Scudo Sports

sele borusunun kadroya kaynamsı?

sadık özer

Forum Demirbaşı
Tepki
158
Bisiklet
Beldeyama
klasik bisikletlerle uğraştığım için çok defa başıma geldi bu olay sele borusu yıllanmış olduğu için kadroya fena halde sıkışıyor daha doğrusu kaynıyor bunu kadroya zarar vermede nasıl çözebiliriz daha önceden başına böyle birşey gelen var mı?

Scudo
Merhaba,
aşağıda gördüğünüz üzere bu konu açıldı ve cevaplandı,dilerseniz inceleyin muhtemelen işinize yarayacaktır.saygılarımla..
Standart sele borusu yapışması.

saygıdeğer forum üyelerı ;

karbon sele borusu karbon kadroya yapıştı..vidasını gevşettıgım halde bıle aşağıya yukarıya hıcbıryere kıpırdamıyor. yumuşak cekıc darbelerıde vurduk herhangı bır kıpırdama olmuyor.. bu durumla karşılasan bılgısı olan tavsıylerınızı yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederım..

bu konuya benzer herhangı bır forum topik varsa yönlendırmenızıde rıca edıyorum..

• Beğen
Tepkiler: sadık özer
Eski olduguna göre muhtemelen alu veya cromoly kadro olmalı bisiklet öncelikle pas sökücü denemenizi öneririm darbeler esnemeyen kadronun kırılmasına sebep olabilir sprey formunda pas sökücü işinize yarayabilir.

• Beğen
Bana kalırsa temizledikten sonra yağ veya benzeri kadroya zarar vermiyecek bir maddeyi sele ile kadronun yapışma noktasına uygulayıp çıkarmayı denerseniz her denemede biraz daha kolay çıkacaktır.

• Beğen
aluminyum celik paslari daha cok ugrastiriyor. celik - celik nispeten daha kolay. yag ve pas sokucu penetre edemediginden mekanik yollar bence daha basarili. selenizi gozden cikartabilirseniz mengeneye tutturup kadroyu cevirmeye calisin. veya sele borusuna uzun bir kuvvet kolu monte ederek dondurmeye calisin. dondugu zaman cikarabilirsiniz. vurma kadronuza zarar verebilir tavsiye etmem.

mengenesiz çıkartmak çok zor ,mengene ile çok kolay şöyleki seleborusunu mengeneye sıkıştırıyorsunuz ama işlemi yapmadan önce mümkünse seleborusu ile kadro arasına pas sökücü yada bir miktar yağ sürüp 20-30 dk bekleyin sonra seleborusunu mengeneye sıkıştırıyorsunuz ama yatay olarak yani yere parelel olsun sonra bir iki defa kadroyu sağa sola hareket ettirin ,seleborusu oynayacaktır sonra vida söker gibi kadroyu çevirerek her çevirştede kadroyu biraz kendinize çekerek çıkarın, kısacası boruyu kadrodan değil kadroyu borudan çıkarıyorsunuz :)

maaesef bu işlemiimde başarısız oldum kadroya zarar verdim şuan verdiğim zararı telafi etme çabasındayım umarım olumlu sonuçlar ede ederim

"WD-40 işe yaramazsa kaynar su dökerek genleştirmeyi deneyin" diyor.

şuan sunfix ile kadroya zarar verdiğim kısmı telafi ettim fakat dayanıklılık ne olur onu bilmiyorum

Geri