Scudo Sports

sedona 991 scadium kadro

Tunahan KORKUT

Daimi Üye
Tepki
118
Bisiklet
Carraro
bu kadroyu facebookta dolaşırken gördüm ve bu kadro hakkın da bilgisi olan var mı diye sormak istiyorsun?

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152459418099490&set=pcb.853057081375910&type=1&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152459418099490&set=pcb.853057081375910&type=1&theater

Scudo
"İlk scandium kadrolu Türk bisikleti."
2008 yılında yapılmış.

Skandiyum, periyodik tabloda kalsiyum ve titanyumun arasında yer alan ve atom numarası 21 olan elementtir.
Scandium nadir bulunan kimyasal maddelerden biridir. Bu madde; renkli televizyon, floresan lamba, enerji tasarruf lambaları ve cam gibi evlerde bulunan bir çok malzemede vardır.
Scandium doğada çok az miktarda bulunur. Scandium genellikle, sadece iki farklı maden cevherinde bulunur. Scandium kullanımı, cam parlatmak ve katalizör üretimine uygunlukları nedeniyle hala artmaktadır.
Scandium çalışma sahası içinde çok tehlikelidir, çünkü nefes alma sırasında gazlar ve nem havayla birlikte solunur. Buda akciğerlerin tıkanmasına sebep olur, özelliklede uzun süre bu ortama maruz kalınırsa. Scandium vücutta biriktiği zaman karaciğer için de bir tehdit unsurudur.

denmiş internette.

@Emre Tekinarslan

peki bu kadro kalite ve ağırlık olarak nasıldır

@Tunahan KORKUT

Hiç bir fikrim yok, ne desem yalan olur. Ama bana biraz ağır ama sağlam bi kadro gibi geldi.

@Tunahan KORKUT

Aramayı severim, kullanmayı bilene güzel şey aslında şu internet :)

@Emre Yönlüer

Afrika'ya kadar kim gidicek :D

Mtb ler için bir alternatif olarak görülebilir ama 6061 Aluminium dan şaşmayacağız gibi görünüyor :))

16' olanı 1300 gram olan kadro. 2. el de satan bi kaç kişi vardı :)

scandium en çok titanyumla kıyaslanır ağırlıktan dolayı. fiyatı da baya uygundur titanyumun yanında. Fakat sağlamlık konusunda titanyuma yanaşamaz bile, aluminyumdan daha dayanıksızdır. Çok hassas oldukları söyleniyo, çat diye gidiveriyolarmış.

(bilirkişi gibi konuştum ama tamamen yabancı forumlardaki kullanıcı yorumlarını gözlemlerim)

• Beğen
Tepkiler: sspl
16" 1300 gr elimde olan kadro baya rijit ve sağlam duruyor eskiyim ama delikanlıyım diyor resmen.
kırılır mevzusuna katılmıyorum. carbon bisiklete biniyoruz yumurta kabuğu gibi ama :)

Geri