Scudo Sports

Şeker ve tatsız gerçekler...

Hakan Yazman

Forum Bağımlısı
Tepki
5.312
(link)

İngilizcesi olanlar için, şeker ve bazı diğer zararlı maddelerin hayatımıza olan etkileri anlatılmakta, son derece etkili bir şekilde konulara değinilmektedir, mutlaka izleyiniz. Video uzundur o yüzden vaktinizi ayarlamaya çalışın.
Hakan Yazman.

Scudo
Kota. :(
Ama şekerin zararlarını bazı kaynaklardan okumuş ve bunla ilgili yapılan araştırma sonuçları çok ilgimi çekmişti.
Kişi başına düşen şeker tüketimi, eskiye oranla( 100-200 yıl gibi bi şeydi emin değilim) onlarca kat artmış durumda.

Aynı şekilde tuz, yağ ve karbonhidratta da aşırı bir tüketim var.

Kısacası yaktığımızdan fazlasını yiyoruz.:(

Aslında pek yakmıyoruz bile ama yemeye gelince maalesef...

( Bisikletçiler hariç tabi:) )

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
Hakan çok güzel linkler vermişsin eline sağlık. Bu konunun üzerinde özellikle senin durman sevindirici. Devamı gelir umarım.

• Beğen
Beslenme konusunda gerçekten çok güzel bilgiler veriyosun. İlgi ile takip ediyorum.

• Beğen
@Zeki.Alper

Süpersin Zeki, çok güzel bir düküman, çok teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: ZekiAlper
@CELASİN TELLİ

@Güney Tuncer

Ben teşekkür ederim arkadaşlar, elimden geleni en iyisini her zaman siz sevgili Bisiklet Forum daki arkadaşlarım kardeşlerim için yapmaya çalışıyorum. Devamı elbette gelecek, daima ileriye ve daha iyiye, şartlar ne olursa olsun...!

Sevgili Güney, şu anda Adapazarındayım, yarınki yarışın listesinde senin de adını gördüm, inşallah yarın beraber start alıyoruz umuyorum

• Beğen
Tepkiler: Önder Özdoğan
Sercan arkadaşımız neredeyse bir sene önce açtığım konuyu bulmuş teşekkür etmiş sağolsun, benim de geçenlerde aklıma bu link gelmişti bulup tekrar izleyeyim diye düşünümüştüm, ben de bu vesileyle güncelleyeyim ve diğer arkadaşlarımız da yararlansınlar, unutmayın ufacık bir bilgi ve küçücük bir değişiklik sağlığınızda ve hayat kalitenizde çok büyük değişikler yapabilir, bizler de buna yardımcı olabilmek için varız...

@Hakan Yazman

abi izninizle yazının google çeviricideki hali...
(link)
İngilizceyle pek arası olmayan ve google translateten haberı olmayanlar ıcın :) :in:

• Beğen
ben de gazlı içecekler zararlı diye ıce tea nestea gibi içeceklere yönelmiştim ama o da içerisindeki fruktoz dolayısıyla zararlıymış en iyisi ayrana dönmek

sanayileştikçe sağlıksızlaşıyoruz

• Beğen
@tuninger_haa

Bayaa bir tarzanca olmuş ama bir şeyler öğrenilebilir eksikleri tamamlayan bir beyinle... Teşekkürler...

Hakan Bey

Bizim kuzen Fransada bisiklet sporu ile uğraşıyor. Onun bir tüyosu oldu bana. İlk 1 saatten sonra içim kıyılıyordu ve kesiliyordum. Hatta bazen sabah kalktığımda aç oluyordum. Dedi ki saatte bir yarım galeta ye. Fazla yeme hazım başlar. Böylece kan şekerin daha bir dengelenir. Bunu bu yaz uyguladım. 79-80 kg arası gidip gelen ben 75kg düştüm. Boy 1.78. Sanki bu sayede bana asılı kalmış ve hiiç enerjiye dönüşmeyen oradaki buradak yağlar da yakılmaya başlandı. Başlandı diyorum, çünkü 50 km saate karşı gidip geliyorum, ilk yarım saatte meyve salatası falan (yazınızı okudum çok faydası oldu) sanki ben gitmemişim başkası gitmiş.
Eskiden 3 saat giderdik ama geldiğimizde masa kurulu olurdu, biz de ahtapota dönerdik, peynirler reçeller bir sürü çay. Sonra da inüsilin çarpması ve bayılırdık. Kandaki şekeri fazla düşürmeden, biten şeker depolarının yerine o zamana kadar hiç yakılamamış yağların yakılmaya başlanmasının anahtarı bisiklet sürerken hafif hafif atıştırmakmış. Atıştırmak o kadar az ve seyrek olacak ki hem hazım başlamayacak hem de o kesilme hafif başdönmesi gibi semptomlar ortaya çıkmayacak.

@Newguinea

Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkür ederim ben de. Dediğiniz gibi, aslında en çok bilinen şeydir az az sık yemek ama uygulamaya üşeniyoruz, aynı sizin yaptığınız gibi ben de geçen gün 4.5 saat süren bir antrenmanda forma cebime 5-6 tane taze hünnap ve biraz da ceviz içi kuru üzüm almıştım, her saat başı sürmeye devam ederken azar azar yedim onları, antrenmanda ve sonunda hiç açlık çekmedim. Az az ve iyi çiğnenen gıdalar kolayca sindirildiği için tam faydalanır ve yük olmadığı için sinir enerjisi tüketmezler böylece sıkça yaşanan karnımız "iyi" doyduğu ama enerjimizin çok azaldığı durumları yaşamayız...

Tabisiki bizler bu işin uzmanları değiliz. Ve bu gibi konulardada en fazla fikir verebiliriz. Benim kişisel görüşüm şudur ;
İnsan metebolizması ihtiyaç duyduğu gıdayı almamız için aslında bizi sürekli uyarıyor. Örenğin bazen canımız çok tatlı çeker , bazende tuzlu yada ekşi. İşte o anda ben anlıyorumki vücüdumun şekere , yada tuza yada başka bir gıdaya ihtiyacı var. O doğrultuda hareket ediyorum. Bu örnekleme çoğaltılabilir. Ne bilim insanın canı bazen, et, tavuk , balık , ıspanak , makarna vb. gibi gıdalarıda direk isteyebilir. İştebu doğrultuda hareket edip düzenli beslenir ve aşırıya kaçmassak sanırım sorun kalmayacaktır :9

Geri