Scudo Sports

Şehir içi gezisi için çanta mı bagaj mı?

Tepki
2
Bisiklet
Mosso
Merhaba arkadaşlar. Cumartesi günü arkadaşla Aydın-Kuşadası ufak bir tur yapacağız. Yaklaşık 77 km civarı bir yol olacak. Orada bir yerde kalmayı da düşünüyoruz. E hal böyle olunca yanımızda yedek kıyafetler vs taşımak zorundayız. Bunun için sırt çantası mı yoksa heybe-bagaj mı karar veremedim. 2 sinden birini almayı düşünüyorum. Sırt çantası terletir mi ne gibi sorunları olur. Bagaj-heybe ve çanta hızı aynı oranda mı etkiler?

Almayı düşündüğüm çanta: (link) ( Bütçe bu kadar :) )
Bagaj + Heybe olursa o da 90 TL ye mal olmuş olacak.

Teşekkürler.

Scudo
bagaj tavsiye ederim.sırtta taşımak terletir ve omuzları boynunu çok ağrıtır o kadar uzun yolda.nerden biliyom?90km taşımıştım sırtımda:)
heybe almana da gerek yok çantanı kancalı iplerle bağlarsın bagaja.kancalı ipler koçtaşta 3-5 tl ye satılıyor.
çanta alacaksan da çankayadan ya da mezarlıkbaşından aynı tür çantayı 20 tl ye bulabilirsin

Eşyalarını bagaj üzerinde götürmenizi tavsiye ederim. Bence sırt çantasını boş dahi olsa taşımak bana büyük eziyet verir çünkü sırt bölgesini kapattığı için rüzgar almasına engel olur ve daha fazla terlemeye sebep olur.

Zixtro sırt çantasını tavsiye ederim.Terleme problemi olmuyor.Sırt çantasını çok yükleme aslında çok hafif şeyler taşı ben genelde extra kıyafet taşıyorum eğer tur için farklı şeyler taşıyacaksan tavsiye etmem. Sırt bölgesinin pedal basarken rahat olması şart.)

kesinlikle bagaj ben 30 km lik yol yaptım sırt cantasıyla 15km full bayır her tarafım kuru sırtım hemen terledi kesinlikle bagaj al

Ben her gün her ikisini de kullanıyorum. Bagajı sabitledim zaten hiç çıkarmıyorum. Bagaja sığmayan veya sallanmaması gereken hassas eşya vs için de sırt çantası lazım.
Ama sırt çantasını sırta teması engelleyen filesi olanlardan al yoksa terleteceği kesin..

Sırt çantası uygun bence .mesafe 10.km ye gelince sırt çantası seni o kadar terletir ve sırtına yapışır ki turdan aldığın zevki bitirir. Bagajı şiddetle tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Aytaç Kaya
@Bahadır Ulusoy

Katılıyorum, şahsen 2sinide denedim, çanta sırttaki teri emiyor ve çantada giysi varsa ter kokuyor. Bagajda böyle bir durum yok, bagajı herkeze tavsiye ederim ve takıp çıkarması kolay olan sele borusu bagajları öneriyorum.

• Beğen
Tepkiler: Aytaç Kaya
sırt çantası pratik oluyor ama ter tutmayan kıyafetler de giysek sırtımızın su içinde kalmasına neden oluyor.. en güzeli bagaj kullanmak

Yorumlarınız için çok teşekkürler. Sanki çanta almışım da tecrübe edinip bilgi sahibi olmuş gibi hissettim :) Dedikleriniz çok mantıklı. Zaten mevcut standart sırt çantası mevcut, bagaj alıp arasına sıkıştırmakta yada iple sabitlemekte iyi fikir gibi geldi. Böylece hem bütçe hem de sırt açısından uygun olacak zannedersem :) Herkese tekrardan teşekkür ederim.

İzmir'de oturmaktayım. Motiste yakınımda. Fiyatları da normal gibi geldi. Hangisi almam daha doğru olur?
(link)
Sele borusu bağlantılı: (link)

Geri