Scudo Sports

Seleyi sele borusuna tutturan aparat

ottcci

Daimi Üye
Tepki
207
Başlangıç
1949—50
Bisiklet
Diğer
Tam ismini bilmiyorum fotoğraftaki 2 aparatında alyan vida giren yerleri yalama oldu vida boşa dönüyor. Bisikletçide vardır herhalde almadan önce bilenleriniz varsa fiyat soracaktım, ne kadardır acaba?

(link)
(link)
(link)

Scudo
ben de bilmiyorum ama sanırım bu işi gören sele mandalı
(link)

• Beğen
Tepkiler: ottcci
Biraz daha kalın bir vidayi oraya takmayı deneyebilirsin bence. Yeni yer yapar vida orada sen de kullanmaya devam edersin.

@T. Tezcan

aklıma geldi fakat delikteki tırtıklar varya vidayı tutsun diye onlar olmayınca ne kadar sağlam olabilir ki uzun turlar yapıyorum yarı yolda bırakmasını istemem

Seninki farklı model ama bi bak derim
(burası sizle alakasız olacak) :
bisiklet alınca sıkıcağınız ilk parça sele olsun yoksa o dişleri yersiniz bi daha tutmaz

O aparatın adı sele mandalı. Bisiklette eskiye dair ne varsa sevdiğim için, artık tarih olmaya yüz tutmuş sele mandalını da seviyorum. Sevelim, koruyalım onu. Ruhsuz, kızaklı, alüminyum borulara yem etmeyelim. Klasik bisikletlerimizde yer verelim. Şu endama bak hele :
indir.jpg

O aparatın adı sele mandalı. Bisiklette eskiye dair ne varsa sevdiğim için, artık tarih olmaya yüz tutmuş sele mandalını da seviyorum. Sevelim, koruyalım onu. Ruhsuz, kızaklı, alüminyum borulara yem etmeyelim. Klasik bisikletlerimizde yer verelim. Şu endama bak hele :
265718 dosyayı görüntüle
Özür dilerim ama bu eski arkadaştan nefret ediyorum. Bir diş kaydırdıysa çöp oluyor.

• Muhteşem
Tepkiler: Can Çelik
265718 dosyayı görüntüle
Tek bir vida ile sıkılan yeni adaptörler kıyaslayınca bazen ben bile özlüyorum bunu. Bana mühendislik kasmayın eeey fizik, pro, ritchey tasarımcıları. Single boltmuş. O böldü sıkmak için açıkta dingildeyen en az 2 parçayı zapt etmek gerekiyor ki, işin asıl sıkıntısı bu.

Screenshot_20210814-132321_Chrome.jpg

Bu parça benim de çok muzdarip olduğum bir parça. Yivli çubuğu bir miktar uzun olduğu için(her iki tarafta da 1 cm çıkıntı) bacağıma çaktırmadan temas ediyor. Sırf bu yüzden bir tane tayt çöp ettim. Bu parçanın yeni modellerini ayrı vaziyette nereden bulabiliriz? Hırdavatçıdan vida aldık ama bu sefer de vidanın dışı silindir şeklinde olduğu için vida ortada döndü. Orijinalindeki vidanın orta kısmının kesiti kare şeklinde. İnternette biraz araştırma yaptığımda sele borusundan ayrı satılmadığını gördüm yeni tip parçanın. Ucundan kestirmeyi düşündüm bu sefer de yivde sıkıntı olabilir. Yardımınıza ihtiyacım var.

Ucundan kestirmeyi düşündüm bu sefer de yivde sıkıntı olabilir.
Yivi bozmamak için basit bir yöntem vardır. İki tarafın da somununu yivli kısmın sonuna kadar gittiği kadar ilerletin. Sonra uçları inox taşla gerektiği kadar kesin. Sonrasında somunları çıkardığınızda somunlar bozulmuş kısmı düzeltecektir.

Son düzenleme:
Yivi bozmamak için basit bir yöntem vardır. İki tarafın da somununu yivli kısmın sonuna kadar gittiği kadar ilerletin. Sonra uçları inox taşla gerektiği kadar kesin. Sonrasında somunları çıkardığınızda somunlar bozulmuş kısmı düzeltecektir.
Ayriyeten seleyi boruya bağlayan parçanın yeni tipinden bulamadım. Yeni sele borusu almak gerekecek ki bu da gereksiz bir harcama olacak. O yüzden sizin dediğiniz gibi yaptırmak en iyisi olacaktır. Teşekkür ederim.

@M.İhsan Yeni tiplerde selenin raylarını tutan kıskaçlı parça, boruya fabrikada presle geçiriliyor. Zaten sıkı geçme olmasa zamanla yerinden çıkar. O sebeple ayrı olarak bulamazsınız.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Geri