Scudo Sports

Şehir Bisikleti Tavsiyesi

Arranger

Aktif Üye
Tepki
77
İsim
Atalay Ş.
Şehir bisikleti alacağım. Bütçem 1000 lira. Salcano city sport 10 düşünüyorum. (link) Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Yardımcı olursanız memnun olurum.

Scudo
Sürekli düz yollarda kullanacaksanız, düz maşalı modellere bakabilirsiniz. Ayrıca disk fren elzem bir donanım değil sürekli arazi koşullarında ve ıslak zeminlerde sürmüyorsanız. City Sport 30 modelini tavsiye edebilirim.

Hafta sonları 40-50km'lik turlar için %70 yol %30 arazi ağırlıklı kullanacağım. Amortisörün gerekeceğini düşünüyorum. City sport 10 fiyatını hakediyor mu ? Bu fiyat aralığında alternatif olarak ne alınabilir?

27 vites Acera sistemli başka bir bisiklet yok bu fiyatlarda açıkçası. Ben yine de 30 modelini tavsiye ederim. Aradaki farka değecek bir getirisi olmayacaktır. O parayla tüm tur ekipmanlarınızı olmasa bile, çoğunu alırsınız.

(link)

24 vites olarak Sedona 311 de gayet iyi bir seçenek fakat donanım olarak bir gömlek aşağıda. Tura hazır vaziyette görüldüğü gibi. Gerekirse bunlar çıkarılabilir. Çok lazım olursa disk fren takviye edilebilir, gerekli altyapısı var.

Anladım hocam. Sedona 341 hakkında ne düşünüyorsunuz ? Donanım ve ağırlık olarak City 10'a göre nasıldır ?

INSOMNIA 10 alacağım. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

(link)

Insomnia? İlginç. :) Şehir bisikletinden vazgeçmenizin sebebi nedir?

@ahmetcan44

Insomnia neden ilginç ?Ben de INSOMNIA 242 SHIMANO almayı planlıyorum.

@ahmetcan44

City 10 ve Insomnıa ağırlık olarak aynı denilebilir. Kadro, jant ve maşa olarak ınsomnıanın daha iyi/dayanıklı olması nedeniyle tercihim bu yönde oldu. Amacım hafif yormayan şehir bisikleti almaktı ancak iki bisikletin ağırlık değerleri aynı olması sebebiyle ınsomnıanın lastik faktörü dışında city 10dan daha fazla yoracağını düşünmüyorum. :)

@Atalay Şimşek

Tahmini ağırlık olarak ne kadar bi bilginiz var mı?

@Yusuf T.

City 10 14kg / Insomına 10 14.2kg :)

%70 asfalt koşulları için insomnia biraz yalnış bi seçim olabilir gene de karar sizin ama ben tercihimi insomnia ve cs 10 yerine cs 30'dan yana kullanırdım.

Geri