Scudo Sports

Senin cehennemin (inferno) var mı?

Fırat İler

Forum Demirbaşı
Tepki
662
İsim
-
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba,

La Vuelta'nın heyecanı, etkileri hala üzerimizde iken, 20. etabın cehennem olarak nitelendirilen Angliru tırmanışının bu süper insanlar tarafından o kadanslar ile nasıl tırmanıldığını hala idrak edemiyor iken sizlere de benzer duygular yaşatan tırmanışlar var mı diye sormak istedim.

Kendimden örnek vererek bir konu açmak istedim. Tabi herkesin gücü, kuvveti, ekipmanı farklıdır ama hallice ağır çelik kadro bisikletim ile akaretler çıkışından başlayıp nişantaşı oradan teşvikiye'ye uzanan tırmanış (anca kategori 4 işte) bana da amatör seviyede benzer duyguları yaşatıyor. Çok dik bir yokuş olmasa da arnavut kaldırım olması ve bu nedenle kimi zaman lastiğin yere tutunamaması insanı zorluyor. Amaç yokuşu durmadan, yere ayak basmadan çıkmak olunca tatlı bir heyecan yaşatıyor.

upload_2017-9-12_9-58-35.png

Size de benzer duygular yaşatan tırmanışlarınız var mı? Tırmanırken nelere dikkat ediyorsunuz?

Scudo
hacettepe hastanesi'nin yanındaki yokuşu normalde sorunsuz alıyorum ama 3 saatlik sürüşten sonraki son yokuş olarak saklıyorum orayı rotamda, bisiklet 16-17kg ben de 82kg ve tek aynakol olunca benim için cehennem oluyor o yokuş :D

Evimin yokuşu benim kabusum. 450 metre; 200 metre % 18 eğim kalanı % 14 devam ediyor :booo: ve taş döşeli. Özellikle uzun bir sürüşten dönüyorsam bitmiyor o yol. Birde yokuş site kapısıyla başladığı için hızlanıp giremiyorsunuz. (Üstüne birde bisiklet sığmayan asansör yüzünden 7 kat çıkmak var... Dur ben ev bakayım :D

Denizli Cankurtaran rampaları benim kabusum.
Ama kışın çıkmak çok zevkli.

• Beğen
Tepkiler: Ronin45
Uludağ çıkmak gibisi yok.35 km çık çık bitmez,milli parktan sonra acı dolu bağarmalar başlar.otellere gelince yüzü tatlı bir tebessüm sarar ve bu sefer aşağıya doğru inme armağanını size sunar.uludağ kesinkile cehennem olarak nitelendiremem.olsa olsa zor kazanılmış bir cennet olabilir.

Göksu şelalesi - HadimScreenshot_2017-09-13-16-08-34.png

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
@Fırat İler Fotoğrafları görünce kendiminkini yazmaya utandım!! Benim ki hiç bir şey değilmiş.:):hihi:

Denizli' nin cehennemi sanırım Babadağ. Benimki ise çamlık. Tepe noktasına ulaşana kadar düz alan yok. Screenshot_20170913-161356.png

@Emre Yönlüer Aynen. Ben de bişey başardığımı sanıyordum ama nihayetinde herkesin cehennemi kendisine :)

Bağcılar - Welcome to cehennem

Bağcılar'a gelin de cehennem görün.

@a.f.k. irtifa bölü mesafe, yani yükseklik kazanımınız 40 m ve çıkışta bu yüksekliğe erişim mesafeniz 550 m ise 40 / 550 = % 7,27 ort eğim olur.

Hem favorim hem cehennemin başlangıcı. 14 km, ortalama eğim %8.6. Ayni rotanin devami toplamda 22 km lik Feslikan Yaylasi tırmanışı(onu henüz denemedim). Onun da egimi %8.5. Sadece 2-3 noktada 50 100 metrelik duzlukler var onun dışında %6-7 nin altina hic inmiyor zaman zaman anlik %20 olan noktalari var.
(link)

(link)

Tek seferde yaptığım en uzun tırmanış. Eğiminden çok stabil ve dar olması ciddi yormuştu.

Screenshot_20210111-015459_Strava.jpg
Konya nispeten daha düz bir coğrafyaya sahip. Bu sene bulabildiğim ve araç trafiğinin çok az olduğu bir parkur. Vakit buldukça kendimi geliştirmek amaçlı çıkıyorum. İlk çıkışım yaklaşık 40 dakikaydı ama son çıkışımda bu süreyi 26 dakikaya indirebildim hem de 15 kg mtb bisikletimle.

Normalde yokuşları sevmezdim ve yokuşsuz rotalar seçerdim kendime. Bu yaz tanıştığım bir abim beni alıştırdı bu köy yolları ve sert yokuşlu rotalara. Kendi rekorumu da onunla beraber kırdım tabii(130 km 2000m elev).

Buraya cehennem dersem taş olurum zira yokuş bizde bulunmaz nimet :)

Eskişehir'in güzide HC'lerinden en babası :koptum:

Ekran Alıntısı.JPG

Kartepe de yapmıştım ama burası sanırım en zorlandığım yerdi.gidiş dönüş hesaplandığında kabaca 13 kmde 1.2k gibi bir elev.
76588F8C-04B9-4A67-A1AC-DD96A6EB815C.png

Akçay - Hasan Boğuldu'dan Çanakkale - Yenice ilçesine tur yapmıştım. Kaz dağlarını tırmanmıştım. Yaklaşık 20 km tırmanma vardı.

1610717081772.png
1610717100342.png

Geri