Özür dilerim ama bu eski arkadaştan nefret ediyorum. Bir diş kaydırdıysa çöp oluyor.O aparatın adı sele mandalı. Bisiklette eskiye dair ne varsa sevdiğim için, artık tarih olmaya yüz tutmuş sele mandalını da seviyorum. Sevelim, koruyalım onu. Ruhsuz, kızaklı, alüminyum borulara yem etmeyelim. Klasik bisikletlerimizde yer verelim. Şu endama bak hele :
265718 dosyayı görüntüle
Tek bir vida ile sıkılan yeni adaptörler kıyaslayınca bazen ben bile özlüyorum bunu. Bana mühendislik kasmayın eeey fizik, pro, ritchey tasarımcıları. Single boltmuş. O böldü sıkmak için açıkta dingildeyen en az 2 parçayı zapt etmek gerekiyor ki, işin asıl sıkıntısı bu.O aparatın adı sele mandalı. Bisiklette eskiye dair ne varsa sevdiğim için, artık tarih olmaya yüz tutmuş sele mandalını da seviyorum. Sevelim, koruyalım onu. Ruhsuz, kızaklı, alüminyum borulara yem etmeyelim. Klasik bisikletlerimizde yer verelim. Şu endama bak hele :
265718 dosyayı görüntüle
Yivi bozmamak için basit bir yöntem vardır. İki tarafın da somununu yivli kısmın sonuna kadar gittiği kadar ilerletin. Sonra uçları inox taşla gerektiği kadar kesin. Sonrasında somunları çıkardığınızda somunlar bozulmuş kısmı düzeltecektir.Ucundan kestirmeyi düşündüm bu sefer de yivde sıkıntı olabilir.
Ayriyeten seleyi boruya bağlayan parçanın yeni tipinden bulamadım. Yeni sele borusu almak gerekecek ki bu da gereksiz bir harcama olacak. O yüzden sizin dediğiniz gibi yaptırmak en iyisi olacaktır. Teşekkür ederim.Yivi bozmamak için basit bir yöntem vardır. İki tarafın da somununu yivli kısmın sonuna kadar gittiği kadar ilerletin. Sonra uçları inox taşla gerektiği kadar kesin. Sonrasında somunları çıkardığınızda somunlar bozulmuş kısmı düzeltecektir.