Merhaba arkadaşlar,
Başlıktan da anlaşıldığı üzere soru şu ki şehir bisikletinde yol spd pedalı (Shimano PD-R540 gibi) kullanılabilir mi? Kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını almak isterim.
Teşekkürler, iyi forumlar.
kullanılır. ama ! şehir içinde keyfi turlar yapacaksanız performans sürüşleri yapmayacaksanız arazi şartlarındada kullanıyorsanız..mtb için olan spd pedalların hassasiyeti bunun için daha uykun çıkar tak durumu biraz daha kolay diye biliyorum..tabi buna göre giyeceğiniz ayakkabıda değişecek..yol ayakkabıları yürümek için çok uygun değil.
Siz kullanmak istedikten sonra kimse size engel olamaz. Lakin şehir bisikletinizi uzun ve performans ağırlıklı sürüşler dışında şehir içi trafikte de kullanıyorsanız kilitli pedal risk oluşturabilir.
A600 gibi tek tarafı kilitli türde bir pedal amaca daha uygun görünüyor.
Şehir bisikletimi işe gidip gelirken ve performans amacı olmayan bazı günübirlik turlarda kullanıyorum. Yol bisikletimde spd pedal kullandığım için şehir bisikletine ekstra spd mtb ayakkabı masrafına girmektense yol spd pedalı alıp kullanabilir miyim diye düşünüyordum. Değerli yorumlarınızın ışığında, şehir içinde çok fazla kullanmadığım için sanırım yol spd pedalı uygun olacak gibi.
Bende spd pedal kullanıyorum ayrıca bu plastik parça sayesinde bir tarafı normal pedal gibi kullanilabiliyor. İstenirse çok kolay çıkarılarak çift yüzey spd pedal oluyor.
@MBB valla pedalla ile birlikte geldi bana ancak formda market kısmındamıydı tam emin değilim görmüştüm birisi satıyordu. Bisikletçilere de sorsanız sanırım yardımcı olurlar çok pahalı bişi değil zaten 5-10 TL sanırım.
@selo06sarac anladım bakalım tek taraflı pedallar fahiş fiyatta olduklarından bu tarz bi uygulamayla ucuz yollu spd ile şahane olur ama bakalım daha zaman var, teşekkür ederim ilgilendiğiniz için