrol edin.

Petrol Türevi
Polyester Sentetik ürünler genelde
Çöp poşeti, Plastikten geri dönüşüm yapılmış İsmi Termal kıyafetlerdir doğada 100 yılda parçalanamaz
Vücuda hava aldırmıyor

Sizin tercihiniz (link)

Not:Şimdi birileri çıkıp diyecek yazmış gündemi meşgul ediyor ilgi çekmeye çalışıyor Trol diye bu tarz tartışmalara cevap vermiyorum.

Scudo
Yün iyidir tabi ki

Seinfeld S.6/E.1'de George NY Yankees için pamuk forma öneriyordu. Sonuçları beklediği gibi çıkmadı :D İzlemenizi öneririm.

• Hahaha
Tepkiler: Laciverdi
Bu konu hakkında daha önceden araştırmalar yapmıştım, yazdiklarinız doğru ve geçerli ve dolayısıyla tercihim elbette yün.

Ancak merinos yünü ile dokunmuş kıyafeti, formayı ya da içliği almaya kimin gücü yeter ki :uzgnm:

Daha Decathlon'da satılan 100 serisi polyesterleri geçip 500-900(artık 900 serileri de gelmiyor pahaliliktan) serisilerini alamiyorken merinos yününe forumda kaç kişi ulasabilecek, işte bu kısım vahim.

Yünün en güzel yanı ıslandığında bile sıcak tutmaya devam edebilmesi. Ama bir de şu kaşındırma huyu olmasa meretin. Yün giyince deli gibi kaşınmaya başlıyorum 😂😂

• Beğen
Tepkiler: TafLan
Yazın polyester olan baselayer lar kışın ise merino kıyafetler seçilebilir.Ne kadar para o kadar köfte bu işler.Yün kokmaz diye birşey yok iyi işlenmemişse at gibi kokarsınız.

Yün ve deri tabiki vazgeçilmez ama memleketin artık üretim gücü ve dolayısıyla alim gücü sebebiyle biraz zor. Ikinci ise bakımının zor olması. Ne hikmetse hep çekiyorlar. Hâlâ , eski , belki 20 yıllık içlik var incecik oldu yırtıldı ama çekmedi. Ne kadar yakin tarihte aldığım yünlü varsa en çok onlar çekti küçüldü. Yoksa polyester fanı değiliz . Saygılar.

Not : Izmir de bir kadın yünü alışılmışın dışında giysilerde kullanıyor. Urla taraflarındaydı sanki. Bir radyo programına çıkmıştı. Özellikle ince olacak şekilde uretiyormus.
Old scholl iyidir. Yoksa eskiler nasıl yaşadı nasıl o kadar modern teknoloji olmaksizin o işleri yapabildiler.

Yünün en güzel yanı ıslandığında bile sıcak tutmaya devam edebilmesi. Ama bir de şu kaşındırma huyu olmasa meretin. Yün giyince deli gibi kaşınmaya başlıyorum 😂😂
Gençken zıpkınla balık avlardım. Kıyafet alacak para yok tabi. Babamın eski bir yün kazağını giyip dalmışım bir keresinde. Su altında nasıl o kadar sıcak tuttuğuna inanmamıştım. O kazak dalgıç kıyafetim olmuştu artık. 🤿

Kumaş teknolojisi çok geliştiği halde, pilot koltuğunda hala koyun postu kullanılır. 🐑

Yünün spor giysisi gibi ince bir kumaş olabilmesi için çok iyi işlenmesi ve çok ince liflerin seçilmesi gerekiyor. Ciddi bir iş ve maliyet tabi.

• Beğen
Tepkiler: TafLan ve Ronin45
Merinos yününü su geçirmez membran ile kaplıyorlar . Yün oranı %30-35 civarında , yüksek oranda polyester düşük oranda poliüretan var karışımda. Fiyatlar hayli kabarık haliyle.

Anadoluda yün bedava parayla bile değil. Kilosunu 3-5 liraya alabilirsin. İşlenme maliyeti yüksek olduğu için yün sanayii büyük darbe aldı.
Tekstilciler pamuktan bile vazgeçip petrol bazlı teknolojiye yatırım yaptılar. Bunların hepsi sağlık politika ve denetimlerinin yetersizliğinde kaynaklandı. Yakın gelecekte petrol yine önde olacak çünkü Petrol Şirketleri devlet yada politika tanımayarak sektöre hakim oluyorlar.

Bugün kaşmir menşeili bir kazak 2000 Tl civarında. Bırakın tamamının yün olmasını %20 yünlü mamül giyinebilsek modern hastalıkların %50 si bize uğramaz.

İzmir de yaşadığım yıllar da, kışın bisiklet sürerken ilk kat olarak mutlaka yün kolsuz atletlerden giyerdim. Şimdi hemen teknik kıyafet önerisi verip, yün içlik mi diyenler çıkacak eminim. Yün içliğin avantajı, bisiklet üzerinde kısa mola verdiğiniz de kendini belli ediyor. Ter tutuyor evet ama üşütmüyor. Diğer teknik kıyafetler ile mola verdiğiniz de soğuk havalar da vücudunuz buz kesiliyor, durup tekrar sürüşe başlıyorsanız üşütmemeniz çok zor. Yüne karşı cildi hassasiyet gösterenler ilk kat olarak teri dışarı atan uzun ya da kısa kollu bir içlik, üstüne de bahsettiğim kolsuz yün atleti ikinci kat olarak giyebilir.

Millet yün kaşındırıyor demiş sürekli buna vurgu yapılmış Merinos yünü denediniz mi ?

Evet merinos yünü elbette ama katışıksız olanı nerede bulacaksınız? Bir miktar müşteri kitlesi oluşana kadar üretilen kaliteli ürünlerin maliyet ve kar kaygısıyla zamanla bozulmayacağını nasıl garanti edeceksiniz? Buff in merino serisi var, alın yaz kış giyin. Merinos koyunları yazın polyester giymiyor sonuçta, yani yaz kış üstlerinde. Bir hikmeti var demek ki.

Kısa kırpık yün kaşındırır ,Merinos uzun kıllardan oluştuğu diğer yüne göre İnce olduğu için kaşındırmıyor Yünün şöyle bir özelliği var Termoregilatör ısıyı düzenliyor

Benim yün içliklerim var icebreaker marka yüzde yüz merinos ama aldığım güne göre bollaştı ne yaptıysam çekmiyor kaynar suda dahi yıkadım tık yok ne yapabilirim bilgisi olan var mı

Benim yün içliklerim var icebreaker marka yüzde yüz merinos ama aldığım güne göre bollaştı ne yaptıysam çekmiyor kaynar suda dahi yıkadım tık yok ne yapabilirim bilgisi olan var mı
Kilo alacaksınız yada yenilerini alacaksınız.

Anadoluda yün bedava parayla bile değil. Kilosunu 3-5 liraya alabilirsin. İşlenme maliyeti yüksek olduğu için yün sanayii büyük darbe aldı.
Tekstilciler pamuktan bile vazgeçip petrol bazlı teknolojiye yatırım yaptılar. Bunların hepsi sağlık politika ve denetimlerinin yetersizliğinde kaynaklandı. Yakın gelecekte petrol yine önde olacak çünkü Petrol Şirketleri devlet yada politika tanımayarak sektöre hakim oluyorlar.

Bugün kaşmir menşeili bir kazak 2000 Tl civarında. Bırakın tamamının yün olmasını %20 yünlü mamül giyinebilsek modern hastalıkların %50 si bize uğramaz.

Biz daha el kadarken anneannem bize kazak örerdi Necmeddin abi. Hem de bedavaydı :D 2000 liralık kazağı alsam onun kadar kullanışlı sağlıklı olmaz eminim :D :D Ne varsa eskilerde var...

Geri