Scudo Sports

Sedona Borla vs Sedona 711V

Joyrider

C'mon, join the joyride, everybody
Tepki
199
İsim
ZEA
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
merhaba,

uzun süredir bu iki model arasında kararsızım...

bi' de siz değerli forumdaşlarıma danışayım dedim?

sizce hangisi ve neden?

(not: cevaplarınız için şimdiden çoook teşekkür ederim)

Scudo
sedona 711v yi öneririm ben bu ikisi arasından.711v nin maşası kilitlenebilir,borlanınki kilitlenemiyor.711'in yürüyen aksamı daha kaliteli.Bu arada ben de 711v almayı düşünüyorum:rolleyes:

• Beğen
Tepkiler: Joyrider
ikisi de fiyatının hakkını verir
bütçe uygunsa 711 almak daha iyi olur tabi ki..

• Beğen
@İsmet Enes ÇAKAR

"maşa kilitlenebilme" nedir, ne işe yarar bilmiyorum ama önemli olmalı :)

sağolun. avantaj avantajdır...

@Erdinç ALTINÇEKİÇ

Maşayı sabitler.Yolda daha hızlı gitmenizi sağlar.

• Beğen
@Erdinç ALTINÇEKİÇ

dostum maşanın neden kitlenmesi gerektiğini anlatmaya çalışayım.

düz bir yolda giderken, yani maşanın yaylanıp sana gelecek bir darbeyi emmesi gereken bir durum yokken, maşayı kilitlemek, yani yaylanmasını engellemek önemli bir enerji tasarrufu sağlar.

sen pedala yüklendikçe ister istemez bu enerjinin bir kısmı maşa tarafından emilir. çünkü aslında pedala yüklenmek de bi açıdan bisiklete gelen bir darbedir.
rakamsal düşünürsek(rakamları sallıyorum), pedala verdiğin 10 birim enerjinin 1'i maşa tarafından emilir. yani yola 9 birim enerji aktarmış olursun(9 birimlik yol alırsın).
maşayı kilitlediğinde bu kaybolan 1 birim enerji de yola aktarılacaktır.
(aktarma elemanlarında kaybolan enerjiyi ihmal ediyoruz tabi ki..)

bu yüzden kilitlemeli maşa her zaman tercih edilir ;)

• Beğen
Siz bahsedince 711v ye baktım güzelmiş gerçekten. Bende daha yeni borla aldım kusura bakmayın yorum yapamıyacagım:D çünkü daha kullanamadım bende sizin gibi acemiyim:D. Sınavlarım biter bitmez atlicam tepesine :D
İlk bisikletiniz olacak ise bisiklet fiyatı +100 tl gibi bir bütçe ayırmanızı öneririm çünkü kask, ışık, km sayacı, matara, pompa, vs. vs.
Aldınız mı bilmiyorum ama şimdiden hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.

• Beğen
@başar akten

daha iyi anladım :)

• Beğen
Tepkiler: başar akten
@mustafa şükrü yıldırım

Bursa'da Kaplıkaya'da oturuyorum. Bilmeyenler için söyleyeyim, Uludağ'ın etekleri sayılır :)

Tur dönüşlerinde çok işime yarayacak demek ki!

@erkan tufekci

dostum erkan, ubuntu'yu deneyeceğim sayende...
sınavlarında başarılar...

borla da sevdiğimiz bi' modeldir :)

• Beğen
Tepkiler: erkan tufekci
karar anı: dırırırırırırrırırm (trampet sesleri eşliğinde)

711 alacağım... Metin Güler kardeşimin müsait olmasını bekliyorum

Bence de 711 al.
Kaplıkaya'yı bilmez miyim Barış Manço Kültür Merkezi'nin olduğu cadde var yokuş aşağı dümdüz yol.Oradan bir salacaksın bisikleti of. :D

• Beğen
@Harun Salcı

Devlet Malzeme Ofisi'nin nizamiyesinde alırız soluğu, durabilirsek :D

Aldığınızda fiyatı ve kullanış rahatlığını falan paylaşırsanız çok iyi olur bende borla ve 711v düşünüyorum aslında kafamda çok bisiklet modeli var ama bunlar ağırlıkta
Teşekkür ederim.

Hayırlı olsun. Bende Sedona hastasıyım. Haziranda geliyor inşallah fakat hala karar veremedım. :S 711 Jant çemberini değiştiririm alırsam zaten. :D Görüntüsüne çok önem veriyorum jantların. Onun için Whistle'nin jant çemberlerıne hastayım. :O

Geri